Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 19:53 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

super fotki!
Sami ekhem......to DUUUUUŻY kotek :twisted: z tyłu wygląda grubiutko ;)

Jaskółeczek jak podrósł ślicznie :D dorośleje chłopaczek :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 07, 2010 20:43 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

magdaradek pisze:super fotki!
Sami ekhem......to DUUUUUŻY kotek :twisted: z tyłu wygląda grubiutko ;)

Jaskółeczek jak podrósł ślicznie :D dorośleje chłopaczek :ok:
Dlatego się tak wyciąga na kolejnej fotce, żeby mu racji żywnościowych nie zmniejszać :mrgreen: i w długość pójść ;)
Jaskół - piękny, oba są niezwykłe :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt kwi 09, 2010 7:16 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

Ciocie kochane Sami nie jest gruby, może tak wygląda jak siedzi. Ale przynajmniej już mu kosteczek na grzbiecie nie czuć :ok: I udka takie słodkie się zrobiły :1luvu: Tylko to obrzydliwy włamywacz jest. Do szafki w kibelku włamuje się forsując drucikowe zabezbieczenia. To jest małpa, a nie kot :roll:
Jaskółeczek musi być pilnowany z jedzeniem, bo on wszamie wszystko i jeszcze trochę. Przez pewien czas wyglądał jak kuleczka. Teraz wysmuklał nieco.
Jaskół uwielbia się bawić z kotami, zaczepia je i się z nimi gania. Szczególnie lubią się z Antkiem. Jak zaczynają galopować to ma się wrażenie, że po mieszkaniu biegają dwa konkretnie wypasione MCO :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt kwi 09, 2010 7:47 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

Sami okrągławy jest i basta! :)

wciąż go pamiętam, jak skulony taki siedział pod szafą w schronie :( wtedy też był włamywaczem - to on przecież "zginął" w zamkniętej kociarni :roll: że otworzył szafkę - rozumiem. Że do niej wlazł - też rozumiem. Ale JAK i DLACZEGO zamknął za sobą drzwi od tej szafki? 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 09, 2010 9:16 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

No nieładnie, nieładnie. Nikt mi nie powiedział, że przybędzie do mnie spec od otwierania szafek i wysypywania ich zawartości na zewnątrz :twisted: Wogóle to on bardzo inteligentny i uwielbia towarzyszyć człowiekowi we wszystkim, co akurat człowiek robi. Wszędzie wściubia ten swój pięknie zagojony nos :roll:
Nawet jak siedzę na kibelku, to Sami włazi na deskę i siedzi mi za plecami. Tyle, że on raczej planuje kolejny włam do szafki, a nie bawi się w podglądacza :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pt kwi 09, 2010 17:44 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

Ponieważ nie zanosi się na to, żebym mogła jechać w przyszłym tyg. do Kalisza, pojechałam z Jaskółem do mojego weta i zrobiłam mu RTG. Wet mówi, że płuca są jedynie lekko zaciemnione, ale nie wygląda to na zapalenie. Podejrzewa, że kotuś może mieć astmę. Przepisał ENCORTON 5 mg w tabletkach i kazał dawać przez tydzień po 1/2 tabletki i obserwować. Tylko że jak kupiłam, to przeczytałam na opakowaniu, że zawiera laktozę :? Mam podawać?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob kwi 10, 2010 8:37 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

to jest pewnie jako element śladowy - dodatkowy a nie środek działający, nie ma się wg mnie czego bać.
encorton i encortolon brały dwa moje koty i poszła jak z płatka leczenie.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob kwi 10, 2010 8:56 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) foto s. 25 :)

dagmara-olga dzięki :) Ja wczoraj już podałam 1/2 tabletki. Jaskół jak zwykle bezproblemowo wchłonął w mokrym.
Mam za to inny problem. I to bardzo poważny. Sami bywa agresywny. I to bardzo :( Trzaska resztę kotów bez powodu. Oczywiście zdarza się spotkanie nosek w nosek i zero syków, ale niestety także ataki. Moje stadko (wliczam w nie nawet Jaskóła) jest pokojowo nastawione do życia i do siebie. Koty są przyzwyczajone do tymczasów, więc nie atakują. Czasami syki na początku. Jaskół jest już zaprzyjaźniony. Wspaniale się dogaduje.
Sami przeszedł dziś samego siebie. Najpierw zaatakował Jaskóła, a później dostalo się mnie :( Mam sznyty na nadgarstku jak z taniego horroru. Dobrze, że obcieliśmy kotom pazury, bo pewnie już bym jechała do szpitala na szycie żyły :?
Zamknęłam go w kocim pokoju, żeby się uspokoił. On siedzi pod drzwiami i płacze. Sytuacja patowa - jak zamknięty, to nieszczęśliwy, jak wypuszczony... :roll:
Zaraz zrobię przeszukanie mieszkania i postaram się wystawić bazar na kolejny wkład do feliwaya i na krople bacha.
Ja już nie wiem, co robić. Staram się go nie drażnić, nie jestem nachalna, jak przychodzi to głaszczę go i mówię do niego - oczywiście tak długo, jak mi na to pozwala. Ja mam wrażenie, że on to robi ze strachu przed innymi kotami. Nie mogę go wiecznie izolować...
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

dubel
Ostatnio edytowano Sob kwi 10, 2010 8:58 przez kasiakom, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

dubel
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob kwi 10, 2010 9:11 Re: Jaskół (leczymy), Sami - agresor :(

krople bacha polecam z czystym sercem ALE musisz podawać regularnie, sadzę że ok 6 tygodni, u ryśki kupowałam - placiłam ok 36 zł za kurację na 3 tygodnie, jesli mnie pamięć nie myli.
Trzeba BARDZO dokładnie opisac problem i relacje kota z ludźmi i kotami. Ale to pewnie wiesz.
KALM AID - syrop - też polecam. Nie uspakaja ale poprawia nastrój, tryptofan serotonina - hasłowo.
Miałam tak z Morfim. Aż się bałam ręką ruszyć, blizny mam do dziś. Kefir był spanikowany. Dziś Morfik nadal jest agresor i ważniak - bo taka natura ALE kontroluje się sam i Kefir też ma już luz. No i ja nie oblewam sie wciąż wodą utlenioną i antybiotykiem...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 10, 2010 9:15 Re: Jaskół (leczymy), Sami - agresor :(

WAŻNE!!!!!!!!!!!!!
Mogę CI przekazać przez Olę dziś pół butelki syropu!!!
Chcesz?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 10, 2010 9:17 Re: Jaskół (leczymy), Sami - agresor :(

dagmara-olga pisze:WAŻNE!!!!!!!!!!!!!
Mogę CI przekazać przez Olę dziś pół butelki syropu!!!
Chcesz?

Kochana bardzo, bardzo chętnie :!: Ile mam Ci przesłać?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob kwi 10, 2010 11:57 Re: Jaskół (leczymy), Sami - agresor :(

Oj, zmartwiłam się agresją Samiego :( Mam nadzieję, że syrop i kropelki pomogą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pewnie inne koty biedaka stresują i taka jest jego reakcja...
Przydałby się niezakocony DS :ok: :ok: :ok:
Zaciskam kciuki za poprawę sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie kwi 11, 2010 7:57 Re: Jaskół (leczymy), Sami - agresor :(

Ależ Jaskółek jest piękny :1luvu:
Sami też ślicznie wygląda - tylko ta agresja :(
Mam nadzieję, że krople pomogą. Tyle, że to też nie zadziała od razu...
A Jaskół to by mógł już się w końcu wyleczyć :!:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]