Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 17:58 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

W sumie nie ma jakiś problemów z drzwiami (teraz się zacznę zastanawiać czy aby na pewno :twisted: ). Lewe to WC a prawe łazienka. Docelowo kiedyś myślimy po połączeniu ich razem. Ale do dalekie plany no nowa łazienka to duże koszty.
A Bazylek to faktycznie piękny chłopak i do tego przekochany. Nie wyobrażam sobie co by było jakby Bazu został na zajezdni w Opolu.Ten kot jest stworzony na domowego przytulaka. Czasem bywa trochę namolny ale go uwielbiam :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro mar 31, 2010 7:26 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

ewung pisze:W sumie nie ma jakiś problemów z drzwiami (teraz się zacznę zastanawiać czy aby na pewno :twisted: ). Lewe to WC a prawe łazienka. Docelowo kiedyś myślimy po połączeniu ich razem. Ale do dalekie plany no nowa łazienka to duże koszty.
A Bazylek to faktycznie piękny chłopak i do tego przekochany. Nie wyobrażam sobie co by było jakby Bazu został na zajezdni w Opolu.Ten kot jest stworzony na domowego przytulaka. Czasem bywa trochę namolny ale go uwielbiam :-)

Przyznam, że nie bardzo rozumiem sensowność łączenia WC z łazienką, chociaż wiele osób tak robi. Czy kwestia tych paru cm kwadratowych, jakie zajmuje ścianka działowa to tak wiele? Dla mnie istotniejsza jest intymność, no ale rozumiem, że przy dwóch osobach w mieszkaniu da się ją zachować.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro mar 31, 2010 7:44 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

To kwestia przyzwyczajenia po prostu. Ja zawsze mieszkałam tak że WC i łazienka były razem więc jestem przyzwyczajona do takiej opcji. Dla kogoś kto miał inne rozwiązanie pewnie ono jest optymalne. Jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji a zanim dojdzie do remontu pewnie stwierdzimy, które rozwiązanie jest lepsze.

ewung

Post » Śro mar 31, 2010 14:24 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

Rano pięknie świeciło słońce. Więc wsiadłam na rower i pojechałam do pracy. Zajęło mi to 25 minut, przez większość drogi ścieżka rowerowa więc naprawdę fajnie. Tylko że teraz leje jak z cebra. Już o 12 się zachmurzyło i zrobiło się paskudnie.Ciekawe co będzie o 18 i w jakim stanie zajadę do domu.

Kupiłam polecone przez Dagmarę pastylki Olbas. Nie wiedziałam, że pod pojęciem "dyskusyjny smak" kryje się coś tak paskudnego. Fajnie czuć olejki eteryczne ale ten smak bleeeee. Ale jestem dzielna i ssam bo już mi się zrobił głos prawie męski i do tego przepity :-)

ewung

Post » Śro mar 31, 2010 14:31 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

:twisted: no chciałam być kulturalna.... fakt - smak paskudny i długo się je ssie ale mi pomogły bardzo. W końcu to tez nie jest jakas chemia...
aha - jak miałam zapalenie krtani + strun głosowych to z miesiąc to ssalam to był koszmar ALE w końcu zaczęły mi smakować....
zdrowia życzę!
i żeby deszcz nie padał!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro mar 31, 2010 14:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

ewung pisze:Rano pięknie świeciło słońce. Więc wsiadłam na rower i pojechałam do pracy. Zajęło mi to 25 minut, przez większość drogi ścieżka rowerowa więc naprawdę fajnie. Tylko że teraz leje jak z cebra. Już o 12 się zachmurzyło i zrobiło się paskudnie.Ciekawe co będzie o 18 i w jakim stanie zajadę do domu.

Kupiłam polecone przez Dagmarę pastylki Olbas. Nie wiedziałam, że pod pojęciem "dyskusyjny smak" kryje się coś tak paskudnego. Fajnie czuć olejki eteryczne ale ten smak bleeeee. Ale jestem dzielna i ssam bo już mi się zrobił głos prawie męski i do tego przepity :-)

Mnie pomogły pastylki "Tymianek z podbiałem", ale tylko od GaxoSmith, smak znośny :). Próbowałam potem innej firmy i myślałam, że zwrócę :evil:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro mar 31, 2010 14:42 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

Spoko - da się przeżyć, najważniejsze żeby pomogły. Kobitka w aptece też mówiła że one skuteczne. No i pocieszyłaś mnie, że człowiek się w końcu przyzwyczaja :D

Tymianek i podbiał zazwyczaj stosowałam, ich smak lubię. Skusiłam się na coś innego i mam :-)

Ciągle leje, w pracy pustki, spać mi się chce a tu trzeba udawać że jest się zwartym i gotowym. Siedzę i po cichutku marzę sobie o kaszy gryczanej z sosikiem i surówką. Tylko nie mam kasy żeby iść do baru :cry:

ewung

Post » Śro mar 31, 2010 14:46 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

taniej i lepiej na pewno zrobisz w domu! Jeszcze tylko kilka godzin!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 31, 2010 15:40 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

dziękuję za torbę - ale fajna :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 31, 2010 16:45 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

Przepraszam Dagmaro że tak długo to trwało. Do tego chciałam ją odkłaczyć przed wysłaniem a tu zonk - nie ma żadnej rolki. Ale stwierdziłam że już wysyłam - niech się dzieje co chce :oops:
Chyba faktycznie jak zajadę do domu coś pokombinuję z tą kaszą. I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno jej nie cierpiałam a teraz o niej marzę :-)
Leje dalej ale że Karol będzie w pobliżu to mnie zgarnie autem z pracy.

ewung

Post » Śro mar 31, 2010 17:55 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

smacznego!
u mnie tez leje.....
a torba nie ma żadnych kłaków ! 8O
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 31, 2010 17:58 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

dagmara-olga pisze:a torba nie ma żadnych kłaków ! 8O

poczta ukradła :evil:

ewung

Post » Śro mar 31, 2010 23:13 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

ewung pisze:
dagmara-olga pisze:a torba nie ma żadnych kłaków ! 8O

poczta ukradła :evil:

:ryk: :ryk: :ryk:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Czw kwi 01, 2010 10:47 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw kwi 01, 2010 15:23 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - wiosennie :-)

Życzymy pogodnych, spokojnych Świąt
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]