Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 21:28 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Cameo pisze:Ale super :D Jasółek poleci do domku...?

Się zobaczy :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto mar 30, 2010 8:08 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

To trzymamy mocno kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 30, 2010 8:13 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Zaciskamy kciuki za szczęśliwy odlot Jaskóła :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 31, 2010 7:38 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Na razie obiecanych maili ani widu, ani słychu :roll: Nic to, przynajmniej Jaskół będzie miał czas, żeby porosnąć futerkiem :wink:
Kocio galopuje po mieszkaniu, słychać go, jakby ważył przynajmniej z 7 kilo :lol: Czasami jeszcze ma zawieszkę i postanawia oddalić się i zamelinować, ale to już incydenty. Prawdziwy test przejdzie jutro, jak mąż wróci do domciu :)
Niepokoi mnie jeszcze jego oddech :? Czy mam mu zrobić RTG płuc? Czy na podstawie tego lekarze stwierdzą, co jest nie tak? Pytam, bo nigdy nie robiłam.
Samusiowe kupska ok. Kot już lata po domu - dosyć izolacji :!: Feliway cały czas w kontakcie. Sami "na mieszkaniu" taki troszkę dzikowo-zadziorny, ale w "swoim" pokoju (tam jest też feliway) cudo-kot. Czekają nas badania krwi.
Wszystki koty oprócz Samusia mają zmniejszone racje żywnościowe :twisted: :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw kwi 01, 2010 10:48 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 02, 2010 8:20 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

wysłałam przelew .Wesołych Świąt Wszystkim :D
Serniczek

Post » Pt kwi 02, 2010 8:25 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Kasiu jak tam kociaste?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 02, 2010 8:50 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Serniczku prześlicznie dziękujemy :D
Jaskół troszkę się przestraszył wczorajszym zamieszaniem i się zamelinował, ale wieczorkiem wylazł i się prześlicznie bawił myszą i wogóle :D Mruczał przy tym że hoho :)
Sami to oddzielna historia :roll: To kot, który wszystkim się interesuje i wszędzie chce wleźć. Pokonuje moje nogi i wbiega galopem do kuchni. Wtyka nos we wszystkie szafki... Ale dziś w nocy przeszedł samego siebie :evil: Wlazł do pawlacza PO MOICH CIUCHACH wiszących na wieszaku. I na nieszczęście były tam 2 moje kurteczki, w tym ta od dagmary-olgi z bazarku :( Wywalił kartony i inne rzeczy z pawlacza.
Ktoś wie, jak "przykleić" "podważony" fragmencik sztucznej skóry? Dziurek po kocich pazurach już nawet nie liczę...
Jaskół czasami jeszcze kichnie, muszę z nim pojechać na kontrolę. Jeśli chodzi o futerko, to ostatnio jakby go przybyło w wyłysiałych wcześniej miejscach.
Postaram się dziś coś cyknąć przedświątecznie.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro kwi 07, 2010 6:48 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Szybka relacja z frontu: Sami łazi za nami wszędzie (kocha szczególnie mojego męża :D ) i wszystkim się interesuje. Nie przepada za namolnym głaskaniem, jak człowiek zaczyna przesadzać z czułością to potrafi capnąć :?
Jaskół to kot, który boi się nowych rzeczy :roll: Coraz mniej się melinuje, ale jednak...
Próbuję wybrać się z nim do Kalisza, ale w tym tygodniu wet przyjmuje do 14, a ja nie mam szans na wolne :( Chcę, żeby zrobił mu rtg płuc i obejrzał te porośnięte już lekko wyłysienia.
Samiego muszę zabrać na badanie krwi. Pisałam już kiedyś, że z wielkimi bólami moi weci przyznali się, że w okolicy mamy super wypasione laboratorium Vet-Lab 8O Oni jednak specjalizują się w drobiu i bydle - sami mi to powiedzieli. Bardzo się zdziwili jak kiedyś przyjechałam z kotem na pobranie wymazu z ucha. Ale mieli advocata 8O
Nie mogę się z niczym zorganizować, bo u mnie nadal trwa zamieszanie związane z przyjazdem mojego męża :wink: On ma milion pomysłów na minutę i trzy miliony spraw do załatwienia jak tu jest :roll: Oczywiście jak już wyjedzie, to ja będę miała całą listę spraw, które trzeba dokończyć...
Zapomniałabym - obcięliśmy wszystkim pazurki :twisted: Moje trzy to żadne wyzwanie - po prostu siedzą i oblizują się na myśl o smakołykach. Jaskół luzik, jak go już złapaliśmy to poszło szybciuteńko. On ma takie słodkie, maleńkie pazurki :1luvu: Za to Sami... Przypomniały mi się dawne czasy, kiedy nasza Cirunia walczyła jak lew przy każdym obcinaniu pazurków :roll: Sami został zmumifikowany :twisted: każda łapka była wyciągnięta i obcięta. Z ręcznika dochodziło złowieszcze buczenie i syczenie. Smakołyk łaskawie przyjął, ale foch utrzymywał się przez jakąś godzinkę.
Ze zdjęciami niestety zawaliłam :oops: No nie zrobiłam.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro kwi 07, 2010 7:02 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

no to dzieje się u Was, dzieje. Mój Bonifcio, też dorodny kocurek, wspina się po naszych rzeczach pionowo do góry. Najczęściej to mój płaszcz 9taki zwykły) albo zniszczona kurtka TŻ więc nawet nie widać śladów, ale zdarzyło mu się też w szafie gdzie TŻ trzyma garnitury :strach: :strach: :strach:. A że TŻ niechętnie je nosi i tylko w okolicznościach przymusu bezpośredniego, to pewnie przy jakiejś okazji czeka nas niemiła niespodzianka :o Kciuki za sprawy organizacyjne i badania :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro kwi 07, 2010 7:26 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Sami to facet z charakterem jest ;)
Cieszę się, że Jaskółciu lepiej i placki łyse porastają :)
a czy jakiś odzew jest z ogłoszeń?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 07, 2010 8:02 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

kasiakom pisze:

No bardzo nieładnie-tu się czeka....Obrazek
Serniczek

Post » Śro kwi 07, 2010 10:40 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Serniczek pisze:
kasiakom pisze:

No bardzo nieładnie-tu się czeka....Obrazek

:) :) :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro kwi 07, 2010 11:01 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Zapomniałam napisać, że dzisiaj podczas kąpieli byłam obserwowana przez czterech mężczyzn :oops: 8O
Mąż spał...
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Śro kwi 07, 2010 19:43 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Dzisiejsze z komórki
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
I wcześniejsze nieopublikowane z serii "każdy kot powinien mieć swój włóczniaczek" w hołdzie włóczniaczkom :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Na razie tyle i błagam nie bijcie za braki w fotkach :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

[poprzednia][następna]