Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 21:46 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

nika28 pisze:Jadę chyba w czwartek, może zabiorę Marmurkę... Były dwa zainteresowane nią domy, ale zrezygnowały.
Blaki chyba jedzie do DS. (...)Whiskaska będzie miała testy jutro jednak.

nika28, każdy kot wyrwany stamtąd na wagę złota. mam nadzieję, że uda Ci się choć parę futer uratować. wspieram na odległość, jeśli mogę w jakikolwiek sposób pomóc, to pisz.
tak sobie myślę, co można zrobić, by rozwiązać problemy przytuliska. może na początku zwrócić się z oficjalną prośbą do TOZu o pomoc w przearanżowaniu przytuliska w celu stworzenia zwierzakom właściwych warunków. dobrze by było, gdyby kierownictwo przytuliska to zrobiło, ale tak oficjalnie, tzn. na piśmie. a jeśli TOZ nie będzie chciał pomóc, to może media się zainteresują? skoro te zwierzęta są naprawdę chore i nie ma funduszy na ich leczenie a często i karmy brak, to nie jest normalny stan rzeczy. (...)
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 22:51 przez bekos, łącznie edytowano 1 raz

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro mar 31, 2010 7:55 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Tak jak mówi Nika ,ja na razię robie ogłoszenia.
Do przytuliska będę jeździć od 10 kwietnia
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Śro mar 31, 2010 8:01 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Kochani!
Najpierw wizualizacja. Kociarnia wygląda w ten sposób, że jest pomieszczenie z trzema ścianami a z przodu siatka. To ma wymiary jakieś 2,5m X 4m. Z tego wchodzi się do pokoiku bez okien (nie pamiętam tam okna) o wymiarach 4mX4m. I to jest cała kociarnia. Gdyby było to czystsze i trochę inaczej urządzone, to myślę, że na tę ilośc kotów zdrowych by wystarczyło. Nie ma opcji izolacja na tej powierzchni.
Najłatwiej byłoby załatwić to na spokojnie. Porozmawiac z panią, która jest tam szefową. Powiedziec jej jak to wygląda. Jeśli zrozumie i zgodzi się na pomoc - ale pomoc na naszych, a nie jej warunkach, to można zrobić tam porządek. Porządek, to wywalenie wszystkiego ze środka, wyszorowanie, odmalowanie. Pozostawienie kotów tylko z ujemnymi testami. Na to jednak potrzebne są pieniądze i wolontariusze. Trzeba zacząć od rozmowy. Jeśli Pani się zgodzi, to zebrać kasę na testy, poszukać jakiś mebli, koszyków, misek - no wszystkiego, zebrać ludzi i wziąść się za to miejsce.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro mar 31, 2010 8:12 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

To w takim razie trzeba przede wszystkim znaleźć osobę, która weźmie na siebie rozmowę z p. Zosią....

Nie wiem, czy Nika byłaby dla Pani wystarczająco wiarygodna - jeździ tam dopiero od miesiąca i chyba też niedobrze byłoby, żeby spaliła sobie całkowicie mosty, gdyby Pani nie była otwarta na perswazję...

Proponuję, żeby Nika udawała bezstronnego obserwatora - zawsze w razie czego zostanie ktoś, kto może tam chociaż podjechać i dać znać, co się dzieje...

Drogie forumowiczki/forumowicze!!! Czy ktoś z okolic Łodzi podjąłby się zadania przeprowadzenia rekonesansu i poważnej rozmowy z Panią prowadzącą przytulisko w Głownie??

Borówko - pora chyba zmienić temat - domów będziemy szukali, jak poznamy stan zdrowia kotów... może napisz "Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotów z Głowna k/Łodzi!!!"

Jeśli p. Zosia zgodzi się na pomoc na warunkach opisanych przez CC mogę w jakiś wytypowany do sprzątania weekend przyjechać z W-wy na sprzątanie (tylko nie 24-25.04).

