Łódź 167+315+330 - bezsilność - koci szkielecik...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 31, 2010 14:30 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

gosiaa pisze:hmmm, zmęczona, ja bym to napisała dosadniej :evil:

Ja chyba nie mam już siły na wielkie emocje :)
Tyle, że na tę babę od taksówki nawrzeszczałam przez telefon, a naprawdę wrzaski rzadko mi się zdarzają :mrgreen: .
Pal diabli babę, tylko, q-a, kotów żal, ale naprawdę nie dam rady tam jeszcze "obskoczyć".

Dziś w "przerwie obiadowej" zamiast na obiad lecę te kociaki po blokiem obejrzeć.

Może ktoś chce telefon? Pięć kotów do sterylki, lecznica blisko, jeden miot do uśpienia... Podam na pw albo odpowiem na smsa, mój nr w profilu...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 31, 2010 14:38 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

Myszeńk@, pisałyśmy jednocześnie.

Tylko widzisz, p.Jola pewnie sama łapie i dzwoni? Jakbyś Ty nie podjechała, to albo zadzwoniłaby po pomoc gdzie indziej, albo sama (poważnie chora) wloklaby koty do lecznicy?
I pewnie jest nieco męcząca, jak większość karmicielek :|, ale nie kategoryczie żądająca pełnej obsługi.
Pewnie i do tej baby podjechałabym przerzucić koty o kilkaset metrów, gdyby np trzy zamknęla w jaimś pomieszczeniu i zadzwoniła, zajęłoby mi to ze dwie godziny pewnie (jak nie ma mnie w domu 12 godzin, to i 14 może nie być :mrgreen:) . ale nie - mam jechać, złapać koty na podwórku, może akurat na mnie będą czekać :evil:, jak nie, to se przyjadę jeszcze, czemu nie?

Ponawiam prośbę, baba wstretna, ale kotów szkoda:
annskr pisze:Może ktoś chce telefon? Pięć kotów do sterylki, lecznica blisko, jeden miot do uśpienia... Podam na pw albo odpowiem na smsa, mój nr w profilu...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro mar 31, 2010 21:03 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

Lecznica moze i blisko, ale ja mam 1,5 h w jedna strone zeby dojechac do Zgierza :cry: dlaczego nie dzwonia do Ciebie baby z Olechowa ? Jak juz musza domagac sie pomocy, to moglyby choc blizej mieszkac :(

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Czw kwi 01, 2010 13:03 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

annskr pisze:Myszeńk@, pisałyśmy jednocześnie.

Tylko widzisz, p.Jola pewnie sama łapie i dzwoni? Jakbyś Ty nie podjechała, to albo zadzwoniłaby po pomoc gdzie indziej, albo sama (poważnie chora) wloklaby koty do lecznicy?I pewnie jest nieco męcząca, jak większość karmicielek :|, ale nie kategoryczie żądająca pełnej obsługi.

Dokładnie. Gdyby nie ja, pewnie prosiłaby gdzie indziej, albo wydała NAPRAWDĘ ostatnie grosze na taksówkę :|

Spokojnych Świątecznych dni, Aniu :ok: :kotek:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw kwi 01, 2010 20:10 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

Myszeńk@ pisze:Dzisiaj miała być odebrana z lecznicy koteczka, też buraska ... :)

Została odebrana. Siedzi u mnie w łazience. :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 02, 2010 7:55 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

Wczorej w towarzystwie anonimowej forumowiczki :wink: i karmicelki próbowalymy łapać koty z Piotrkowskiej, niestety były najedzone,
Klatka została, karmicielka ma łapać sama. Oby - tam są dwie kotki w ciąży i jedna młodziutka, też może być w ciąży.
I chora kotka z maluchami - karmicielka nie chciała jej łapać w ciąży, a teraz płacze, że kotka chora, że nie wiadomo, co z małymi... echh
Ostatnio edytowano Śro kwi 07, 2010 14:28 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Śro kwi 07, 2010 8:03 Re: Łódź 167+315+37,5 - MORAŁ DLA ŁAPACZY, dt dla maluszków

Poświąteczne ukłony :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Czw kwi 08, 2010 10:00 Re: Łódź 167+315+37,5 - znów pilnie DT - dla małej czarnej...

Ratunku......

Zadzwonila Ela z Radogoszcza.... Jest na badaniach lekarskich, przed przychodnią przyczepiła się do niej młoda czarna koteczka, chuda jak szczypiorek (słowa Eli).
Weszła za nią do przychodni, siedzą razem w poczekalni... Kotka nie chce się odczepić...

