[WRO] Basia i Szurek w domach; pojawiły się nowe kotki :( !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 21:20 Re: WRO DT albo śmierć pod kołami? :(

Basia

Obrazek

Basia i Szczurek (albo Szczurka ;))

Obrazek

Basia i Szczurek 2

Obrazek

Szczurek

Obrazek

Basica cały czas mruczy jak traktor - można ją głaskać, ile wlezie, jest niesamowicie przytulaśna :) Trzy razy dziennie wychodzi na toaletę z portierni - idzie, zrobi qooope, zakopie, chwilę się pokręci i wraca do Szczurka. Mają swój kartonik z miękką wyściółką, ciepełko. Młode cały czas ssie. Basia wygląda, moim zdaniem, całkiem dobrze. Brzuszek ma miękki, czyli poza tym jednym nie powinno już być kociaków.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt kwi 02, 2010 21:30 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Jakie śliczne to maleństwo :1luvu: a Basia też bardzo ładna panienka.
To fakt DT bardzo potrzebny! Z tego co mówiłaś nie jest tam bezpiecznie a jak maluch zacznie wychodzić
to będzie kłopot.... z resztą teraz też lepsze warunki by się przydały :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon kwi 05, 2010 19:29 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

DT dla Basi i Szczurka pilnie potrzebny!!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 05, 2010 20:55 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

mawin pisze:DT dla Basi i Szczurka pilnie potrzebny!!!

:!:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon kwi 05, 2010 20:57 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Wczoraj był cień nadziei, ale chyba nic nie wyjdzie z tego DT :cry:
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto kwi 06, 2010 7:31 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Kruszyna a na Kocim Życiu dziewczyny wiedzą o sytuacji? One są dobrze zorganizowane, może miałyby DT dla koteczki. Martkę pytałaś?

mawin

Post » Wto kwi 06, 2010 18:15 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

:!: :!: :!:

Agness78

Post » Śro kwi 07, 2010 7:41 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

DT dla Basi i Szczurka poszukiwane!!!

mawin

Post » Śro kwi 07, 2010 11:01 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Wczoraj Basia próbowała wynieść Szczurka w jakieś inne miejsce. Została przechwycona w połowie drogi. Wszyscy pracownicy dostali bezwzględny zakaz dotykania Basi i młodego. Firma żyje ich historią, codziennie do portierni ustawiają się kolejki, bo każdy chce zobaczyć, jak się miewa rodzinka. Niestety nikt się nie zaoferował jako potencjalny dom, choćby tymczasowy :(

Usłyszałam też historię Basi i jej brata Henia (który ma się dobrze, biega po okolicznych działkach, wieczorami przychodzi na jedzenie i mizianie). Kotki zostały podrzucone na teren firmy jako około półroczne kociaki przez jakiegoś kierowcę, który przyjechał po towar, a któremu okociła się domowa kotka :(

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domku dla Szczurka, kiedy już podrośnie oraz DT dla Basi na czas post-sterylkowy :(

Edit: literówki
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro kwi 07, 2010 11:25 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Kruszyna. Żeby przetrzymać kotkę po sterylce to naprawdę nie potrzeba super warunków, zwłaszcza jak kotka jest w miare oswojona i nie rzuca się na człowieka :wink: Wystarczy kąt w łazience, 3-5 dni i można kotke odwieźć z powrotem.
Robiłam tak kilkakrotnie, bo oczywiście na wsparcie na forum można liczyć coraz mniej, niestety :(

Nawet do tego celu zakupiłam z mawin klatke wystawową (1,2 m x 1,0m x 0,7 m ) do której mieści się kuweta , miski i legowisko dla 2 dorosłych kotków ( przetestowałam :wink: ). Taką klatkę można wstawić do pokoju - jest izolacja przed innymi kotami a latem nawet na balkon ( tylko od deszczu zabezpieczyć). Mogę klatkę pożyczyć bez problemu. W takiej klatce też mamusia ze szczurkiem mogłaby sobie siedzieć w ostateczności. W tym tygodniu będę jej potrzebowała na przetrzymanie kotki po sterylce, ale jeszcze nie udało nam się jej złapać.

Nawet mogłabym poprosić mamę żeby Basię potrzymać w mieszkaniu moich rodziców,ale niestety nadużyłam już dobroci moich rodziców. Niestety już nie pierwszy raz z mojego TDT u rodziców zrobił się DT do czasu znalezienia DS :cry: Teraz już mi nie wierzą i obawiam się że jak kotka która miała trafić w piątek do LadySuzi ( jeszcze nie wiem jak bedzie bo LadySuzi obawia się infekcji/grzybka bo ma świnki morskie, co oczywiście rozumiem :oops: ) , zostanie u nich nadal, to nie ma mowy o jakimkolwiek awaryjnym TDT u nich w mieszkaniu :cry:

Agness78

Post » Śro kwi 07, 2010 12:20 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Kruszyna a Ty nie możesz ją wziać do łazienki na 3-5 dni po sterylce? A Twoja mama nie może?
u mnie w łazience co jakiś czas coś na kilka dni ląduje pomimo tego, że mój mąż tego nie akceptuje.
Obecnie mam w łazience kotka moich rodziców, ma założony cewnik, mimo pieluszki jest cały obsikany, cała łazienka śmierdzi mimo że codziennie sprzątam.

mawin

Post » Śro kwi 07, 2010 14:46 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Jeżeli mój tż się zgodzi (muszę zrobić ładne oczka 8) ) to może wzięlibyśmy mamusie na przetrzymanie posterylkowe na tydzień. Ale na razie nie mogę dać żadnej gwarancji.
A kiedy byłaby w ogóle sterylizowana?
Obrazek

JaEwka

Post » Śro kwi 07, 2010 17:20 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Niestety nie jestem w stanie dać DT.
Mam 5 kotów na Dt w tym wszystkie na leczeniu: KK, świerzb, chlamydie. Miały być tylko na czas rekonwal. po sterylizacji. Na razie się zapchałam :(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro kwi 07, 2010 17:26 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

Będziemy mogli wziąć Basie do siebie na czas rekonwalescencji posterylkowej.
Obrazek

JaEwka

Post » Śro kwi 07, 2010 20:55 Re: WRO Przydałby się DT dla Basi i Szczurka :( Zdjęcia, str. 7

JaEwka pisze:Będziemy mogli wziąć Basie do siebie na czas rekonwalescencji posterylkowej.

No to super :1luvu: :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]