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro mar 31, 2010 8:13 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Aniu CC - a jak się miewa czarno-biała....??? :( :( :(

joluka

Post » Śro mar 31, 2010 10:56 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

czy nie czyta nas żaden forumowicz z Łodzi lub okolic??? - prosimy o pomoc!!!!!!!!!

joluka

Post » Śro mar 31, 2010 11:55 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

nadal bardzo proszę o pomoc!!!!! CC ma bardzo dużo swoich zajęć - zaangażowała się w temat na naszą prośbę, ale może ktoś z forumowiczów ma kontakt z jakimś stowarzyszeniem/fundacją/organizacją, która mogłaby podjąć się rozmów i negocjacji z Panią z przytuliska...?

ta Pani, która jest pomysłodawczynią i szefową tego przytuliska jest jednocześnie Przewodniczącą TOnZ Łódź koło w Głownie... (http://www.przytulisko.glowno.pl/o-przytulisku.htm) - a może przez łódzki TOnZ zadziałać....? - macie może tam jakieś kontakty?

joluka

Post » Śro mar 31, 2010 12:09 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

CoolCaty pisze:Najłatwiej byłoby załatwić to na spokojnie. Porozmawiac z panią, która jest tam szefową. Powiedziec jej jak to wygląda. Jeśli zrozumie i zgodzi się na pomoc - ale pomoc na naszych, a nie jej warunkach, to można zrobić tam porządek.

chyba nazwiemy CoolCaty głosem rozsądku tego wątku :ok:
konieczne jest, by szefowa zrozumiała, na czym polega problem i że chcemy pomóc. i żeby pozwoliła sobą pokierować, bo jeśli zrobimy zrzutkę na testy albo znajdzie się sponsor, który będzie chciał pomóc w przearanżowaniu kociarni, to wszyscy ofiarodawcy będą chcieli mieć pewność, że ich pieniadze zostaną dobrze zagospodarowane a nie wydane np. na poprawienie estetyki przytuliska
joluka pisze:To w takim razie trzeba przede wszystkim znaleźć osobę, która weźmie na siebie rozmowę z p. Zosią....

Nie wiem, czy Nika byłaby dla Pani wystarczająco wiarygodna - jeździ tam dopiero od miesiąca i chyba też niedobrze byłoby, żeby spaliła sobie całkowicie mosty, gdyby Pani nie była otwarta na perswazję...

Proponuję, żeby Nika udawała bezstronnego obserwatora - zawsze w razie czego zostanie ktoś, kto może tam chociaż podjechać i dać znać, co się dzieje...)

nika28, co o tym myślisz? z tego co pisała Magija, w wątku Choraski
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=109377
p.Zofia chyba nie jest najłatwiejszym partnerem w rozmowie :?
joluka pisze:Borówko - pora chyba zmienić temat - domów będziemy szukali, jak poznamy stan zdrowia kotów... może napisz "Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotów z Głowna k/Łodzi!!!"

a może "Pilnie potrzebna pomoc - dramatyczna sytuacja kotów w Głownie k/Łodzi".
warto też na początku wątku, w pierwszym poście jeszcze przed zdjęciami kotów, dać link do strony przytuliska i opisać, jakie warunki tam panują, w jakim stanie są koty i jakiej pomocy potrzebujemy, tzn. co tam trzeba zrobić, wszystko o czym pisała CoolCaty

P.S. jeszcze odnośnie Lili, ta kotka nie powinna tam rodzić. jeśli nie będzie sterylki, to czy ta opiekunka, która tak "dobrze" się nią zajęła zimą, nie powinna wziąć za Lilę i jej kociaki odpowiedzialności? czy jej zimowa opieka polegała tylko na tym, żeby kotkę karmić? nie rozumiem zwrócenia do przytuliska ciężarnej kotki, nie rozumiem takiej opieki
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 22:52 przez bekos, łącznie edytowano 1 raz

bekos

Post » Śro mar 31, 2010 12:45 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

CoolCaty pisze:Kochani!
Najpierw wizualizacja. Kociarnia wygląda w ten sposób, że jest pomieszczenie z trzema ścianami a z przodu siatka. To ma wymiary jakieś 2,5m X 4m. Z tego wchodzi się do pokoiku bez okien (nie pamiętam tam okna) o wymiarach 4mX4m. I to jest cała kociarnia. Gdyby było to czystsze i trochę inaczej urządzone, to myślę, że na tę ilośc kotów zdrowych by wystarczyło. Nie ma opcji izolacja na tej powierzchni.

http://www.przytulisko.glowno.pl/images/5.JPG

CoolCaty pisze:Najłatwiej byłoby załatwić to na spokojnie. Porozmawiac z panią, która jest tam szefową. Powiedziec jej jak to wygląda. Jeśli zrozumie i zgodzi się na pomoc - ale pomoc na naszych, a nie jej warunkach, to można zrobić tam porządek. Porządek, to wywalenie wszystkiego ze środka, wyszorowanie, odmalowanie. Pozostawienie kotów tylko z ujemnymi testami. Na to jednak potrzebne są pieniądze i wolontariusze. Trzeba zacząć od rozmowy. Jeśli Pani się zgodzi, to zebrać kasę na testy, poszukać jakiś mebli, koszyków, misek - no wszystkiego, zebrać ludzi i wziąść się za to miejsce.

