Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 18:37 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka już po sterylce :lol:
Nic nie pisałam bo nie chciałam szargac i waszych nerwów. Jestem wykończona nocką nieprzespana, nerwami i całym bajzlem z tym związanym. Zawieźliśmy w sumie 4 koty.Pól dnia w W-wie i stanie w gigantycznych korkach jjk wracaliśmy już po.Niedawno dotarliśmy. Nie am nas w domu od 11.
Fionka czuje sie raczej dobrze.Zamknieta w klatce po przybyciu do domu mocno sie buntowała.Wypuszczona polazła do pokoju, nalała na środek już i tak obsikanego dywanu, sprawdziła miski i została utulona przez TZ. Boje sie dziewczyny jak ona znów do nas podejdzie po wszystkim.Była na maksa przerażona i płakała w kontenerku. Nigdy tego nie robi tj. nie miauczy.Tylko syczy i powarkuje ostrzegawczo. Pierwszy raz słyszeliśmy jej głos.Po szczepieniu całe dni uciekała na nasz widok.
Jednak postanowiliśmy, by co złe zostało u nas a na swoim niech dobre tylko ją spotyka. U nas zostanie ból i przerażenie. Tam tylko miłość, spokój, cierpliwośc i pieszczoty...
Trzymajcie kciuki za mała i Buńka-on też przeszedł zabieg.Bianka i Cypisek szczepienia. Bianka dziczka kolejna znów będzie nas unikać. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 30, 2010 19:46 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

To super, że już po sterylce. Mój Tymek w czwartek był kastrowany. Wszystko w porządku.

Kciuki trzymam, żeby się księzniczka nie obraziła. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto mar 30, 2010 19:54 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Moja miała sterylkę miesiąc temu; dochodziła do siebie kilka dni; pierwszego dnia miała światłowstręt i wlazła pod zlew w kuchni; najdłam się stresu; na szczęście po paru dniach odzyskała wigor i już nawet z chudzinki zmienia się w dorodniejszą koteczkę; rana pięknie się zagoiła
Fionka pewnie pamięta niedawne cierpienia i może się denerwować; za kilka dni pewnie będzie po stresie
Ask@ trzymam kciuki
jesteś wielka
a Fionka kochana
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto mar 30, 2010 20:16 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

TŻ utuli i będzie dobrze dobrze. Ty też dostąpisz przebaczenia, jak już przestaniesz się znęcać :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto mar 30, 2010 20:21 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

hanelka pisze:TŻ utuli i będzie dobrze dobrze. Ty też dostąpisz przebaczenia, jak już przestaniesz się znęcać :ok:

pocieszyłaś :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 31, 2010 8:02 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fiona wydaje sie ok. dziś już uciekała na mój widok, więc musiałą dojść do siebie. Nie wymiotowała, nie ma biegunki. Bolący brzunio utrudnia jej chodzenie jeszcze bardziej. Dziś jest TZ i jutro też będzie.To zaobserwuje.
Mało zjadła(nie nowina),popatzryłą na życie w kuchni i wskozyła na pufik pogapić sie w okno.
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 31, 2010 14:01 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ciekawa jestem jak Fionka sie dziś zachowa po południu?
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 31, 2010 15:00 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Całusy dla Fionki!!!
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw kwi 01, 2010 6:34 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

jak tam Fionka dzis??
Obrazek
ObrazekObrazek

zuzzik

Post » Czw kwi 01, 2010 8:16 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionce pięknie sie wszystko goi.Puk, puk by nie zapeszyć. Wczoraj przyniosłam piłeczkę pingponową i wykazała wielkie zainteresowanie.Ganiała z Cypiskiem i Bianką. Ale tak trochę z tyłu,ostrożniej.
Wczoraj spałą na fotelu z Pikusiem...psem :lol:
Rano lezłal na swojej podusi i dała sie wymiziac do upadłego.Mruczała jak traktor, wpychała głowinę w rękę, wykładała boki...
Niestety wieczni awanturnicy Wojcio i Pikuś kot tak darli kudły,ze maluchy wpadły w panikę.
Szkoda ich bardzo, bo męczą sie w tym tłumie.Nie spzryjaja takie awantury Fionce. Ona powinna mieć spokój i miłość.
fakt,że i Bianka nam dziczeje w tym cyrku :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 01, 2010 18:22 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczka dała mi sie dziś po południu wygłaskać i obejrzałam brzunio.Ładnie wyglada.Ona mało je.Miałam jakąś puszkę pasztetu WH na ciężkie chwile-zjadła z apetytem.Co oni tam dodaja,ze te koty przepadaja za tym?! jest drobna,a pzrez brak nóżki i ogonka wydaje sie mniejsza. Bianka jest taka sama na wysokosć a wydaje sie kolosem.Pobawiła sie z Pikusiem kotem i wywalonymi spinaczami do prania. Siedziała sobie i tak brzękała.Cypisek zaś skakał po nas i po kotach az go któryś popędził.To upierdliwy insekt z niego.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 02, 2010 8:18 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fioneczka dzis tak śmiesznie robiłą trójłapkowy koci grzbiet :lol: Nózka tylna jej została ale złapała równowagę.
Jak wyciągnęłam rękę to zrobiła gest wyginania grzbieciku i nadstawienia sie do głaskania. Ucieka jeszcze przed nami ale mniejsza jet panika przy tym.Nie lubi być brana na ręce.Spina sie wtedy bardzo.Boi sie. Jak lezy i ją sie głaszcze to jest mruczando i wykładanie brzunia.
Z Pikusiem robią sobie noski,noski.Z dzieciakami próbuje sie bawić.Jest mocno zainteresowana ich gonitwami. Wczoraj wywlokła do drugiego pokoju klamerkę od prania i leżąc na boku z godzine sie bawiła wpychajac lub wyciągając ja spod dywanu. To urocza, sliczna dziewczynka. Ile razy patrze na nią serce mi ściska wzruszenie i strach co z nią będzie,czy znajdzie dom jak sie zaaklimatyzuje jesli taki dom będzie. Wydaje sie taka krucha.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 02, 2010 9:20 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Zawsze zostaje opcja, o której sam TŻ wspomniał, więc mała na pewno będzie miała piękne zycie.
Ale ktoś się w niej pewnie zakocha. Miłością wielką i prawdziwą. Takie magiczne koty kradną przecież całe serca, a nie tylko kawałek! :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt kwi 02, 2010 15:06 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fiona czeka i czeka!!!Jest śliczna i warta kochania :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 02, 2010 21:31 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ASK@ pisze:Fiona czeka i czeka!!!Jest śliczna i warta kochania :1luvu:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]