Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 16:49 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

a! to tak sobie uknułyście skrycie :ryk:
to może do mnie też jakiegoś kociambra podeślecie lotniczą :wink:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon mar 29, 2010 16:55 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

bekos pisze:a! to tak sobie uknułyście skrycie :ryk:
to może do mnie też jakiegoś kociambra podeślecie lotniczą :wink:

A ja myślałam że gdzieś już napisałam o tym na wątku że kicia pojedzie do DT jak będą minusy :lol:
Gapa ze mnie :wink:
Chętnie podeślę jakiegoś kota :mrgreen:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto mar 30, 2010 13:39 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

jak tam testy Whiskaski? jakieś wieści?

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto mar 30, 2010 13:42 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

sorry, sorry - za knucie :P - ale mam nadzieję, że przynajmniej te dwie kicie - Whiskaskę i Chorusię stamtąd wyciągniemy :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto mar 30, 2010 14:51 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

przelałam kasę na testy Whiskaski - czy już coś wiadomo o wynikach? :ok: :ok: :ok: :ok:

jeśli będzie decyzja o testach czarno-białej, to dajcie znać - postaram się znowu przesłać kasę

joluka

Post » Wto mar 30, 2010 15:09 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

joluka pisze:przelałam kasę na testy Whiskaski - czy już coś wiadomo o wynikach? :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak jak mówiłam, jeszcze nic nie wiadomo niestety...
Oby wyszły ujemne... (wiem, wiem, powtarzam się...)

nika28

Post » Wto mar 30, 2010 15:48 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

muszę lecieć - telefonicznie i forumowo będę dostępna dopiero po 20:00 - błagam o sms-a z wynikami Whiskaski i wiadomością o chorybździe!!!!!!!

joluka

Post » Wto mar 30, 2010 15:54 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

A w międzyczasie zdjęcia Laleczki (specjalnie dla magiiii :wink:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nika28

Post » Wto mar 30, 2010 15:55 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

joluka pisze:muszę lecieć - telefonicznie i forumowo będę dostępna dopiero po 20:00 - błagam o sms-a z wynikami Whiskaski i wiadomością o chorybździe!!!!!!!

Jak będę coś wiedziała, to dam znać :wink:

nika28

Post » Wto mar 30, 2010 17:51 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Byłam dzisiaj w tym przytulisku i zabrałam Chorusię. Kotka ma dodatni test na białaczkę, na FIV ujemny. Ma w pełni rozwinięta białaczkę. Dostała baterię leków, ale watpię, żeby się podźwignęla z tego stanu.
Dziewczyny, uważam, że niedobrze prowadzicie ten wątek. Wspaniale, że piszecie o kociakach z uczuciem i wstawicie zdjęcia, ale nic w tym wątku nie oddaje tego co tam się dzieje. Koty są chore. Mają koci katar. Kichają, z nosów lecą im ropne gile. Pomieszczenie jest małe i są w nim jakieś stare półki na których siedzą koty. Koty nie są posterylizowane. Herpeswirus wisi w powietrzu. Większośc kotów ma rozdęte brzuchy i patyczkowate nogi oraz brzydką posklejaną odchodami sierść.
I żebyśmy się dobrze zrozumiały. Ja nie mam do Was ani do nikogo pretensji, że tam tak wyląda, tylko musicie oddać prawdziwy obraz tego co tam się dzieje.
Nawet jak się uda zrobić kwarantannę, to co z kotami z dodatnimi testami? Ja sobie nie wyobrażam ich leczenia tam.
No i kompletnie nie rozumiem nie wysterylizowania ciężarnej kotki. Już pal licho "przekonania", ale w tym skupisku wirusów i bakterii te maluchy są skazane na powolną śmierć jak tylko zaczną odchodzić od matki.
Tu potrzebna jest duża akcja pomocowa. Tam trzeba wszystko wywalić, spalić i zrobić od nowa; koty wyleczyć porządnie, poszczepić, posterylizować, szukać domów teraz dla chorych. Zebrać na to pieniądze. Te koty mają tam przesrane.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 30, 2010 17:53 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

CoolCaty pisze:Byłam dzisiaj w tym przytulisku i zabrałam Chorusię. Kotka ma dodatni test na białaczkę, na FIV ujemny. Ma w pełni rozwinięta białaczkę. Dostała baterię leków, ale watpię, żeby się podźwignęla z tego stanu.
Dziewczyny, uważam, że niedobrze prowadzicie ten wątek. Wspaniale, że piszecie o kociakach z uczuciem i wstawicie zdjęcia, ale nic w tym wątku nie oddaje tego co tam się dzieje. Koty są chore. Mają koci katar. Kichają, z nosów lecą im ropne gile. Pomieszczenie jest małe i są w nim jakieś stare półki na których siedzą koty. Koty nie są posterylizowane. Herpeswirus wisi w powietrzu. Większośc kotów ma rozdęte brzuchy i patyczkowate nogi oraz brzydką posklejaną odchodami sierść.
I żebyśmy się dobrze zrozumiały. Ja nie mam do Was ani do nikogo pretensji, że tam tak wyląda, tylko musicie oddać prawdziwy obraz tego co tam się dzieje.
Nawet jak się uda zrobić kwarantannę, to co z kotami z dodatnimi testami? Ja sobie nie wyobrażam ich leczenia tam.
No i kompletnie nie rozumiem nie wysterylizowania ciężarnej kotki. Już pal licho "przekonania", ale w tym skupisku wirusów i bakterii te maluchy są skazane na powolną śmierć jak tylko zaczną odchodzić od matki.
Tu potrzebna jest duża akcja pomocowa. Tam trzeba wszystko wywalić, spalić i zrobić od nowa; koty wyleczyć porządnie, poszczepić, posterylizować, szukać domów teraz dla chorych. Zebrać na to pieniądze. Te koty mają tam przesrane.

Zgadzam się z Tobą w 100% ,koty u nas koszmar mają :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Wto mar 30, 2010 18:07 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

CoolCaty pisze:Byłam dzisiaj w tym przytulisku i zabrałam Chorusię. Kotka ma dodatni test na białaczkę, na FIV ujemny. Ma w pełni rozwinięta białaczkę. Dostała baterię leków, ale watpię, żeby się podźwignęla z tego stanu.

Witaj CoolCaty.
Dziękuję z całego serca za zabranie Choraski.
Ja już chyba nic dodawać nie muszę, napisałaś wszystko.

nika28

Post » Wto mar 30, 2010 18:18 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

CC, co dalej z Choraską? :cry:
I w ogóle to wieeeelkie dzieki ze ją zabrałaś.

Niko, Laleczka szylkretowa :wink:
Ma brzydkie oczy, w przytulisku jest gentamycyna do oczu? Trzeba jej zapuszczać krople...
A tak w ogóle to trzeba jej zrobć testy...
A tak w ogóle to ją trzeba stamtąd zabrać...

Kurde, jakie fatalne wiadomości... :cry:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto mar 30, 2010 18:39 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Choraska dostała leki. Rokowanie jest złe.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 30, 2010 18:43 Re: Koty z przytuliska w Głownie. DT/DS potrzebne !

Dziewczyny, Przytulisko ma fundusze na testy dla kotów?
Czy istnieje jakaś szansa, że tam są jeszcze jakieś zdrowe koty???
Co teraz robić?

Na stronie przytuliska widniej informacja, ze ta placowka działa pod patronatem TOZ. Moze tam należłoby się zwrócić o pomoc? Z drugiej strony - skoro tak patronowało...
Ostatnio edytowano Wto mar 30, 2010 19:31 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]