Wiem że kierowniczka miała plany malować od nowa kociarnię w tym roku. Tylko że tam rzeczywiście trzeba te wszystkie meble wyrzucić i kupić nowe, inaczej to nie ma sensu...

joluka pisze:Nie wiem, czy Nika byłaby dla Pani wystarczająco wiarygodna - jeździ tam dopiero od miesiąca i chyba też niedobrze byłoby, żeby spaliła sobie całkowicie mosty, gdyby Pani nie była otwarta na perswazję...

Proponuję, żeby Nika udawała bezstronnego obserwatora - zawsze w razie czego zostanie ktoś, kto może tam chociaż podjechać i dać znać, co się dzieje...

Z Panią musi porozmawiać najlepiej ktoś zaufany. Jeśli przyjdzie osoba "z ulicy" i od razu będzie chciała wszystko pozmieniać, to raczej czarno to widzę...
Ja się nie nadaję. Oni mi jeszcze tak bardzo nie ufają. No i raczej chce mieć dostęp do tego przytuliska...

joluka pisze:Aniu CC - a jak się miewa czarno-biała....??? :( :( :(

Też się dopytuję...

bekos pisze:P.S. jeszcze odnośnie Lili, ta kotka nie powinna tam rodzić. jeśli nie będzie sterylki, to czy ta opiekunka, która tak "dobrze" się nią zajęła zimą, nie powinna wziąć za Lilę i jej kociaki odpowiedzialności? czy jej zimowa opieka polegała tylko na tym, żeby kotkę karmić? nie rozumiem zwrócenia do przytuliska ciężarnej kotki, nie rozumiem takiej opieki

Jestem takiego samego zdania. Maluchy i tak pewnie nie przeżyją w warunkach schroniskowych :(.
Ja też nie rozumiem...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro mar 31, 2010 13:22 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

może wyślijcie na pw forumowiczom z łodzi adres wątku?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro mar 31, 2010 13:40 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Hondo11 - chyba nie jestem jeszcze tak biegła na forum.... - jak z prawie 30 tys. zarejestrowanych mogę wyłowić tych z Łodzi i okolic? - nie potrafię... :oops:

Borówko - plizzzz zmień temat wątku!!!

joluka

Post » Śro mar 31, 2010 15:08 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

joluka pisze:Hondo11 - chyba nie jestem jeszcze tak biegła na forum.... - jak z prawie 30 tys. zarejestrowanych mogę wyłowić tych z Łodzi i okolic? - nie potrafię... :oops:

Borówko - plizzzz zmień temat wątku!!!

Napisałam do kilku forumowiczów z Łodzi i okolic z prośbą o zajrzenie na wątek.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro mar 31, 2010 15:10 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

Hondo - dziękuję!!!

joluka

Post » Śro mar 31, 2010 16:31 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

też rozesłałam link do tematu do osób z Łodzi, mam nadzieję, że nie zdublowałam się z honda11.

czy są wieści w. wyników testów Whiskaski? jak Choraska, wiecie coś może?
nika28, czy ten DS dla Blaki to pewne? a jeśli tak, to kiedy ją zabierają z przytuliska?

bekos

Post » Śro mar 31, 2010 16:42 Re: Koty z przytuliska w Głownie k.Łodzi błagają o pomoc -PILNE

jestem - jeśli Pani Zosia zgodzi się to pojedziemy tak jak i jeździliśmy 2 lata temu - sądzę, ze dziewczyny także pojadą, ja piszę za siebie i swojego męża. Niewątpliwie stan tych kotów i miejsce ich bytowania nie są najlepsze, zwłaszcza, że koty tam wydaje się dość niechętnie. Mogę zadzwonić i porozmawiać z Panią Zosią jako fundacja.
viewtopic.php?f=1&t=56164&start=105 tu jest stary głowieński wątek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]