Kruszyna. Żeby przetrzymać kotkę po sterylce to naprawdę nie potrzeba super warunków, zwłaszcza jak kotka jest w miare oswojona i nie rzuca się na człowieka

Wystarczy kąt w łazience, 3-5 dni i można kotke odwieźć z powrotem.
Robiłam tak kilkakrotnie, bo oczywiście na wsparcie na forum można liczyć coraz mniej, niestety
Nawet do tego celu zakupiłam z mawin klatke wystawową (1,2 m x 1,0m x 0,7 m ) do której mieści się kuweta , miski i legowisko dla 2 dorosłych kotków ( przetestowałam

). Taką klatkę można wstawić do pokoju - jest izolacja przed innymi kotami a latem nawet na balkon ( tylko od deszczu zabezpieczyć). Mogę klatkę pożyczyć bez problemu. W takiej klatce też mamusia ze szczurkiem mogłaby sobie siedzieć w ostateczności. W tym tygodniu będę jej potrzebowała na przetrzymanie kotki po sterylce, ale jeszcze nie udało nam się jej złapać.
Nawet mogłabym poprosić mamę żeby Basię potrzymać w mieszkaniu moich rodziców,ale niestety nadużyłam już dobroci moich rodziców. Niestety już nie pierwszy raz z mojego TDT u rodziców zrobił się DT do czasu znalezienia DS

Teraz już mi nie wierzą i obawiam się że jak kotka która miała trafić w piątek do LadySuzi ( jeszcze nie wiem jak bedzie bo LadySuzi obawia się infekcji/grzybka bo ma świnki morskie, co oczywiście rozumiem

) , zostanie u nich nadal, to nie ma mowy o jakimkolwiek awaryjnym TDT u nich w mieszkaniu