K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 15:42 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Z rana na Kocimskiej norma, Marina mokrego chyba nie jadła, ale na pewno jedzone suche bo w miseczce prawie świeciło dno :) Dostała Gourmeta, ale przy mnie nie jadła mimo miziania. Słodka jest :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw kwi 08, 2010 15:59 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Nie podoba mi się jak Mamba oddycha ... Z wysiłkiem ma całkiem zatkany nos. Mam nadzieję że nie trzeba będzie z nią w nocy lecieć ...
Dałam jej flegamine może ciut rozrzedzi w nosku. Oby .....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw kwi 08, 2010 17:49 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Info od Pani - posiadaczki Seny: kicia rozmiziała się.

c.b.d.u.

Zmieniłam pracę.
Jest dobrze.
Karmią (darmowy lunch).

Ale muszę znowu wstawać skoro świt... POTWORNE!

Dziś Lucky i Braciszek chyba odejdą ode mnie.
Proces osieracania nabrał rozpędu...

Kiedy spotkanie na Kocimskiej - rzecz jasna, połączone z orgią?
No!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw kwi 08, 2010 18:19 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Jak przyszłam dzisiaj na Kocimską, to miski były pełne, jedzenie świeże, dzięki Quenn_ink :) Wymiziałam Marinę, ale jeść nie chciała, przy karmieniu się wyrywała. W zeszycie stalo, że mokre jadła dziś sama, więc nie nalegałam. Mielonego wołowego Marina nie lubi.

Lubi za to Pola (a może Tola? :oops: ), znaczy biało-bura, jadła mi z ręki.

Marina ma bardzo zatkany nosek, czy ktoś może przynieść dla niej ACCmax, Bella to brała i pomogło. Może ktoś ma resztkę w domu, bo całe opakowanie to drogie jest :(

Kończy się też Betaglukan.... Dałam dzisiaj Marinie do jedzenia i wody.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw kwi 08, 2010 18:21 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:Jak przyszłam dzisiaj na Kocimską, to miski były pełne, jedzenie świeże, dzięki Quenn_ink :) Wymiziałam Marinę, ale jeść nie chciała, przy karmieniu się wyrywała. W zeszycie stalo, że mokre jadła dziś sama, więc nie nalegałam. Mielonego wołowego Marina nie lubi.

Marina ma bardzo zatkany nosek, czy ktoś może przynieść dla niej ACCmax, Bella to brała i pomogło. Może ktoś ma resztkę w domu, bo całe opakowanie to drogie jest :(

mam ACC w domu, ale na Kocimskiej moge być najwczesniej w poniedziałek
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw kwi 08, 2010 18:28 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:Jak przyszłam dzisiaj na Kocimską, to miski były pełne, jedzenie świeże, dzięki Quenn_ink :) Wymiziałam Marinę, ale jeść nie chciała, przy karmieniu się wyrywała. W zeszycie stalo, że mokre jadła dziś sama, więc nie nalegałam. Mielonego wołowego Marina nie lubi.

Marina ma bardzo zatkany nosek, czy ktoś może przynieść dla niej [b]ACCmax, Bella to brała i pomogło. [/b]Może ktoś ma resztkę w domu, bo całe opakowanie to drogie jest :(

Miszelina w jaką dawkę dostawała Bella ?
Mamba ma bardzo zatkany nos.

ACC Max kosztuje między 15 a 20 zł. Kupię Mambie . tylko jak podesłać dla Mariny ??

Jutro do południa będę na Kopernika. Komu mogę podrzucić ??
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 08, 2010 18:40 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Etiopia pisze:

Marina ma bardzo zatkany nosek, czy ktoś może przynieść dla niej [b]ACCmax, Bella to brała i pomogło. [/b]Może ktoś ma resztkę w domu, bo całe opakowanie to drogie jest :(

Miszelina w jaką dawkę dostawała Bella ?
Mamba ma bardzo zatkany nos.

ACC Max kosztuje między 15 a 20 zł. Kupię Mambie . tylko jak podesłać dla Mariny ??

