Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Doczekał się domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 09, 2010 14:18 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Ja na początku roku adoptowałam dwie kotki z łódzkiego schroniska. Mimo, że jedna z nich była tzw. wycofaną kotką, to po pierwszym tygodniu aklimatyzacji obie zaczęły urządzać galopady po mieszkaniu w stylu Sylwka. Kotka "wycofana" bojąca się mnie za dnia, nocami wspólnie z drugą rozwalały całe mieszkanie (na zasadzie: kota nie ma myszy harcują :arrow: duża śpi koty harcują). Wcześniej nigdy nie sądziłam, że koty mogą narobić tyle rabanu -nawet krzesła przewracały. Teraz już pomału wyhamowują z tymi zabawami w gonitwę ,berka, i chowanego. Myślę, że strasznie się cieszyły z nowego domu i stąd te radosne szaleństwa.
A Sylwek na ramieniu Satyr77 wygląda na bardzo szczęśliwego i do tego tak, jakby to było najlepsze najwłaściwsze dla niego miejsce :D .
Na pewno z czasem też się wyhamuje, tylko trochę to pewnie potrwa. Im większa radość tym dłuższe hamowanie :lol: .

kotekŁatek

Od: Sob cze 09, 2007 19:10

Post » Pt kwi 09, 2010 15:13 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

kotekŁatek Ty adoptowałaś naszą Lunkę z łódzkiego schroniska prawda?
Jestem bardzo ciekawa jak przebiegało jej oswajanie, bo ja mam teraz na tymczasie takiego płochacza Ludwiczka (banerek w podpisie) też z łódzkiego schronu, który zwiewa przede mną gdzie pieprz rośnie ;)

Sylwusiu przepraszamy za OT ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 09, 2010 15:37 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

A jak tam krófkowe zdrowie? Jak siki, jak ogonek?

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pt kwi 09, 2010 16:17 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Ogonek coraz częściej w górze, właściwie postawiona kita to już norma, siury może nie gigantyczne, ale robi i nie widać, żeby mu coś przeszkadzało, rozumku nadal brak. Ta krowa razem z Krzykaczem i Tazzy ściągnęły królicze żarcie, dodam że 2 kg w reklamówce, i dorwały się do kocich witaminek. Zeżarły prawie trzy paczki, czwarta rozpuściła się w wodzie :evil: już ja im kupie witaminki, szlaban na najbliższy miesiąc.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt kwi 09, 2010 16:19 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Jeszcze dostaną długich uszu:!:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt kwi 09, 2010 18:09 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Satyr77 pisze:Trudno, to nie dostaną kroofffka ich strata, on się nie przejmie, na dowód zdjęcie mnie niegodnego usiskanego przez kroofffka.

Obrazek

powiem tak, pisani SE jesteście :1luvu:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pt kwi 09, 2010 18:23 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Ja jednak wolę żeby ktoś SE krowę przygarnął. A to nie jest normalna krowa, to kroofffek o bardzo małym rozumku, ale za to wielkim ADHD i maśą głupolowatych pomysłów, więc jak ktoś czuje, że jego życie jest nie dość kopnięte, niech adoptuje krowę.

Kroofffek myślący jak wejść do czajnika

Obrazek
Obrazek
Obrazek

oraz kroofffek kradnący króliczy granulat

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Satyr77

Post » Pt kwi 09, 2010 18:51 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

a ten granulat króliczy to jakiś bardzo atrakcyjny dla kota jest że on go tak kradnie? :kotek:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pt kwi 09, 2010 20:23 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Satyr77 pisze:
Georg-inia pisze:jak Ty, Satyr, będziesz tak o Sylwusiu pisał, to ja nie wiem, czy ktoś się zdecyduje to tornado adoptować. Trzeba pisać, że to milutki, kochany króffek, że miziaczek, spokojny i grzeczny kanapowiec. Wyadoptować kota, spakować swoje manatki i uciekać przed nowym opiekunem do Nowej Zelandii 8)

Przecież to jest milutki, kochany kroofffek, kanapowiec i kanapkowiec pospolity, ma tylko małe ADHD, w wyniku czego posiadanie tej przesłodkiej istotki grozi spazmami smiechu.

