Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 04, 2010 13:40 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 04, 2010 13:41 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

Będę się powtarzać, ale przypominam sobie zalęknione białe footerko głaskane łyżką przez Cameo ... to footerko, które stało się dzięki Tobie, Kamila, pięknym, białym, dostojnym kocurkiem :ok: :1luvu:

Gucio loozak, super :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt kwi 02, 2010 11:29 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

Obrazek
Wesołego Alleluja!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob kwi 03, 2010 17:55 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Sob kwi 03, 2010 19:54 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

Wszystkiego najlepszego ode mnie i kociatych :1luvu:
Obrazek

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto sie 24, 2010 17:55 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay u Senioora:)

(...) Gutek jest przemiłym kotkiem, już jest calkowicie zdrowy i sprawny. Biega po całym ogrodzie u mnie i sąsiada - pilnuje żeby obcy kot po nich nie chodził, potrafi całą noc pilnować bramy. Dobrze że jest ciepło. Jak nie stróżuje to śpi u mnie , na brzegu wersalki i pilnuje żeby reszta zwierząt nie podchodziła. Zrobiło się z niego bojowe kocisko. Jeśli jest w pobliżu to na pewno będzie ocierał się o nogi, na pieszczoty przychodzi w jedno miejsce i tam się dopomina o głaskanie, drapanie, czesanie. Żeby zaczął jeść trzeba pogłaskać go po łebku, chyba że nikogo nie ma to je i bez tego. Ma dobry apetyt ale nie jest gruby. Najchętniej obserwuje okolice z dachów trzech sąsiadujących ze sobą garaży. Do domu trzeba go zwabiać podstępem bo nie przeszkadza mu deszcz i wiatr a ja się boję, że się rozchoruje. Gutek po prostu boi się, że znów nie będzie mógł wychodzić z domu. Gutek 26 kwietnia złamał przednią lewą łapkę, w jaki sposób i gdzie niewiadomo. Nie było go widać przez pewien czas /ok. 1,5 godz./, chodziłam, wołałam i nic w końcu sam przyszedł, miał podkurczoną łapkę, nie stawał na niej. Pojechaliśmy od razu do całodobowej kliniki na Powstańców Śląskich - tam prześwietlenie , badania i diagnoza - złamanie. Operacja była 27 kwietnia, przez 6 tygodni siedział w domu /nie miał gipsu tylko 2 gwoździe kirschnera i 1 cerklarz/, 2 tygodnie w kołmierzu, 1 tydzień w pożyczonej klatce, żeby mu nie dokuczały pozostałe zwierzaki. Nie dokuczały mu ale było widać zainteresowanie i współczucie. Dopiero 15 czerwca wyjęto mu gwoździe i po tygodniu zobaczył nie zamknięte drzwi balkonowe - nie wierzył ale zaryzykował wyjście. Jak bardzo się zmienił po chorobie, czuć wdzięczność i potrzebę bliskości z człowiekiem, znacznie bardziej pilnuje się domu. Dalej nie lubi by brać go na ręce. Ma bardzo miłe usposobienie ale proszę się nie dziwić, że mówię o nim "skarbonka" (...)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cameo

Post » Wto sie 24, 2010 18:02 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

Guciolku - wspaniały z ciebie kocurro. :1luvu:

Serdecznie pozdrawiamy i ogrom głasków przesyłamy.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto sie 24, 2010 18:11 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

najbardziej podoba mi sie to foto na drabinie :1luvu: Jaki on dumny, szczesliwy, zadowolony z zycia :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 07, 2010 17:39 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

OK?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 07, 2011 17:30 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

Wieści od Gucia (Gutka)

"Dzień Dobry
Nie zdążyłam wysłać zdjęć Gutka przed świętami - wysyłam więc teraz. Gutek jest zdrowy, wypasiony, rozpieszczony, chce wszystkimi rządzić. Odpędza inne koty bo chce być jedyny głaskany, jest zazdrosnyo mnie i moją Mamę. Na jednym zdjęciu widać jak się przytula do Babci i głośnym mruczeniem i zaczepianiem wymusza głaskanie, tarmoszenie, poklepywanie. Jest kochanym pieszczochem [..] Bardzo lubi ocierać się o nogi - wiecznie mam spodnie w sierści. Problemem w dalszym ciągu jest wzięcie go na ręce. Myślę że jest szczęśliwym, rozpuszczonym i bardzo przystojnym kotem. Może mieć Pani satysfakcję, że pomogła mu zdobyć dom, gdzie jest mu dobrze i jest bardzo kochany. Pozdrawiam, życzę zdrowia, wiele radości i spełnienia marzeń w nowym roku. Łucja R.[..]"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gucio to kocurek który skradł mi serce...

Obrazek

Domku, dziękujemy za cudowną opiekę nad Guciem!

Cameo

Post » Pt sty 07, 2011 17:46 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

Kay miał mocznicę... długo trwało jego leczenie, ale udało się. Kay jest zdrowy - za tydzień będziemy robić kontrolne badania krwi i przy okazji zostanie zaczipowany.

Uwielbia jeść i spać z dużymi w łóżku (najlepiej przy głowie), a mnie po leczeniu unika jak ognia :twisted: boi się też transporterków, chociaż wcześniej uwielbiał w nich przesiadywać.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cameo

Post » Pt sty 07, 2011 17:51 Re: Jak z kociaka zrobić miziaka - Gucio w DS, Kay rezydentem:)

Cameo pisze:Kay miał mocznicę... długo trwało jego leczenie, ale udało się. Kay jest zdrowy - za tydzień będziemy robić kontrolne badania krwi i przy okazji zostanie zaczipowany.

To już ponad półtorej roku, jak Kajko wyprowadził się ze schronu :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

[poprzednia]