Jutro do południa będę na Kopernika. Komu mogę podrzucić ??

Kurczę, dawki nie pamiętam, może jest na wątku.

EDIT: znalazłam: 2 x dziennie podać rozpuszczone 1/8 tabletki ACC. Ja wszystko na wątku zapisuję
Ja do 13.00 jestem w pracy na Stolarskiej, potem mam służbowe wyjście i już tam nie wracam. Możesz podrzucić do mnie do Konsulatu.
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 18:55 przez miszelina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 08, 2010 18:46 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:
Tweety pisze:a ja znoszę plotki czyli co mówią na mieście :wink:
przyszła jakaś pani do dr Lisa i powiedziała, że AFN każe sobie płacić za te sterylizacje, które doktor wykonuje za darmo 8O
Czyli kret nadal uprawia swoją krecią robotę :D Pozdrawiamy kreta i oświadczamy, że w związku z jego działalnością nie zamierzamy się przenosić do podziemia oraz przypominamy, że kto pod kim dołki itp itd

Noemik, a zapytaj pana doktora o nazwisko tej Pani, bo jeżeli przyszła na darmową sterylizację to powinien wpisać ją na listę wraz z numerem telefonu. W końcu skoro to myśmy ją kierowali to mam prawo znać te dane (przecież mam listę osób, które kierujemy więc jaki problem sprawdzić czy to od nas) i porozmawiam sobie z panią a przede wszystkim zapytam gdzie lub komu wpłaciła te pieniądze, o których mówiła doktorowi. Jest tez możliwość, że pomyliła fundacje ...

rzecz w tym, że to nie był nikt przysłany od nas na sterylkę.
doktór pani tej nie zna, nie dopytywałam się któż to. zapytam jutro lub w sobotę, bo zajrzę do gabinetu.
i nie chodziło konkretnie o to, że za te sterylki, co on robi, AFN pobiera kasę. Plotka głosi, że ściągamy haracz od wszystkich darmowych sterylek.
zagotowało się we mnie, jak to usłyszałam. :evil:
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Czw kwi 08, 2010 18:59 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina

EDIT: znalazłam: 2 x dziennie podać rozpuszczone 1/8 tabletki ACC. Ja wszystko na wątku zapisuję

Ja do 13.00 jestem w pracy na Stolarskiej, potem mam służbowe wyjście i już tam nie wracam. Możesz podrzucić do mnie do Konsulatu.

ACC mam tylko czy o 20:00 nie jest za późno na podanie...

Kurcze na Stolarską ciut mi nie po drodze ( po podaniu leku nie powinnam łazić za dużo ).

A mówiłam dr że Marina gorsza jest, że bardziej smarka....

Mambie tylko zmienił antybiotyk a nie podał niczego ułatwiającego oddychanie....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 08, 2010 19:02 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Etiopia pisze:
miszelina

Kurcze na Stolarską ciut mi nie po drodze ( po podaniu leku nie powinnam łazić za dużo ).

Mambie tylko zmienił antybiotyk a nie podał niczego ułatwiającego oddychanie....

Podaje się do 18.00.

Ja na Stolarskiej jestem od 7.30, to może uda Ci się podejść przed wizyta na Kopernika....
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 08, 2010 19:13 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:
Etiopia pisze:
miszelina

Podaje się do 18.00.

Ja na Stolarskiej jestem od 7.30, to może uda Ci się podejść przed wizyta na Kopernika....

Podejdę ale nie wiem o której dam znać sms-em.

