~~~staruszek Kacperek~~~juz w domu !!! :))))))))))))))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 10:18 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

ooo Rafal... bannerek sam zrobiles ? :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro mar 31, 2010 11:05 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

Piękny banerek :1luvu:
http://niebiesciuchy.blogspot.com

uwarka

Od: Sob sty 02, 2010 16:28

Post » Śro mar 31, 2010 11:21 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

iskra666 pisze:ooo Rafal... bannerek sam zrobiles ? :D

Ten Twój mi się nie wyświetla, choćbym nie wiem jak kombinował :|
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro mar 31, 2010 11:23 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

imageshack czasem tak ma... :/

iskra666

Post » Śro mar 31, 2010 18:17 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

jedziemy w piatek z dziadeczkiem na dalsze badania :)
Morfologia z dodatkami wyszla w porzadku :) Wszystko w normie :)
bedziemy teraz sie przeswietlac i sprawdzac o co chodzi z tymi odruchami dziwnymi

iskra666

Post » Śro mar 31, 2010 20:16 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

dziewczyny to oznacza, ze on cały czas w schronisku?

armabapa

Od: Czw mar 25, 2010 22:37

Post » Śro mar 31, 2010 20:44 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

no niestety... :(

Nawet nie mozemy mu domku szukac , bo nie wiemy w sumie jeszcze na czym stoimy. Musimy zrobic przeswietlenie lapek, a po swietach powtorzyc testy.
W piatek prawdopodobnie przeniesiemy go z izolatki do malej kociarni...
Wlaczymy mu lampe i bedzie sie grzal na kocyku :)

iskra666

Post » Czw kwi 01, 2010 8:48 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

Ja obstawiam ogólne zabiedzenie kota i braki witaminowo-mineralne... czyli łatwe do wyleczenia i wygłaskania ... i poproszę wszystkich miłośników Kacperka o skoncentrowanie się na tej myśli (podobno to działa).

Za zdrówko koteczka: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Czw kwi 01, 2010 10:31 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

Beata ma chyba najwieksza slabosc do staruszkow, wiec bankowo wyglaszcze te wszystkie Kacperkowe niedogodnosci :wink: :ok:

iskra666

Post » Czw kwi 01, 2010 19:33 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

A mam słabość mam i przy najbliższej okazji Kacperek zostanie wzięty na kolana, wygłaskana i zrelaksowany 8)

Chciałam dodać, że podoba mi się Rafałowy banerek :D
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Czw kwi 01, 2010 21:17 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

iskra666 pisze:no niestety... :(

Nawet nie mozemy mu domku szukac , bo nie wiemy w sumie jeszcze na czym stoimy. Musimy zrobic przeswietlenie lapek, a po swietach powtorzyc testy.
W piatek prawdopodobnie przeniesiemy go z izolatki do malej kociarni...
Wlaczymy mu lampe i bedzie sie grzal na kocyku :)

będę śledziła wątek i trzymała kciuki za zdrowie Kacperka!!!

armabapa

Od: Czw mar 25, 2010 22:37

Post » Pt kwi 02, 2010 6:03 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

dołącze do grupy wsparcia Kacperka :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob kwi 03, 2010 11:22 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

Razem z Monika zawiozlysmy wczoraj Kacperka na rtg... Kurcze.. Kacperek musial byc przyspiony do zabiegu... w sumie cala akcja trwala 2,5 godziny 8O

No i wsio wiemy... te odruchy lizania,drapania i kiwania glowa sa skutkiem nadwrazliwosci na dotyk.. ktora z kolei jest spowodowana ogromnym bólem, ponieważ Kacperek ma jakas taka chorobe [nie pamietam nazwy :oops: ] spowodowana hiperwitaminoza A 8O i zapalenie stawow skokowych.

Hiperwitaminoza A wziela sie zapewne z karmienia Kacperka cale zycie wątróbką 8O
W wyniku tego kregoslup Kacperka jest zdeformowany a na dwoch odcinkach.. w tym najbardziej w odcinku szyjnym jest po prostu skostnialy :( Dlatego podnoszenie go.. dotykanie w okolicy kregoslupa i tym podobne rzeczy powoduja u niego ogromny ból.. dlatego tez pewnie glownie siedzi skulony w kąciku.. no i do tego to zapalenie stawow...

Niestety nie da sie tego skostnialego kregoslupa wyleczyc.. natomiast mozemy przynajmniej usmierzyc ból.. Kacperek dostal lek przeciwzapalny i przeciwbolowy..
za tydzien jedziemy na kontrole.. prawdopodobnie powtorzymy test na bialaczke.
Gdyby ktos zechcial adoptowac Kacperka, to po prostu raz na jakis czas trzebaby podac mu leki przeciwzapalne i przeciwbolowe i raczej go nie forsowac.. to taki kotek, ktory raczej powinien siedziec sobie grzecznie i grzac kosteczki i wciac puszki :) a wlasnie... Kacperek przytyl 20 dkg :)

a no i Kacperek nie ma dziesieciu lat , a ponoc trzynascie..

iskra666

Post » Sob kwi 03, 2010 11:36 Re: ~~~staruszek Kacperek z Milanowka~~~ felv+ ~~~film s.3

Wczoraj ze wzgledu na to, ze nie wiemy czy jego kolezanka ma bialaczke czy nie, przenioslysmy Kacperka do malej kociarni. Tam ma wiecej miejsca.. i lampe grzejaca.. porozkladalysmy mu kocyki zeby nie siedzial na zimnej podlodze.. byl nieco zagubiony :(

Bardzo bym nie chciala zeby Kacperek spedzil reszte zycia w schronisku...
zeby chociaz te ostatnie lata mial spokojne...
a nie po takim czasie w domu nagle w zimnej kociarni..sam...raz na tydzien poglaskany...
to jest po prostu barbarzynstwo... :crying:

Ja wiem, ze znalezienie domu dla trzynastoletniego kota ze skostnialym kregoslupem i prawdopodobnie bialaczka graniczy z cudem... :crying:
ale on na prawde potrzebuje tylko troche milosci, jakas poduszke do posiedzenia..
no i czasem te leki..

i jakby u nas dobrze nie było... to jest tylko schronisko...
i niektore koty to przerasta...

iskra666

Post » Pon kwi 05, 2010 8:23 Re: ~~~staruszek Kacperek~~~felv+?,hipervitaminoza A...RATUNKU!!

:cry:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

[poprzednia][następna]