Gdzie wyrabia się kocie paszporty do Nowej Zelandii

U CC :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt kwi 09, 2010 20:25 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

gosiaa pisze:
Satyr77 pisze:
Georg-inia pisze:jak Ty, Satyr, będziesz tak o Sylwusiu pisał, to ja nie wiem, czy ktoś się zdecyduje to tornado adoptować. Trzeba pisać, że to milutki, kochany króffek, że miziaczek, spokojny i grzeczny kanapowiec. Wyadoptować kota, spakować swoje manatki i uciekać przed nowym opiekunem do Nowej Zelandii 8)

Przecież to jest milutki, kochany kroofffek, kanapowiec i kanapkowiec pospolity, ma tylko małe ADHD, w wyniku czego posiadanie tej przesłodkiej istotki grozi spazmami smiechu.

Gdzie wyrabia się kocie paszporty do Nowej Zelandii

U CC :mrgreen:

To stanowczo będę musiał wyrobić przed adopcją świrka :twisted:
Obrazek

Satyr77

Post » Sob kwi 10, 2010 1:25 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Ja tak myślę, że tak podświadomie to Satyr wcale nie chce oddać Sylwka komukolwiek, dlatego tak o nim pisze :lol:
Bo to przecież bardzo rezolutny i inteligentny kotek ! To, że jest ciekawski, wszędzie zagląda, sprawdza czy się da otworzyć, zajrzeć, sprawdzić co w środku, itp.... to przejaw jego inteligencji, tego że chce się uczyć, że jest młody i poznaje świat! Przypomnij sobie Satyr swoje młode lata i swoje szaleństwa, bo już pewnie o nich zapomniałeś :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

kotekŁatek

Post » Sob kwi 10, 2010 1:26 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

magdaradek, napisałam do ciebie PW na temat Luny :)

kotekŁatek

Post » Sob kwi 10, 2010 7:01 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

kotekŁatek pisze:magdaradek, napisałam do ciebie PW na temat Luny :)

idę zagłębić się w lekturę , dzięki :D

A ja myślę, że kroofffek i niuniek muszą znaleźć domki, bo Satyr77 i kiche_wilczyca są tak wspaniałym DT, że szkoda by było tych miejsc , które można wykorzystać na inne, potrzeebujące kotki.
Krowa i niuniek do domków :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob kwi 10, 2010 8:12 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

magdaradek pisze:

A ja myślę, że kroofffek i niuniek muszą znaleźć domki, bo Satyr77 i kiche_wilczyca są tak wspaniałym DT, że szkoda by było tych miejsc , które można wykorzystać na inne, potrzeebujące kotki.
Krowa i niuniek do domków :ok: :ok: :ok:

Proszę nie zapominać o Miśce, ona MUSI SZYBKO znaleźć dom!!!!! O ile kroofffka i Niuni są spokojne to Miśka zabiera izolatkę dla kolejnego, a jedno pomieszczenie izolacji musimy trzymać awaryjnie jakby się któryś rozłożył
Obrazek

Satyr77

Post » Sob kwi 10, 2010 11:19 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Trzymam kciuki za Domek Stały dla Sylwusia. To wspaniały koteczek ! :ok: :ok: :ok: :kotek:

No i oczywiście za wszystkie pozostałe koteczki :ok: , które czekają na domki u Satyra77. Nie poznałam ich jeszcze na tym wątku, ale zdaje się Satyrkowo ma ich ładnych kilka sztuk (8 ?) i przydałoby się trochę miejsca zwolnić dla innych kocich bid tak potrzebujących pomocy.

Domku Stały -wspaniały, rezolutny Sylwek czeka tu na ciebie :kotek: I o nieprzeciętnej urodzie :flowerkitty:

kotekŁatek

[poprzednia][następna]