Permanentny PMS 4 (bez S). Życie kula się spokojnie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 08, 2010 14:05 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Uschi pisze:chyba nie muszę dodawać, że domek Karo nie tylko nie wpadł na podrzucenie nam jakiegoś wkładu karmowo-żwirkowego (tak, wiem, mam postawę roszczeniową i nie zamierzam się z tym kryć...), ale nawet wyników badań moczu i kału, o które wyraźnie prosiłyśmy? zaczynam podejrzewać, że żadnych badań nie było :evil:

Skąd ja to znam :evil:
Domek zwracający nam Kofisię badań razem z kotem nie przywiózł i nawet przysłać nie mógł (to znaczy pocztą niby wysyłał i zaginęły (tja... :?), a zeskanowanych mailem jakoś się nie doczekaliśmy).
A potem powtórzyliśmy badania i wzięliśmy się za leczenie :evil:

Przepraszam, pewnie to gdzieś było pisane, ale nie doczytałam - dlaczego Karo wróciła?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw kwi 08, 2010 14:19 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

a przecież wybieramy ludzi dokładnie, przepytujemy, a i tak trafia się na krętaczy :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw kwi 08, 2010 14:36 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

no dla mnie to nie do pomyślenia, ale też trafiam na takie domki :(
pomimo próśb, nie są robione badania, pomimo zapewnień, że kot jest leczony - nie jest :(

nie wiem na czym to polega :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw kwi 08, 2010 14:36 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

aa, i za każdym razem postanawiam sobie, że TYM RAZEM to poprosze jednak zwrot kosztów szczepienia chociaż...
bo już NIKT nie pyta, czy jakiś pieniążek za kota dać :(
drogie to hobby :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw kwi 08, 2010 14:53 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

tajdzi pisze:no dla mnie to nie do pomyślenia, ale też trafiam na takie domki :(
pomimo próśb, nie są robione badania, pomimo zapewnień, że kot jest leczony - nie jest :(

nie wiem na czym to polega :(

No ja też nie wiem :(
Jak dla mnie, niechlubną palmę pierwszeństwa w tym względzie dzierży były domek Narcyza.
Pół roku narzekania, że kot sika po kątach, pół roku wysłuchiwania moich rad i sugestii, pół roku obietnic, że zajmą się tym na poważnie. Po czym kot ląduje u mnie z powrotem, w książeczce widzę, że nawet go nie doszczepili drugi raz, a wet ostatnio go widział na oczy kilka miesięcy wcześniej przy okazji kastracji. Natomiast jest "zaocznie" (bo bez badania kota, a tylko na podstawie relacji o tym, że przy sikaniu Narcyz dziwnie kręci głową w kuwecie) wydana przez wetkę diagnoza, że kot może być chory psychicznie :shock:
Ten kot co prawda popaprany jest ;), ale kręcenie głową i lanie po kątach zlikwidowaliśmy workiem urinary :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw kwi 08, 2010 16:34 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Uschi, współczuję zwłaszcza tych braków badań. Cholera bierze. Tak bierze, że nawet ja - osoba postronna w tej sytuacji - wkurzyłam się. :evil:
Zamiast zająć się problemem od podstaw, lepiej zwrócić kota... :roll:

Trzymajcie się - trzymam kciuki za Waszą dzielność, spokój, opanowanowanie się członków stada. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

(w ogóle to ja osobiście odczuwam, że tych naprawdę fajnych wartościowych domków jakoś mało. Trafiam ostatnio na takich, co to od razu spławić bo taki bezsens, albo krętaczy...)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw kwi 08, 2010 17:13 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Bo badania są przereklamowane, i do niczego niepotrzebne :twisted:

Kciuki trzymam za futra i za Was :ok:
I za naprawdę super odpowiedzialne domy :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw kwi 08, 2010 17:34 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Kicorek pisze:Bo badania są przereklamowane, i do niczego niepotrzebne :twisted: (...)

