Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 20:09 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Mała1 pisze:Ewa-ciesze sie,ze jest u nich oki, bo siostrzyczki starsze zasmarkane w domkach.

Pianko-pięękna jest i tez nie zazdroszcze nowemu domkowi czesania :wink:

A Ringo tak długo czeka :(
ech,zresztą nie tylko on :(

moze dzieki ogłoszeniom na wystawie jakis niekochany znajdzie domek

Dobrze, że rodzinka OK :ok:
Ja też liczę na to, że jak się miłośnicy kotów zejdą na wystawę to zwrócą też więcej uwagi na nasze niekochane.
I Burcia Sabinki czeka, a to przecież i z wyglądu i z opisu charakteru jak moja Arielka :|

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Śro kwi 07, 2010 21:57 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

rodzinka psotna coraz bardziej
kocia mama myziasta coraz bardziej. sama barankuje, mruczy, ociera się, bardzo jest komunikatywna. jak siedzę w wannie to kocica naprzeciw mnie, gada, patrzy na mnie. bardzo lubi leżeć na pralce i patrzeć jak maluchy bawią się na podłodze. a maluszki bawią się, robią zapasy, atakują się wzajemnie, próbują stroszyć swoje ogony na siebie, no po prostu cudo. a potem idą pić mamę.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Czw kwi 08, 2010 11:05 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Lola_ pisze:Ringo miał dużo pięknych ogłoszeń zrobionych przez korciaczki
pewnie niektóre dalej funkcjonują
nie wiem może jakaś nowa akcja ogłoszeniowa? inny tekst?
sama już nie wiem, co radzicie?

Ja radzę, że zrobię mu jeszcze kilka :) Widzę, że niektóre ogłoszenia jeszcze wiszą, ale nie ma tam, gdzie ja zwykle "wieszam", czyli na adopcjach, gratce i miau. Allegro też już wygasło jakiś czas temu, więc sabinka obiecała zrobić nowe. Wykorzystamy test i zdjęcia które były na allegro - moim zdaniem niczego temu nie brakuje.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Czw kwi 08, 2010 12:12 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

dzieki bardzo bardzo :1luvu:
a swoja droga kiedys do kogos sie wprosze na kurs robienia ogloszen bo czas najwyzszy sie naumiec :oops:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Czw kwi 08, 2010 13:06 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

A czy ja Lola mogłabym Cię poprosić o dodanie Pusi na stronkę, oczywiście bez pośpiechu, bo kotka będzie do wydania po sterylce, ale jak się zgłosi ktoś sensowny to zaczeka? Wysyłam tekst i zdjecia na PRIV.

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Czw kwi 08, 2010 16:03 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Pianka pisze: I Burcia Sabinki czeka, a to przecież i z wyglądu i z opisu charakteru jak moja Arielka :|

W zeszłym tygodniu, właściwie jedna z pań już prawie wsiadała do samochodu, by po nią jechać, ale kiedy się okazało że nie jest nakolankowa "już" ... cóż,miała jeszcze potem zadzwonić potwierdzić czy przyjedzie ... nie zadzwoniła :roll:
póki co Burcia bardziej nadaje się na towarzystwo dla kota niż dla człowieka, i przyszły dom musi być świadom że będzie potrzebować naprawdę dużo czasu i cierpliwości, lub pokocha ją taką jaka jest. strasznie boi się obcych, ale nie wszystkich, zdziwiłam się kiedy przyszedł sąsiad wyciągnął do niej rękę a ona zamiast uciekać zaczęła go wąchać (on nie ma kotów) 8O z kolei wczoraj przyszli znajomi , byli dosłownie chwilkę, to siedziała w najciemniejszym kącie jeszcze godzinę po ich wyjściu - prawdziwa zagadka :!: a może też i to, że zwierzęta się znają na ludziach :wink:

Pusia jest super, jeszcze bardziej puchata niż mój Maniek, będzie z nią roboty ... :D

Lola - Allegro dla Ringa wisi, taki śliczny kot, mam nadzieję że pomoże, trzymam kciuki :ok:
Obrazek

sabina_7

Od: Wto wrz 01, 2009 12:23

Post » Czw kwi 08, 2010 18:33 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

maluszki coraz fajniejsze :) bardziej psotne, żywotne, zainteresowane wszystkim. matka uczy się potrzebnych mądrości ale potrafi też skarcić gdy trzeba. kocia mama - samo cudo, mrucząca, pieszczoszka z niej wielka. apetyt ma dobry, od rana już pełną miskę zjadła. maluszki coraz silnliejsze i bardziej pomysłowe - dzisiaj chłopczyk wspinał się po wiszącej szafce w łazience. dziewczynka jeszcze nie umie, ale przynajmniej przeszkadza bratu i podgryza mamę w ogon.
oba maluchy dziś pierwszy raz wyszły z łazienki. oczywiście pod moim okiem i tylko za próg, dosłownie jeden metr, ale już wyszly.
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Czw kwi 08, 2010 19:09 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Pusia jest śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i widze, ze całkiem niezle sobie radzi :ok:

Burcia znajdzie w koncu swoj dom,
takie płochliwce dlugo czekaja na domy, ale jak juz znajduja to idealne :D

Ewa, wesoło masz z kocią rodzinką :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw kwi 08, 2010 19:14 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Sabinko-przy takich kotkach trzeba nawet uwazniej patrzec na ludzi.
Ludzie przewaznie chcą przytulaka i juz, dlatego naprawde to powinien byc najlepiej kot na dokocenie-nie jako pierwszy w domu.
Kciuki trzymam, w końcu znajdzie dom :ok:

pozdrawiam resztę tymczasików

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 09, 2010 6:32 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Figa zdrowieje w oczach :D Z noska już prawie nie leci, oczko tez o niebo lepsze. Ładnie znosi zakraplanie. Boczki też już ciut się zaokraglają. Jest też weselsza i zaczyna bawić się z człowiekiem. Ciągle jeszcze słabiuchna, praktycznie je i śpi. Musi ją gardło i pysio boleć bo je bardzo powolutku i wraca co chwile do miski i dojada. Ma spore braki w uzebieniu no i zapaszek z mordeczki powala :roll: Nie wiem czy to od tej infekcji gardła, czy może zarobaczenie. Jak się wyleczy to muszę ją porządnie odrobaczyć. Dzisiaj jedziemy do weta na antybiotyk i obcięcie reszty pazurków. W weekend porobie trochę zdjęć to wstawię
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Pt kwi 09, 2010 9:22 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

No, ogłoszenia Ringa zostały zaakceptowane przez adminów i są tu:
adopcje/profil.php?p=5622
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4595461 ... _domu.html
http://www.adopcje.org/adopcja46294.html
i allegro sabinki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=992866824

Miałam telefon od pani Puszka i ku mojej wielkiej uldze dowiedziałam się, że wszystko jest ok :D Puszek wprowadził do domu wiele radości i trzy panie konkurują o jego towarzystwo pościelowe, że tak powiem :mrgreen: Dostał nową myszkę, pokazał wszystkim jak pięknie się poluje, zaakceptował nowe mieszkanie, znalazł swoje miejsca. Pani trochę się martwiła o brak qpy i wybierała się już do weta, ale okazało się, że nie będzie to konieczne 8) To był miły bardzo telefon - pani mi bardzo dziękowała :oops:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt kwi 09, 2010 9:37 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

bardzo się ciesze ,ze u puszka oki, mam nadzieję,że znalzła w koncu swoją przystan juz na zawsze :ok:

Irma-ale odrobaczaj powolutku, na poczatku max, strasznie sie boje silnego odrobaczania szczególnie osłabionych kotów
Ciesze sie bardzo,ze figa juz lepiej :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt kwi 09, 2010 17:29 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Wróciliśmy od pana doktora :D Figunia zdrowieje, dostała zastrzyk i obcieliśmy pazurki w drugiej łapce. Troszke mniej sie bała więc pan doktor zajrzał porządniej do mordki, a tam :( - brakuje ząbków po jednej stronie i sporego kawałka języka. Wcale nie straciła ząbków ze starości tylko ktoś ją maltretował (wyrażenie weta). Dlatego tak sie boi i broni przed wszelkimi manipulacjami. Biedna, malutka kocinka. Burczała, wyrczała ale była dzielna i zaraz po powrocie do domu poganała do swojej miski :D Napełniłam oczywiście czymś pysznym.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Pt kwi 09, 2010 17:43 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Ojej :(
Kurczę, bardzo mi żal kocinki...

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Pt kwi 09, 2010 17:50 Re: Tymczasowe NIEKOCHANE- IV- czekają...

Irma pisze: - brakuje ząbków po jednej stronie i sporego kawałka języka. Wcale nie straciła ząbków ze starości tylko ktoś ją maltretował (wyrażenie weta). Dlatego tak sie boi i broni przed wszelkimi manipulacjami.

:( :(
biedna Figunia.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

[poprzednia][następna]