Ela wziąć jej do domu nie może, reszta pań z Radogoszcza też nie, mają po komplecie tymczasów, ja ma 16 i naprawdę 17 to już przegięcie... nie mogę :!:
Na razie trafi do lecznicy (Ania zmnienniczka uprzedzona), sterylka, ew leczenie, ale przecież tam nie może zostać....

Ela ocenia ją na 7mcy, pewnie gwiazdkowy prezent rujki dostał...

kalewala

Post » Czw kwi 08, 2010 10:29 Re: Łódź 167+315+37,5 - znów pilnie DT - dla małej czarnej...

Bardzo mocno zaległy raporcik adopcyjny :oops: :oops:

Domki znalazły:
piękna brytkowata Lady , srebrny Śmiałek, szalona Stefcia Świrek, słodziutka Karmelka i czarna-czarna Murzynka

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Czw kwi 08, 2010 10:40 Re: Łódź 167+315+37,5 - znów pilnie DT - dla małej czarnej...

Super :)

Forum coś szaleje dzisiaj ... zeżarło mi posta.

Myszeńk@

Post » Czw kwi 08, 2010 14:31 Re: Łódź 167+315+37,5 - b.pilnie DTx2 - mała czarna i jednooczka

Mamy kolejny problem - tę koteczkę w strasznym stanie znalazła kilka miesięcy temu pani z Aleksandrowa, zaniosła do lecznicy, lekarki miały się nią zająć, wyleczyć i wyadoptować, my mieliśmy pokryć koszty leczenia.
Jakieś dwa tygodnie temu dostałam maila, ze kotka znalazła dom - ucieszyłam się bardzo.

I dziś kolejny mail – pani, która chciała kotce dać dom wycofała się z powodów zdrowotnych….

Nie wiem, ile czasu koteńka może być jeszcze w lecznicy, zdjęć mam sztuk dwie (poniżej) nie wiem, jaki ma charakter, jakiego domu potrzebuje - prosiłam lecznicę o dodatkowe informacje.
W każdym razie w lecznicy długo już zostać nie może….

Na panią z Aleksandrowa nie ma co liczyć, z różnych powodów, ma naprawdę mnóstwo problemów, nawet w moje ocenie :twisted:, że sama łapie i sterylizuje…

No to kogo mam prosić o pomoc - proszę Was, myślcie intensywnie. W tej chwili mamy ponad 30 kotów do adopcji….

Obrazek
Obrazek

kalewala

Post » Czw kwi 08, 2010 21:47 Re: Łódź 167+315+37,5 - b.pilnie DTx2 - mała czarna i jednooczka

we wtorek na stół trafiła młoda suczka już w ciąży
we wtorek zostały wysterylizowane dwie kotki młode
jutro na kastrację idą dwa psy jeszcze w kolejce czekają cztery suki,
sponsor potrzebny do zaraz 8)
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Czw kwi 08, 2010 21:51 Re: Łódź 167+315+37,5 - b.pilnie DTx2 - mała czarna i jednooczka

No i o ociętych jajkach buraska wciśniętego Dorotce prosze nie zapomnieć. Mały czeka na dom w lecznicy. Bardzo się biedak zestresował :(

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt kwi 09, 2010 5:33 Re: Łódź 167+315+37,5 - b.pilnie DTx2 - mała czarna i jednooczka

Wystawiłam takie cóś viewtopic.php?f=20&t=109915

I jeszcze jedno - Aga przekazała mi spodnie, które poza forum osiągnęły kwotę 80 zł :1luvu:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt kwi 09, 2010 8:13 Re: Łódź 167+315+37,5 - b.pilnie DTx2 - mała czarna i jednooczka

Wielkie dzięki za porpominanie, ja ostatnio ciągle w biegu i z dzirawym mózgiem, psotaram sie to wszystkow "statystyce" uporzadkować.

Z mniej przyjemnych wieści - 6 kotów do sterylki plus 4 2-tygodniowe kociaki na Pomorskiej. Po rozmowie z karmicielami jest szansa, że samodzielnie wyłapią i na talony miejskie wysterylizują, trzymajmy za nich kciuki.

No i trzeba złapać i wysterylizować ostatniego kociacka z Sokolnik, z paczki Pierścień i Róża - tego, którego nie udalo się złapać - to dziewczynka, już miała rujkę :?. Też liczę na samodzielność pana - w ubegłym roku w łapaniu byl wyjątkowo sprawny :D.

kalewala

[poprzednia][następna]