No to Mamba dopiero jutro dostanie ...
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 08, 2010 20:14 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

noemik pisze:
Tweety pisze:
Tweety pisze:a ja znoszę plotki czyli co mówią na mieście :wink:
przyszła jakaś pani do dr Lisa i powiedziała, że AFN każe sobie płacić za te sterylizacje, które doktor wykonuje za darmo 8O
Czyli kret nadal uprawia swoją krecią robotę :D Pozdrawiamy kreta i oświadczamy, że w związku z jego działalnością nie zamierzamy się przenosić do podziemia oraz przypominamy, że kto pod kim dołki itp itd

Noemik, a zapytaj pana doktora o nazwisko tej Pani, bo jeżeli przyszła na darmową sterylizację to powinien wpisać ją na listę wraz z numerem telefonu. W końcu skoro to myśmy ją kierowali to mam prawo znać te dane (przecież mam listę osób, które kierujemy więc jaki problem sprawdzić czy to od nas) i porozmawiam sobie z panią a przede wszystkim zapytam gdzie lub komu wpłaciła te pieniądze, o których mówiła doktorowi. Jest tez możliwość, że pomyliła fundacje ...

rzecz w tym, że to nie był nikt przysłany od nas na sterylkę.
doktór pani tej nie zna, nie dopytywałam się któż to. zapytam jutro lub w sobotę, bo zajrzę do gabinetu.
i nie chodziło konkretnie o to, że za te sterylki, co on robi, AFN pobiera kasę. Plotka głosi, że ściągamy haracz od wszystkich darmowych sterylek.
zagotowało się we mnie, jak to usłyszałam. :evil:

jeżeli pani przyszła na darmową sterylkę i nie była od nas to są jeszcze tylko dwie organizacje, które mogły ją tam wysłać. Jest szansa, że zostały wzięte jej dane do listy, którą się rozlicza w Urzędzie Miasta. To są już bardzo poważne pomówienia, zresztą takie same jak te, które pani z fundacji ogłosiła w TOZ-ie i Aga w końcu tego nie odpuści. Jeżeli ktoś przypisuje swoje przewinienia innym to może ma jakiś problem emocjonalny ale może tez doprowadzić do tego, że będzie mieć i finansowy, bo sam bilet do Ostródy na sprawę sądową kosztuje parę złotych a zadośćuczynienie i odszczekiwanie w mediach pomówień również do tanich rzeczy nie należy.
Także, drogi krecie czy raczej kretowo, uprzedzam, że naszą Panią Prezes mieć za wroga to ...no, w każdym razie nie życzę najgorszemu własnemu wrogowi :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 08, 2010 21:52 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Nala została w krakvecie pod tlenem. Ma silne zapalenie płuc, kot zemdlał przy Romanie :(
Cały czas jestem w kontakcie z panią od Harpi, podejrzenie FIP, bo czemu nie jak może być FIP :evil:
Karaluszku, potrzebuje jutro wieczorem zawieźć jej interferon i dla moich też wezmę, bo Harpia była chwilę u nas. Mam w tym momencie 8 sztuk więc ze setkę rozcieńczyłabyś dla nas, bardzo proszę
Ależ się znowu dzieje :cry:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 08, 2010 22:09 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:Nala została w krakvecie pod tlenem. Ma silne zapalenie płuc, kot zemdlał przy Romanie :(
Cały czas jestem w kontakcie z panią od Harpi, podejrzenie FIP, bo czemu nie jak może być FIP :evil:
Karaluszku, potrzebuje jutro wieczorem zawieźć jej interferon i dla moich też wezmę, bo Harpia była chwilę u nas. Mam w tym momencie 8 sztuk więc ze setkę rozcieńczyłabyś dla nas, bardzo proszę
Ależ się znowu dzieje :cry:

Mambusia jest w ciężkim stanie. Proszę trzymajcie za nią kciuki....
Mało żeśmy z wislackim kotem zawału nie dostali i drzwi nie wyłamali jak nam Mamba zemdlała- jest kot a za chwile oddech zanikający oczy wywalone do góry brak kontaktu......
Tweety jutro mają jej zrobić rano morfologie z biochemią.

Gdybym poczekała do rana nie było by z czym jechać ......

Chyba mam noc z głowy łep mnie z nerwów rozbolał.....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw kwi 08, 2010 22:10 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety
stworzyłam viewtopic.php?f=13&t=109909
będzie więcej zdjęc i informacji, szczepienie w pon, środę

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

[poprzednia][następna]