[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 21:35 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Jak można nazwać kota, który będąc w pełni sił fizycznych i umysłowych jada na leżąco? Takiego "gwiazdora" to jeszcze u mnie nie było :twisted:

Obrazek

Obrazek
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.

jamaria

Od: Śro wrz 16, 2009 16:35

Post » Wto mar 30, 2010 21:50 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

jamaria pisze:Jak można nazwać kota, który będąc w pełni sił fizycznych i umysłowych jada na leżąco? Takiego "gwiazdora" to jeszcze u mnie nie było :twisted:

W starożytnym Rzymie też jadano w takiej pozycji i nikt się temu nie dziwił. Może kot interesuje się historią :lol:

UWAGA!!!
Na osiedlu Piasta, niedaleko za komendą policji zgubiła się koteczka tricolorka, biała w czarne i rude plamki, drobna dziewczynka, jeszcze nie wysterylizowana. Gdyby ktoś widział, to proszę o wieści. Dziękuję :D
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto mar 30, 2010 22:28 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Kassja - z ust mi to wyjęłaś - uczta u Nerona prawie :)
Co do tych zaginionych futer - ech, wiosna. Zimą jakiś taki spokój. Szanujący się kot zima z pogardą patrzy na to co dzieje się za oknem. A teraz ptaszki śpiewają, kocice się wyginają, kocury prężą muskuły i mamy panny na gigancie :roll:

Dziś miałam okazję poznać syfki, które wczoraj przywiozła Asia. Kićki fajne, mruczaki takie, widać że nie zaznały krzywdy od ludzi (i oby tak zostało). Jeśli Asia pozwoli to nazwę je Gremliny - siedzą tak śmieszne ze skulonymi uszkami. Bynajmniej nie dlatego,że się wściekają - pewnie uszki je swędzą więc sobie kulą. Pani Danusia już je wychowuje na przyzwoite koty, dostają syropek na kk i próbują przemeblować klatkę w której pokutują dopóki isnieje ryzyko, że mają bogate życie wewnętrzne...
Dziś z p. Anią miała drugą serię rozbijania skarbonek - i niestety mam nieodparte przeczucie że w ZOO Naturze ktoś nam podebrał kasę. Nie mam pojęcia jak - plomby były nienaruszone. Ale ZAWSZE zostawiałam w skarbonce 10zł w papierku (wiecie, tak psychologicznie, żeby ludzie mi groszówek nie wrzucali) A tu się te 10 zł wzięło i rozpuściło :roll: Pozatym było raptem 45 zł, wcześniej bywało ponad 100. Oczywiście nikt się nie przyznał, ale niefajnie....
Wieczorem natomiast byłyśmy z Szałwią i Melbą (robiły za ochronę 8) na sesji foto u kotki Kiki. Kicia mieszka u sympatycznej rodziny na Złotej. Tak przy okazji przyglądałam się sobie kici - rezydentce no i coś ta twarzka mi się wydała znajoma. Okazało się że to kota Tola od pani nazwanej przeze mnie roboczo "Babon od Toli i Hogatki"
Zna ją również Ula - w każdym razie Ula Tola dobrze trafiła, fajni ludzie. Trochę ostatnio przychorowała, ale już jest ok.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro mar 31, 2010 7:45 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Luspa - wiem już o zaginięciu czarnej kotki - to w mojej okolicy zamieszkania. Uruchomiłam kontakty zaprzyjaźnionych mi osób w tej okolicy, są też dwie znajome panie karmicielki w tym rejonie.Będą miały kicię na uwadze 8O .
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro mar 31, 2010 8:07 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

tove pisze:Wjeżdżając od strony Pastela, przy szczycie bloku. Wyskoczyły z ogródków i tam później uciekły.
Dzięki, pochodzę i popatrzę. To jest niefajny teren - oprócz ogródków jest tam pas "ziemi niczyjej", jakieś krzaki, dziury.

jamaria pisze:Jak można nazwać kota, który będąc w pełni sił fizycznych i umysłowych jada na leżąco? Takiego "gwiazdora" to jeszcze u mnie nie było :twisted:
Przecież Zenio nie będzie stał i męczył się 8)

aga&2 pisze:Dziś z p. Anią miała drugą serię rozbijania skarbonek - i niestety mam nieodparte przeczucie że w ZOO Naturze ktoś nam podebrał kasę. Nie mam pojęcia jak - plomby były nienaruszone.
Pewnie górą przez otwór. Przykro, że ktoś połasił się na taką kwotę, przecież to zbiórka nie na jakieś fanaberie :evil:

aga&2 pisze:Zna ją również Ula - w każdym razie Ula Tola dobrze trafiła, fajni ludzie. Trochę ostatnio przychorowała, ale już jest ok.
Hogatka też w jest w dobrych rękach :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro mar 31, 2010 9:30 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Ja też chciałam podziękować Pani Jani i Asi za opiekę i odwiezienie Sielskiego do nowego miejsca zamieszkania.Cieszę się że na stare lata będzie miał dobrze- bo chyba tak będzie?
Czarnulka 21-a daleko Sielski pojechał? Można go tam kiedys odwiedzić?
Kto mógłby pomóc w złapaniu kotki p.Ostrowskiej? Mimo,ze sąsiad tej pani miał kotke złapać,dalej jest niewysterylizowana i najpewniej jest w ciąży.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Śro mar 31, 2010 10:00 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Ivka idzie jutro do nowego domku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Karolina jest nią zauroczona - nawet powiedziała, że Ivi jest jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach :mrgreen: - a i Ivka nie za bardzo się jej bała (choć oba syfki na widok obcych uciekają gdzie tylko mogą) i skrzętnie próbowała złapać myszkę, którą machała Karola :mrgreen: mam nadzieję, że w nowym domku, z dala od swego "rezolutnego" brata i Kretka, wyjdzie na normalnego kota i się ugłaska na maxa :mrgreen:

