Adopcje Puchatkowa VI..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 05, 2010 7:52 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

ObrazekObrazekObrazek
To zdjęcia Czupurka z Wrocławskiego schronu, który przyjechał do mnie na DT 27.03. Kocurek zna pudrowanie i wie że nie trzeba pudrować łapek. Potem siedzi tak aby nie zmierzwić futerka przed wystawą 8O. Je tylko suchy pokarm. Teraz dopiero zaczyna wylizywać sosik z saszetek i troszke podjadać gerberka. Nie wiedział co to głaski ani siedzenie na kolanach. Muszę jeszcze umówić veta na wyciecie najgorszych kołtunów pod paszkami :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon kwi 05, 2010 8:07 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

och biedactwo. Pewnie jeździł na wystawy a później......stał się niepotrzebny :(
a czemu on ma taki otwarty pycholek na każdym zdjęciu?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 05, 2010 8:32 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

IKA 6 pisze:ObrazekObrazekObrazek
To zdjęcia Czupurka z Wrocławskiego schronu, który przyjechał do mnie na DT 27.03. Kocurek zna pudrowanie i wie że nie trzeba pudrować łapek. Potem siedzi tak aby nie zmierzwić futerka przed wystawą 8O. Je tylko suchy pokarm. Teraz dopiero zaczyna wylizywać sosik z saszetek i troszke podjadać gerberka. Nie wiedział co to głaski ani siedzenie na kolanach. Muszę jeszcze umówić veta na wyciecie najgorszych kołtunów pod paszkami :oops:

biedulek-wyslemy pomoc :?
Serniczek

Post » Pon kwi 05, 2010 12:03 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

biedny kotuniek....powiedz jak możemy pomóc, oprócz pomocy finansowej?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon kwi 05, 2010 12:50 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

Odstawili do schronu , jak stał się zbędny ... 8O :twisted:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon kwi 05, 2010 12:56 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

mirka_t pisala w swoim (albo w innym nie pamiętam) watku o dwoch persach w schronie w Bydgoszczy - czarnym kocurku i białej uczulonej na pchly koteczce
czarny kocurek przyjeżdża dziś do Poznania, koteczka chyba jeszcze w schronie

edit: moze znacie kogoś chto chcialby persa
ja szukam intensywnie ale na razie tylko dom dla czarnego się pojawil
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 05, 2010 13:10 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

IKA 6 pisze:To zdjęcia Czupurka z Wrocławskiego schronu, który przyjechał do mnie na DT 27.03.

1. No i koncepcja, że jednak coś jest na rzeczy z tymi podobnymi persami z Wrocławia ( a propos Tuptusia :cry: ) jakby się potwierdza - jakaś szemrana hodowla, czy co ( jak można najpierw pudrować i wystawiać a potem do zsypu :evil: :evil: :evil:, jak można mieć kota i go nie dotykać 8O 8O ).

2. P. Iko - właśnie, co on ma z pycholem ? a po drugie - rzeczywiście jest stary ???

3. Czemu Czupurek ( że niby taki charakterny :wink: )

4. Obstawiam, że to będzie BARDZO ELEGANCKA KOTA :ok:

5. Jakby coś było potrzebne - to ja jestem o rzut beretem ( najwyżej antenka zahaczy o słupy albo drzewa :mrgreen: )
Jasmina

Post » Pon kwi 05, 2010 13:48 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

Po kolei odpowiadam:
- moja córka hoduje kotu MCO. Pomagała mi go wczoraj zapudrować, bo ma takie kołtuny. Kocur stoi grzecznie i wie co to puder i przygotowanie do wystawy. Pokazywała mi jak swoje pudruje i kot dokładnie robił to co ona chciała. Przypuszczamy, że to reproduktor, który już sie wyeksploatował. Co dalej nie powiem :twisted: Przed świetami nie było czasu, a kocurek też musiał troszke dojść do siebie po schronie. Po świetach umawiam się z vetem na dłuższą wizytę. Jak był wystawowy to musi mieć czipa. Wtedy zobaczymy :twisted: Kot naprawde nie wiedział że można być głaskanym. On zachowywał sie tak jak by był w klatce wystawowej. Jak pierwszy raz postawiłam go na podłodze spanikował :cry: Teraz już jest lepiej.
- na moje oko kot ma co najmniej 10 lat albo jest tak sterany życiem, które mu zafundowali. Nie chciałam mu zaglądać do pyszczka, ale wydaje mi się jakby drugi kieł był przesunięty do tyłu ( u veta sprawdzimy). Z przodu widać jeden duży biały kiełek na dodatek krzywy. Ponieważ nie ma zębów języczek mu wypada ( a to wyglada naprawdę uroczo).
- czemu Czupurek. Bo tak okropnie wygladał jak przyjechał do mnie i tak strasznie się bał innych kotów, że wszystkie bił. Teraz sie już uspokoił, gdy zobaczył, że ani człowiek ani moje koty nie robią mu krzywdy,
- mam nadzieje doprowadzić go do normalnego wyglądu :mrgreen:
- dziękuję bardzo za szczere chęci, ale na razie pomocy nie potrzebuję. Jak bedzie taka potrzeba to powiem głosno i wyraźnie :ryk: :ryk: :ryk:
Jeszcze jedno we Wrocławiu jest jeszcze jedna stara kotka pers. Nie wiem tylko czy już została wyciagnięta :oops:

IKA 6

Post » Pon kwi 05, 2010 13:53 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

dalia pisze: edit: moze znacie kogoś chto chcialby persa

Poszukam wśród domów, które chciały moją Polę. Rozpytać mogę w środę. Tyle, że ja Polę chciałam wyadoptować w październiu i od tego czasu wiele się w tych domach mogło zmienić. :?
Aniada

Post » Pon kwi 05, 2010 14:08 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

dalia pisze:mirka_t pisala w swoim (albo w innym nie pamiętam) watku o dwoch persach w schronie w Bydgoszczy - czarnym kocurku i białej uczulonej na pchly koteczce

tez prosze o pomoc dla kiciów :?
Serniczek

Post » Pon kwi 05, 2010 14:13 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

ObrazekObrazek
Jeszcze dwa zdjecia kocurka. Najlepsze miejsce dla niego teraz jest koło kominka. Dzisiaj pierwszy raz zjadł kurczaka gotowanego. Dwa kawałki ale zjadł :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Pon kwi 05, 2010 14:20 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

:ok: super ,że zjadł..wielkie kciuki za kudłatego.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon kwi 05, 2010 15:15 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

Oczi....zołotyje, oczi strasnyje i priekrasnyje :1luvu: :1luvu: :1luvu: Och, Czupiurek, koszka, żizn maja, liubow maja.... :oops: :oops: :oops:
Jasmina

Post » Pon kwi 05, 2010 15:16 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

Serniczek pisze:
dalia pisze:mirka_t pisala w swoim (albo w innym nie pamiętam) watku o dwoch persach w schronie w Bydgoszczy - czarnym kocurku i białej uczulonej na pchly koteczce

tez prosze o pomoc dla kiciów :?

Sernik czarny o ile nic sie nie wydarzy ( odpukać) ma dom
biała nie ma
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto kwi 06, 2010 7:10 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. zajrzyjcie na 2 stronę.. :((((((((((

Faktycznie czarny Tayson dzięki pomocy mirki_t został wyciągnięty z bydgoskiego schronu i jest już w Poznaniu w dt Catherine.
Kuwetka zaliczona, na razie miziasty - domek już na niego czeka, choć najpierw wizyta u weta, bo zasmarkany.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]