MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 12:16 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

EwKo pisze:A samochodziarze? Fordzik pomagał w przedświątecznych porządkach?

A w ogóle potrzebne mi najnowsze info o sierściuchach... Ładnie proszę i trzepoczę rzęsami 8)

:twisted:

Tak czytam o samochodziarzach i nie zatrybiłam :oops:
Fordzik grzecznie stał w garażu i grzecznie dał się umyć :twisted: :lol:

Ja chyba wyposaże swoje koty w kajeciki, ołóweczki i kązdy dostanie prikaz spisywnia dziennych czynności, co kiedy, z kim :twisted: Kto się nie wywiąże nie dostanie kolacji 8)

Tak sobie myślę co mógłby napisać np. Aleksander :

- 6 rano - Petra chyba znowu coś zeżarła, bo budzi dużą, żeby ją na dwór wypuściła a że ja spię obok dużej na poduszce to też mnie budzi...wkurza mnie ten pies :twisted:
- 7.45 rano - duża wstaje do roboty...nie, no ja nie pracuje dlaczego też musze wstać :evil:
- 8.15 rano - gdzie te śniadanie;
- 8.45 rano - przyszła wreszcie duża, będzie śniadanie...nie, otwarła drzwi na taras...znam ją, robi to po to, żeby uwagę od śniadania odwrócić :evil:
- 9 - wreszcie śniadanie :) Tess, Aspazja, Jazz, Ilcia, Dolly,Paulo, Negrii......TO MOJA MISKA...pac, pac, pac , pac
-9.30 - coś mnie brzuszek boli :( napewno mam już wrzody od jedzenia w takich warunkach :(
muszę się iść położyć 8)
-12 południe - to już chyba czas na drugie śniadanie...ide sprawdzić 8) Mieseczki pełne i nie ma tłoku..wreszcie spokojnie coś przekąszę :lol: Duża, pogięło cie z tymi miskami...na lampe je daj :evil: Wreszcie wlazłem na tą szafkę. Przez te psy to wszystko do góry nogami poprzestawiane :evil:
(miski z sucha karma stoja wyżej na szafkach kuchennych, żeby psy nie wyjadały)
- no to brzuszek pełny, ide pęcherz opróżnić...daleko ta kuweta, może po drodze coś znajde :twisted: ...to teraz mogę wreszcie odpocząć po takim ciężkim przedpołudniu.
- 18 - czy ktoś wołał kolacja?? Już tyle? a obiad gdzie? Co ona z tym jedzeniem tak oszczędza :evil:
Duża coś marudzi, że co?...że ja niby dużo jem i mało się ruszam...i kto to mówi :twisted:
Później przyjde jak nie bedzie widziała
- 22 - duża rób te łóżko bo spać mi się chce. Jutro nie idziemy do roboty? Petra, a ty sie naucz co to kuweta, bo ci przywale jak mnie znowu obudzisz :x

i teraz tak sobie myślę, co mogłabym ciekawego napisać o Alexie.
Alex jest kotem dużym, hmm..taki duży bardziej w szerz :twisted: Ma apetyt, je, bardzo lubi jeść, duży ma nawet ten apetyt. Bardzo też lubi spać, taki kochany śpioszek z niego 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pt kwi 02, 2010 12:43 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

No.
Bardzo ładnie 8)
....

Dawaj resztę :twisted: .

Mogę Ci wspaniałomyślnie podarować Lincolna, bo go obfociłaś, i Hyda 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt kwi 02, 2010 15:17 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

EwKo pisze:Jak Pini i jego łyse placki? I ten oczopląs? Dawno nic o przystojniaku nie było 8)

A w ogóle potrzebne mi najnowsze info o sierściuchach... Ładnie proszę i trzepoczę rzęsami 8)

Jak to nic nie było :twisted:

Przed Pinim bardzo ważny sprawdzian i spory stres - najazd gości świątecznych. Pewnie chłopak większość przesiedzi na szafie. Feliway załączyłam bo znalazłam przy porządkach jeszcze jakąś resztówkę. Oczopląs jego jest jak najbardziej stresogenny. O plackach nic konkretnego nie da się napisać. Jedynie tylko to, że się nie powiększają.
Piniuś to przekochany koteczek tylko bojaźliwy bardzo :roll:

Dobra dusza chętna zakupić karmę antystresową lub krople Bacha lub faliway dla niego mile widziana :D

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt kwi 02, 2010 17:12 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