z innej beczki. wczoraj przeczytałam na pupilach, że Milo jest szczęściarzem i ma swój własny domek, a Ivi dalej czeka 8O ale o co kaman??? 8O aż mnie korciło, żeby im napisać, że Milo ma się dobrze i bawi się z Szymkiem w dużym pokoju, a Ivka się im przygląda. i normalnie chyba im napiszę 8)

mój miły mąż pojechał wczoraj na kocie zakupy, bo jako że mokre się skończyło (samo 8) ), myszka na wędce umarła śmiercią tragiczną (nie życzę tego żadnej myszy!!!!), a i coś Ivce w prezencie wychodzinowym trzeba było kupić. tak tak, baaardzo nam źle, że Ivka nas opuszcza :twisted: :twisted: :twisted:
no i mamy nową wędkę z nową myszką. wędka z wyglądu licha, jakaś cienka w porównaniu do poprzedniczki, ale taką furorę zrobiła, że nawet Kreto szleje jak mały kociak!!!! :mrgreen: co na początku zrobił Kreto jak zobaczył wędkę??? wie ktoś??? już mówię: chwycił myszkę z ząbki i zaniósł do małego pokoju (nie pytajcie mnie, co on z nią tam robił - byłam w pracy 8) ) zostawiając osłupiałe syfki na środku dużego pokoju :mrgreen: taki wspaniały jest nasz Kreto i tak ładnie się dzieli z innymi... :twisted:

ps. jak się pozbyć plam po siuśkach z kołdry???? pranie niewiele pomogło... :?
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro mar 31, 2010 10:06 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

w jakiej temperaturze prałaś kołderkę?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro mar 31, 2010 10:16 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

60 st. C. tak, jak napisali na etykiecie
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro mar 31, 2010 10:22 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

mocz zawiera białko i przy zbyt wysokiej temperaturze następuje ścinanie się białka...wówczas trudno wywabić taką plamę, może oddaj kołderkę do pralni?

białko się ścina w temperaturze ponad 40 stopni C

Basica

Post » Śro mar 31, 2010 10:31 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

o kurcze... to sobie spieprz... zepsułam kołdrę :?
w pralni chem. za pranie mojej kołdry zapłacę fortunę chyba (kołdra ma 200x220). o massakra.
Ostatnio edytowano Śro mar 31, 2010 10:48 przez lusesita, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro mar 31, 2010 10:47 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Obrazek

:D
Endiemu też tak się zdarza jeść...ale u niego to wypływa chyba bardziej z lenistwa!Ale ten to chyba zasnął nad tą miską!

aga&2 pisze:Co do tych zaginionych futer - ech, wiosna. Zimą jakiś taki spokój. Szanujący się kot zima z pogardą patrzy na to co dzieje się za oknem. A teraz ptaszki śpiewają, kocice się wyginają, kocury prężą muskuły i mamy panny na gigancie :roll:

Czemu nasz Endi nie jest szanującym się kotem ani zimą ani wiosną :evil: :?: :!:
Niewdzięcznik jeden :!: :!: Ostatnio budzi o 4 rano i jęczy pod drzwiami....No nie wiemy co z nim robić...a jak w wakacje był na wsi, to całe 2 tyg spędził w domu :evil:
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Śro mar 31, 2010 11:41 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

wymiękam :evil: druga kołdra też obsikana :evil: pozabijam te @#@$!%!^@&!^%!$@#... sierściuchy!!!!!!!!!!!!! :evil:
cóż, chyba czosnek pójdzie w ruch... jak na wampiry łech łech łech :twisted: :twisted: :twisted:

chciałam być internetowa i "polatałam" sobie po sklepach on - line w poszukiwaniu puszek dla moich futer. i wiecie co??? okazało się, że u naszych Miłych Państwa nasze puszki są najtańsze 8O 8O 8O letki szok przyznam szczerze, bo myślałam, że w sklepach internetowych będzie taniej.

czy ktoś z Was zna Bozitę i może mi cóś więcej na ten temat powiedzieć??? bo różne słuchy chodzą, a chciałabym dowiedzieć się nieco więcej. z góry dziękuję :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro mar 31, 2010 12:21 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Bozita jest jedną z lepszych karm, ma 97% zawartości mięsa.... ale moje koty jędza ją niechętnie :roll:

Basica

Post » Śro mar 31, 2010 12:42 Re: [Białystok7] mega przystojny (prawie:) norweg s.36

Lu ja kupuje bozitę kociste bardzo to lubią tylko jeśli kot nie jadł tego jeszcze to może być problem z jedzeniem. Kupuję Bozitę z zooplusie bo tam najtaniej w zestawach. W e-pazurze jest za 4,5 i mogą przywieść do domu.

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

[poprzednia][następna]