Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 16:50 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

i ja się melduję na wątku. Ja pojechać nie dam rady :(, ale możemy też zaoferować pomoc w ogłaszaniu kotów. Wiem, że nie ta kwestia jest teraz podnoszona, ale gdyby przygotować ogłoszenia z namiarami to może chociaż kilka znajdzie DS... Pewnie i bazarki by się przydały.

edit: na jakiś zryw z malowaniem i te sprawy postarałabym się wybrać :)
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 17:07 przez boniantos, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro mar 31, 2010 16:53 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Też się melduję :mrgreen:
Dziewczyny się jednak zdublowały :mrgreen:
Rozmowę pozostawię komuś bardziej zaawansowanemu. Ja sama też dopiero zaczynam i staram się trochę ogarniać kocie sprawy w Pabianicach, gdzie również nie jest za wesoło. Nie mamy tu w ogóle żadnego kociego przytuliska, niestety.
Czekają mnie też niezłe wydatki związane z dotychczasowymi kotami na dt (szczepienia, sterylizacje, testy), bo to jednak też u mnie na razie kuleje.

Ale zaznaczam sobie wątek, będę śledzić i będę pamiętać.

Być może uda mi się Wam jednak jakoś pomóc.
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Śro mar 31, 2010 16:55 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

sprawę Głowna sprzed 2 lat znam z opowieści. Podstawowe pytanie, czy będą tam chcieli naszej pomocy.
koty muszą mieć testy i trzeba znać ich stan zdrowia - ludzie chętniej adoptuję koty szczepione, testowane.
Reszta - za CC i Magiją.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro mar 31, 2010 17:03 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Witajcie,
zgłaszam się w odpowiedzi na wiadomości na PW :)
Wiem, że "nasze" Dziewczyny jeździły do Głowna swego czasu, ale sprawę znam tylko pobieżnie i z opowieści.
Jeśli Pani Zosia będzie chciała przyjąć pomoc, postaram się pomóc na ile potrafię i będę mogła. W sprzątaniu i odmalowaniu też.
Także czekam na rozwój sytuacji.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 31, 2010 17:11 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Jesli potrzeba - dyponuję namiarem na hurtownię gdzie testy są tańsze, moge też pomóc przynzamówieniu.
Trzymam kciuki za koty, w razie gdybym mogła pomóc prosze pisać.
Joluka, chodź razem tam pojedziemy, co?
W końcu byśmy się poznały...
I może :piwa: po drodze?

Jak testy Łiskaski? Były?
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 17:20 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 31, 2010 17:19 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

się melduję
trzeba naprawić
pomogę jak mogę
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 31, 2010 17:28 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Pytanie czy Pani Zosia bedzie chciala pomocy. A jesli ja przyjmie to czy nie zrezygnuje z niej tak jak zrobila poprzednio. Obym nie miala racji ale pamietam doskonale nasze wyprawy do Glowna, ilosc zabranych kotow i .. koniec wspolpracy.
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro mar 31, 2010 17:33 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

goska_bs pisze:Pytanie czy Pani Zosia bedzie chciala pomocy. A jesli ja przyjmie to czy nie zrezygnuje z niej tak jak zrobila poprzednio. Obym nie miala racji ale pamietam doskonale nasze wyprawy do Glowna, ilosc zabranych kotow i .. koniec wspolpracy.

No niestety tak było :( Byłyśmy, jeździłyśmy, pomagałyśmy, dziewczyny brały tymczasy. I się urwało, bo... aż szkoda gadać.
Jestem ciekawa czy tym razem będzie inaczej. A powinno, dla dobra tych kotów :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 31, 2010 17:52 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Jestem i doczytuję na razie...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro mar 31, 2010 17:54 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Dużo nie pomogę, ale będę sledzić. Może uda się zorganizować coś dla tych kotów, zeby im poprawić warunki. :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 31, 2010 17:56 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Jutro jadę.
Whiskaska ma jutro testy, bo dzisiaj znowu nie było nikogo z samochodem.
Dostałam info że dzisiaj trzy koty bardzo źle się czuły, miał przyjechać wet do przytuliska, ale nie wiem w końcu czy się udało.
Bardzo dziękuję że jesteście na wątku. Może razem uda się coś zdziałać, bo ja sama tego nie udźwignę...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro mar 31, 2010 18:44 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Magija, ruru, magdaradek, mokkunia, jolabuk5, Duszek686, rybcie, miauczy kotek, Sis, dziękuję, że jesteście na wątku :) i magaaaa oraz goska_bs też dziękuję :)
nika28, daj znać jak wrócisz z Głowna, co z kotami, które źle się czują, co z tymi testami Whiskaski, czy udało Ci się wyciągnąć Marmurkę, co z Blaki, no i w ogóle, zdjęcia też mile widziane.
CC z pewnością da nam znać, jak stan Choraski :( , ale jeśli macie wieści, to też piszcie, mnie z przejęcia już to wszystko dziś się śniło...
Borówka16, nika28, postaracie się zorganizować z osobami, które wyraziły chęć nawiązania kontaktu z p.Zofią?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro mar 31, 2010 18:51 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Choraska niestety już za TM. Nie było sensu jej męczyć. Dziś już nie wstawała,boegunka lała się z niej. Przykro mi kotuniu.
Nika, jak będziesz w schronisku, to powiedz pani Zosi o białaczce i o tym, że kotka nie żyje.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro mar 31, 2010 18:53 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

A ja poprosze info o Laleczce...
Strasznie się o nią martwię...

CC, wielkie dzięki. jesteś wspaniała.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 31, 2010 18:54 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Choraska niestety już za TM. Nie było sensu jej męczyć. Dziś już nie wstawała,boegunka lała się z niej. Przykro mi kotuniu.
Nika, jak będziesz w schronisku, to powiedz pani Zosi o białaczce i o tym, że kotka nie żyje.

Boże, jakie straszne wieści...
Miałam nadzieję że kotunia jeszcze z tego wyjdzie...
Strasznie mi przykro... Nie wiem co powiedzieć...
Dziękuję CoolCaty...

[*] :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

[poprzednia][następna]