I jeszcze kosztują sporo. Lepiej kota oddać.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw kwi 08, 2010 20:27 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

W miarę przyzwoity domek melduje, że podczytuje i trzyma kciuki za pozytywne rozwiązanie problemów.

Szlag mnie trafia jak czytam takie historie, bo sama się troche meczyłam z Zojką, która lała ile wlezie i gdzie popadnie, rece opadały mi nie raz i nie dwa, nerw mnie łapał na przemian z poczuciem totalnej niemocy. Ale nawet przez chwilę nie przeszło mi przez głowę, żeby gadzinę oddać z powrotem.
Wrrrrr
Szkodniki dwa Zoja i Gabor plus Mały Rudy
ObrazekObrazek

zwinka

Od: Sob wrz 27, 2008 20:49

Post » Czw kwi 08, 2010 20:43 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

jest mocno nerwowo w domu :( i niefajnie. najgorzej z tym brakiem możliwości izolowania. Karo najchętniej siedziałaby tylko z nami, ale to nie przejdzie u Mrufki :? na razie są warki, walki, lata futro, wszyscy podminowani, ech.

no nic, trzeba przetrwać.

Aleba - Karo w poprzednim domu robiła kupę poza kuwetę (od początku pobytu), kilka razy siknęła na łóżko, poza tym była dominująca, tłukła brata (choc bez przesady), była zazdrosna o względy ludzi, nadpobudliwa, potrafiła z zazdrości podrapać. Tyle słów jej byłych opiekunów.

na pewno jest mocno absorbująca i na pewno wymaga wyłącznej uwagi. nadaje się na jedynaczkę i trudno jej będzie u nas, a tu trzeba zrobić badania nim zaczniemy szukac domu :?

idę podać krople Karo, przeciwgrzybiczne tabletki maluchom, może i Mruf dostanie krople?

to będzie kolejna długa noc...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw kwi 08, 2010 23:15 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt kwi 09, 2010 9:07 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Oj...
Trzymam kciuki, żeby się jakoś unormowało :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt kwi 09, 2010 10:26 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

Karo uznała, że jestem jej człowiekiem. w połączeniu ze szczera nienawiścią, jaką darzy całe kociejstwo za wyjątkiem Sopla spowodowało to separację sypialnianą - musiałam spać z nią zamknięta w pokoju (tanita robiła za podkładkę pozostałym kotom, które uznały, że siedzenie za zamkniętymi drzwiami sypialni należy oprotestować wyciem nocnym).

małe się bardzo denerwują warczącą i syczącą na nie Karo, Wafel się dziczy, a Landryna boi (i nas i kotów). Mruf pierze Sopla.

z braku lepszych pomysłów logistycznych zamknęłam rano Karo z Soplem w sypialni, dzieci w łazience, zobaczymy co tanita zastanie po powrocie :strach:

a bacha dajemy już całemu stadu.

PS. wg. fachowego opisu RTG maluchów nie jest idealne. dziś będę dzwonić do PaniDoc...

Uschi

Post » Pt kwi 09, 2010 10:34 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

jednym słowem mamy przekocenie :|
i nienajlepsze nastroje
żeby nie być jednak zbyt dramatycznym napiszę, że zastanawiałam się przy śniadaniu jakie frykasy można by zrobić z naszych domowych futer
wychodziło nam co rusz, że Mruf za tłusta, Sopel za chudy - jedynie Pesto się nadaje
bo Pesto ze swoją posturą i karczychem wygląda jak klasyczna rasa mięsna kota :mrgreen:
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Pt kwi 09, 2010 20:22 Re: Permanentny PMS 4. Pralinka [']. Karo wróciła

PaniDoc zarządziła badanie krwi dzieciaków
jutro napiszę wiecej bo padam na twarz

w każdym razie viewtopic.php?f=20&t=109934 :oops:

Uschi

[poprzednia][następna]