Są gdzieś foty tych łysych "placków" ? teraz mi się skojarzyło wszystko co piszesz z przypadkiem CKKenii (Lukrecji), którą adoptowała mama. Ona też miała dokładnie na wiosnę łysienia na łapkach a potem też w pachwinach. Podobno jakaś alergia, dostała steryd i miała być na nim baaardzo długo ale kolejnej wiosny się już nic nie pojawiło.

aaa i była przez pewien czas na karmie dla alergików RC
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Pt kwi 02, 2010 17:55 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

A ja tak ciut ni z gruszki ni z pietruszki, ale jak zobaczyłam Iskierkę, to od razu pomyślałam" Zakochany Kundel" Desneya, ja wiem, ze tamten byl rasowy i w ogóle, ale ona cudna jest i już :) Wesolych zdrowych i spokojnych ŚWIĄT WSZYSTKIM!!!!!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Pt kwi 02, 2010 21:32 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

Wesołych Świąt :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob kwi 03, 2010 8:48 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

Smacznego jajka (w domyśle: cobyśta zdążyli je dopaść przed kotoma Waszymi :mrgreen: )!

Słuchajcie, bo tak wolniutko se jarzę: Inga nazbierała na swoją operację? Na jedną? Na obie? Na rekonwalescencję?

Aassiiaa, a Pingwin nie był już na Bachu? Coś mi się po łepetynie telepie... Na karmie jakiejś "uspokajającej" była Eulalia, Almacita w wątku kotki wspominała o pewnych postępach. Jest możliwe, że np. Pini wylizuje się z powodu stresu?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob kwi 03, 2010 13:29 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

Pini nie był na kroplach Bacha jeszcze. To nie są łyse placki tylko miejscami wylizane futro. Jest po prostu miejscami go mniej.
Po ostatnim sterydzie wydaje mi się, że to się zatrzymało. Najprawdopodobniej robi to ze stresu, niestety :roll:

aassiiaa

Post » Sob kwi 03, 2010 22:47 Re: MiauKot- Buster w domu! :D

Obrazek
Obrazek

majkowiec

Post » Nie kwi 04, 2010 13:15 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) Wesołych Świąt! :D

http://demotywatory.pl/1316705/Nie-placz

a u mnie w domu wina zawsze spada na mnie :(
Obrazek

majkowiec

Post » Nie kwi 04, 2010 15:31 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) Wesołych Świąt! :D

Obrazek
Najlepsze życzenia wielkanocne
Zajączka pięknego,
Dyngusa mokrego,
Miłości wiecznej,
Drogi tylko mlecznej.
Świat w szczęście owocnych,
Życzy kurczaczek wielkanocny i MiauKoty !
Obrazek

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto kwi 06, 2010 12:26 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) Wesołych Świąt! :D

Chyba najwyższa pora obudzić się po świętach :wink:
Co prawda, mi się dopiero teraz chce spać, bo jakieś męczące miałam te "wolne". Nie da się u mnie nie odkurzać, nie sprzątać kuwet, nie szczotkować kotów i psa, nie dać gadom jeść :roll: W dodatku świąteczne zapachy motywują gady do działania i wydawało mi się, że jest ich więcej niż zazwyczaj :twisted:
Pokój Zuzi był zajęty przez gości, czyli przez Mauri i Exela, którzy stwierdzili, że do bani takie święta w towarzystwie psa. Exel obraził się na mnie całkowicie i prychał nawet jak wchodziłam do kuchni, nie wspomnę co wrzeszczał jak wchodziłam do pokoju :roll:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto kwi 06, 2010 14:24 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) lubimy jak jest nudno :)

Co wrzeszczał? 8)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto kwi 06, 2010 17:11 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) lubimy jak jest nudno :)

Anita :lol:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto kwi 06, 2010 18:33 Re: MiauKot-PoTomkowie MiauKota-s.1. ;) lubimy jak jest nudno :)

Zgłosiłam MiauKota do wewnętrznego głosowania Krakvetowego.

Nie wiem czemu w tytule wątku jest napisanie, że jest nudno :roll: Jest ciekawie i wiele się dzieje. Pini najazd gości zniósł dość dzielnie. Oczywiście sporo czasu spędził na szafie, ale także w łazience próbując robić za dno półki i kawałek ściany z kafelkami. Jak goście wyszli to zaczął radośnie pląsać po mieszkaniu.

aassiiaa

[poprzednia][następna]