Trójkot birmański n° 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 17:57 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

O tak, on jest BARDZO towarzyski :lol:

Uczynny tez jest:

O, Imperatorowa wykonuje toalete... pomoge Jej, bo sie biedna meczy! :kotek:
Obrazek

Grzbiecik ma Wasza Wysokosc rozczochrany, wygladze i sie grzecznie oddale!
Imperatorowa laskawie przyzwolila 8)
Obrazek Obrazek
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Śro kwi 07, 2010 18:03 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Birfanka pisze:(...)
Obrazek

Jęzorek :P

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro kwi 07, 2010 20:16 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

ale foty ale najlepsza z dzis ta z glowa damy do gory i tym puszystym ogonaskiem:)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw kwi 08, 2010 7:28 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Foty cudne!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw kwi 08, 2010 9:55 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Witajcie :D
Ciesze sie, ze sie foty podobaja. Wstawiam jeszcze 2 na rozpoczecie dnia :kotek:
Powiekszaja sie po kliknieciu
(pozniej bedzie jeszcze pare, ale na razie sa w aparacie, przerzuce w wolnej chwili).

Pupusz w TYPOWEJ, ulubionej, ukochanej swej pozie, tzw. bawarskiej 8)
(i sfoc tu takiego prosto siedzacego z ogonkiem grzecznie owinietym wokol siebie-prozne marzenie :twisted: )
Widac jezorek :P
Obrazek

Czekoladowa kita (i czy on podpatrzyl haft z wloczniaczka dla Varii? :roll:)
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 08, 2010 11:07 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Imperatorowa na zdjęciach imponująca jak zwykle :D . Ten wąs, ten dąs, ta mina... :lol:

Czemu poza bawarska? Jedyne moje skojarzenie to: Bawaria -> piwo -> fałda piwna -> trudności z normalnym siedzeniem :mrgreen: .
Pupusz pewnie zobaczył włóczniaczek varii i też takiego pożąda.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw kwi 08, 2010 11:12 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Jezuuu, jeszcze nie nadrobiłam zaległości, a już się muszę pokłocić z Anulką :roll:
anulka111 pisze:Oby zrezygnowali z przycinania reszty wierzb...bo tymi co cieli zlamali przepis o pielegnacji- teraz jest niesamowity kontrast ,czesc nie jest przycieta w ogole ,a czesc na lyso :roll:

Kobieto! Wierzby trzeba przycinać, są to drzewka wredne i kruche. Śliczne za to. Pięknie się komponują wbite w czerwony samochodzik. Wiosenna zieleń listków, żółtawe gałązki i czerwony lakier stanowią wielce estetyczną kompozycję. Tak to było z nie przycinaną, ale za to malowniczą wierzbą pod oknami mojej mamy :wink:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw kwi 08, 2010 11:14 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Birfanka pisze:Obrazek

Fajnie popatrzeć na takie puchate kuleczki :) :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw kwi 08, 2010 11:16 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Przywitać. Birfanko, dzięki za linka - zadziałało! Wrzuciłam choc co z przedwczorajszych wojaży. Mam dziką ochotę wyciągnąć dziś Rajmunda do Alkborough - byliśmy tam w zimie, ale wiosną powinno być pięknie a dziś nawet słońce wylazło. Nie wiem co z tego będzie bo wczoraj dotarła spawarka i moje kochanie ma już w oczach butle z gazem, wężyki i pieron wie co tam jeszcze.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw kwi 08, 2010 11:24 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Monostra pisze:Imperatorowa na zdjęciach imponująca jak zwykle :D . Ten wąs, ten dąs, ta mina... :lol:

Czemu poza bawarska? Jedyne moje skojarzenie to: Bawaria -> piwo -> fałda piwna -> trudności z normalnym siedzeniem :mrgreen: .
Pupusz pewnie zobaczył włóczniaczek varii i też takiego pożąda.

