Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 19:55 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

One tam są sterylizowane, ale tylko niektóre, bo po sterylce nie mogą wrócić do przytuliska, a DT posterylkowych raczej w Głownie nie ma... :cry:

Dzisiaj Rudas był w Metrze i było kilka telefonów o niego i o Szarusię, tą 6-mies.
Tylko że prawie wszystkie domki zrezygnowały, bo odległość jest za duża :roll:

Marmurka (ta mała) jest już po sterylce i tymczasuje się u Kasi, niedługo odbiera ją DS.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro kwi 07, 2010 19:59 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Cioteczki - jutro wieczorem o kciukasy prosimy dla Laleczki na sterylce! :ok:
Ostatnio edytowano Śro kwi 07, 2010 20:31 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 07, 2010 20:00 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kciuki będziemy trzymać ! Wszystko musi się udać :ok:

nika28

Post » Śro kwi 07, 2010 20:34 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kciuki wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 07, 2010 20:40 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze:One tam są sterylizowane, ale tylko niektóre, bo po sterylce nie mogą wrócić do przytuliska, a DT posterylkowych raczej w Głownie nie ma... :cry:

Dzisiaj Rudas był w Metrze i było kilka telefonów o niego i o Szarusię, tą 6-mies.

Marmurka (ta mała) jest już po sterylce i tymczasuje się u Kasi, niedługo odbiera ją DS.

czemu nie mogą wrócić?

ale fakt, że zaczęły się telefony - dobrze wróży, jest zainteresowanie, to już duży krok na przód

kciuki za aklimatyzację :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 07, 2010 20:59 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Ja myślę, zę tu chodziło o to, ze kotki moga wrócić, tylko w przytulisku nie ma warunków odpowiednich dla pooperacyjnych kotek.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 07, 2010 21:03 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Wczoraj napisałam na szybko, bo nie miałam już mocy, ale dzis piszę, że mały czarny glutek będzie kotkiem niewychodzącym. Jego najważniejszym pańciem będzie 11 letni chłopiec. Był u nas z mamą. Państwo już od dawna przygotowywali się do przyjęcia kotka, o którym marzył synek. Chopak sam ze swoich oszczędności uzbierał na całą wyprawkę, kupił wszystko, nawet obczytany był :mrgreen: Kotek, na którego czekali poszedł szybciej do adopcji, więc szukali nowego. Mysiałybyście zobaczyć minę chłopaka, jak czarna mała żmijka wyskoczyła z klatki prosto na niego i go całowała, obśliniała, wchodziła na głowę i ją udeptywała. Mały była taaaaki szczęsliwy. Trzymał małego glutka na rękach, ten mu się obcierał o twarz, a chłopak mówił: "Ty będziesz moim najlepszym przyjacielem". Myślę, że domek będzie dobry.

jak miło czyta się takie rzeczy :P - a mówiłam, że CC to Koci Anioł!

marzy mi się, żeby wszystkie głowieńszczaki znalazły takie dobre domki! o tym, żeby tak szybko to już nawet nie śmiem.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro kwi 07, 2010 21:32 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Za sterylkę Laleczki kciuki i piwka :ok: :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro kwi 07, 2010 21:58 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze:Dzisiaj Rudas był w Metrze i było kilka telefonów o niego i o Szarusię, tą 6-mies.

a nie da się jakiegoś transportu załatwić, gdyby był ktoś naprawdę chętny? jakiś zaprzyjaźniony pan transportowy?
nika28 pisze:Marmurka (ta mała) jest już po sterylce i tymczasuje się u Kasi, niedługo odbiera ją DS.

SUPER, a miała może testy FIV/FeLV?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Czw kwi 08, 2010 0:31 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nie rozumiem, co znaczy, że nie ma w przytulisku warunków, by kotki po sterylizacji mogły tam wrócić?
Dzikie kotki po sterylkach aborcyjnych wracają na stare miejsca - czy warunki w przytulisku są gorsze niż w tych podwórkach i piwnicach?
Ale te warunki są wystarczające dobre by kotki mogły odchować malutkie kocięta?
Nie wiem, czy tam koty są szczepione?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 08, 2010 6:31 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Sis pisze:nie rozumiem, co znaczy, że nie ma w przytulisku warunków, by kotki po sterylizacji mogły tam wrócić?
Dzikie kotki po sterylkach aborcyjnych wracają na stare miejsca - czy warunki w przytulisku są gorsze niż w tych podwórkach i piwnicach?
Ale te warunki są wystarczające dobre by kotki mogły odchować malutkie kocięta?
Nie wiem, czy tam koty są szczepione?

Warunków nie ma ,gdyż nie mamy izolatek ,koty chore są ze zdrowymi więc kicia po sterylce może podłapać jakieś świństwo :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Czw kwi 08, 2010 7:09 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:Ja myślę, zę tu chodziło o to, ze kotki moga wrócić, tylko w przytulisku nie ma warunków odpowiednich dla pooperacyjnych kotek.

O to mi chodziło.
Przecież kotka po sterylce nie może wrocić do takiego syfu...

Sis pisze:Nie wiem, czy tam koty są szczepione?

Tego niestety nie wiem...

bekos pisze:
nika28 pisze:Dzisiaj Rudas był w Metrze i było kilka telefonów o niego i o Szarusię, tą 6-mies.

a nie da się jakiegoś transportu załatwić, gdyby był ktoś naprawdę chętny? jakiś zaprzyjaźniony pan transportowy?
nika28 pisze:Marmurka (ta mała) jest już po sterylce i tymczasuje się u Kasi, niedługo odbiera ją DS.

SUPER, a miała może testy FIV/FeLV?

Ponoć niektórzy ludzie jak słyszeli o odleglości, to odkładali słuchawkę... :roll:
Tak, Marmurka miała testy - wyszły ujemne.

nika28

Post » Czw kwi 08, 2010 7:12 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Borówka16 pisze: Warunków nie ma ,gdyż nie mamy izolatek ,koty chore są ze zdrowymi więc kicia po sterylce może podłapać jakieś świństwo :(

no chyba nie do końca, bo jak to? lepiej żeby się mnożyły i umierały przy porodzie lub na skutek powikłań w tym syfie? bo nawet nie mają z czego sobie gniazd zrobić? a maluszki? myślisz, że przetrwają w takim środowisku, gdzie 90% kotów ma w najlepszym wypadku gila do pasa?
niestety czasem trzeba wybierać tzw. mniejsze zło.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 08, 2010 7:32 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Ja już niestety nie mam wpływu na to czy kotki będą sterylizowane czy nie.
Ale porozmawiam z kierowniczką.

nika28

Post » Czw kwi 08, 2010 7:38 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

można też kupić klatkę i w niej przetrzymać kotkę po sterylce, chociaż te 3-4 dni. Przynajmniej będzie mieć czysto - oczywiście o ile ktoś się tym zajmie :roll: proponowałyśmy to już wtedy, jak jeździłyśmy do Głowna...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]