:lol: :lol: Udalo mi sie tez wczoraj zrobic portret Imperatorowej z lagodna minka, laskawa byla :)
Skojarzenie Bawaria -> piwo -> fałda piwna -> trudności z normalnym siedzeniem jak najbardziej prawidlowe! :ok: :mrgreen:
Jak go widze w tej pozie (czesto), a jeszcze opartego grzbietem o sciane, to do calosci obrazu tylko mi kufla piwa w jednej lapie i cygara lub fajki w drugiej brakuje... oraz kapelusika z piorkiem :piwa:
Skorzane porteczki na szelkach juz mu daruje, ma wlasne :mrgreen:

Wloczniaczka to on moze i pozada, ale jako artykulu spozywczego, niestety :strach:

casica pisze: Fajnie popatrzeć na takie puchate kuleczki :) :ok:
Przyjemne do patrzenia sa... i do glaskania tez :lol:
Ale jakos Pupusza za specjalnie puchatego nie uwazam, to pewnie przez zestawienie z Maya... no i jego siersc nie sprawia problemow pielegnacyjnych :)

Witaj Kinga, ciesze sie, ze link pomogl :D
Tez mnie fotosik bardzo wkurzyl z tym zacinaniem sie ostatnio 8)
Lece ogladac foty! :P
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 08, 2010 11:59 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Imperatorowa łaskawa :mrgreen:
Przy okazji, Franzejozefy dokladnie tu widac :lol:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 12:05 przez Birfanka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 08, 2010 12:04 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Birfanka pisze:Imperatorowa łaskawa :mrgreen:
Franzejozefy dokladnie tu widac :lol:

Obrazek

Jejuniu, ale wzrok przenikliwy.
A co to są Franzejozefy, co je widac. Pewno powinnam wiedzieć. :oops:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 08, 2010 12:11 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Franzejosefy to bokobrody podobne do tych cesarza Franza Josefa
http://www.teachersparadise.com/ency/en ... seph_i.jpg
tak mi sie skojarzylo u Mayi i od zawsze uzywam tego okreslenia

(wczoraj, doczytujac I czesc watku KK, stwierdzilam z wielka radoscia, ze Monostra tez go uzywa, no coz, obiesmy z historycznej Galicji, moze to stad podobne skojarzenia nam sie-niezaleznie wszak-nasunely :lol: )

Pupusz z biala lapka, robiacy mine miaukunią 8O
(no mowie, ze on forum podczytuje! :mrgreen: )
Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 08, 2010 13:07 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Birfanka pisze:Franzejosefy to bokobrody podobne do tych cesarza Franza Josefa
http://www.teachersparadise.com/ency/en ... seph_i.jpg
tak mi sie skojarzylo u Mayi i od zawsze uzywam tego okreslenia

(wczoraj, doczytujac I czesc watku KK, stwierdzilam z wielka radoscia, ze Monostra tez go uzywa, no coz, obiesmy z historycznej Galicji, moze to stad podobne skojarzenia nam sie-niezaleznie wszak-nasunely :lol: )

Pupusz z biala lapka, robiacy mine miaukunią 8O
(no mowie, ze on forum podczytuje! :mrgreen: )
Obrazek

A to stąd Franzejosefy. Skojarzenie bardzo trafne.:lol:

A mina Pupusza rozczulająca. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 08, 2010 14:23 Re: Trójkot birmański: wiosna-koty już przyleciały.

Pupusz czesto jest rozczulajacy... w momentach, gdy nie jest upierdliwy, ale wlasciwie to mnie rozczula nawet i wtedy :wink: (kocie damy sa jednak mniej niz ja wrazliwe na jego bandycki wdziek i jak przegina, wala go z liscia 8) )

Pisalam wczoraj, ze bardzo towarzyski ten kotek jest rowniez uczynny i troskliwy. Chetnie pomaga w toalecie takze Fifince :kotek:

Przyjrzyjmy sie... trzeba umyc uszko! (Fifinka potulna, bo smacznie spi :wink: )
Obrazek Obrazek

Zamaszyste wywijanie jezorem... az sie Fifinka zbudzila :lol:
Obrazek Obrazek

Nic to, niech grzecznie siedzi, przytrzyma sie lapa i wyszoruje do czysta! :twisted:
Obrazek Obrazek

Hmmmmm... czy Fifinka jest Trykotem Puszka? 8O :ryk:
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]