Chora kotka w przytulisku, za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 20:05 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

biedna chorowitka:(
Niewidomy Gucio z białaczką dt lub ds
viewtopic.php?f=1&t=108228&hilit=gucio

porzucony miziak dt albo ulica:(
viewtopic.php?f=1&t=108673

Obrazek

kiniakora

Od: Czw lip 09, 2009 21:10

Post » Pon mar 29, 2010 20:09 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

pomocy :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon mar 29, 2010 20:11 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

mala bardzo prosi o domek...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon mar 29, 2010 20:41 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

podnosimy wątek, ale nic konkretnego z tego nie wynika.
a trzeba działać i to szybko.
nika28, Borówka16, doradźcie, co możemy zrobić? jesteście najbardziej zorientowane w temacie.
macie kontakt z okolicznymi lub dalszymi DT? na czym polega problem, czemu nikt nie chce przygarnąć tej kotki, by wydobrzała?
przypominam, że joluka i ja oferujemy pomoc finansową (w miarę naszych możliwości) na leczenie / diagnozę Choraski.
czy do przytuliska przychodzi wet czy trzeba z kotem do lekarza gdzieś jechać?
jakie są możliwości stwierdzenia, co małej jest?
naprawdę musimy coś szybko zrobić, by jej pomóc...

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon mar 29, 2010 20:52 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

bekos pisze:podnosimy wątek, ale nic konkretnego z tego nie wynika.
a trzeba działać i to szybko.
nika28, Borówka16, doradźcie, co możemy zrobić? jesteście najbardziej zorientowane w temacie.
macie kontakt z okolicznymi lub dalszymi DT? na czym polega problem, czemu nikt nie chce przygarnąć tej kotki, by wydobrzała?
przypominam, że joluka i ja oferujemy pomoc finansową (w miarę naszych możliwości) na leczenie / diagnozę Choraski.
czy do przytuliska przychodzi wet czy trzeba z kotem do lekarza gdzieś jechać?
jakie są możliwości stwierdzenia, co małej jest?
naprawdę musimy coś szybko zrobić, by jej pomóc...

Jak będę w przytulisku w tym tygodniu spytam się czy małej są potrzebne jakieś leki, czy coś.
Ja niestety nie mam kontaktu z żadnym DT który mógłby ją przyjąć...
Do przytuliska nie przychodzi wet, trzeba z kotem jechać do lecznicy...
No i nie wiem niestety w tej chwili jak jej pomóc, bez DT raczej nic nie zdziałamy. Joluka chciała zapłacić za testy FIV/FeLV, ale po nich kotka i tak wróciłaby na kociarnię, więc nie mają one sensu...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon mar 29, 2010 20:55 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Wet musi gdzies być, przytulisko musi pracować z jakimś dochodzącym wetem przecież?
Co to znaczy, ze nie robi się testów w przytulisku?
Wet nie umie pobrać kwi?
Dla tej kotki to jest gra o wszystko!!!

Nika, nie możeszw wziąć małej do weta?
Może dla Ciebie testy nie mają sensu, dla małej i dla nas są ważne.

magaaaa

Post » Pon mar 29, 2010 21:01 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

magaaaa pisze:Wet musi gdzies być, przytulisko musi pracować z jakimś dochodzącym wetem przecież?
Co to znaczy, ze nie robi się testów w przytulisku?
Wet nie umie pobrać kwi?
Dla tej kotki to jest gra o wszystko!!!

Nika, nie możeszw wziąć małej do weta?
Może dla Ciebie testy nie mają sensu, dla małej i dla nas są ważne.

To jest małe przytulisko, oni tam nawet porządnego biura nie mają :(.
W przytulisku nie robi się testów, bo brakuje nawet na karmę...

Nie wydadzą mi małej w przytulisku żebym tylko pojechała do weta, bo mogą to zrobić sami...

Napisałam że testy nie mają sensu, bo jeśli nawet wyjdą ujemne, to kotka wróci na kociarnię, a tam (jeśli jest jakiś kot dodatni) pewnie się od niego zarazi...

nika28

Post » Pon mar 29, 2010 21:06 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Niko, blagam nie bierz tego do siebie, ale taki marazm może doprowadzić do śmierci te biedne koty!
Skoro mogą sami to niech pojadą - jesteś w stanie to załatwić?
Brakuje na karmę - a ktoś coś z tym robi? Jakieś ogłoszenia, zbiórki, no nie wiem. Kto tam w ogóle zarządza tym całym przytuliskiem?
Bo my tu sobie możemy gadać i gadać, ale jak nikt nic nie będzie robił to... wiadomo co.
Przy okazji w górę, kotke po dom.
Niko, mogłabyś jej porobic ogłoszenia? Ktoś robił gdziekolwiek?

magaaaa

Post » Pon mar 29, 2010 21:13 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

magaaaa pisze:Niko, blagam nie bierz tego do siebie, ale taki marazm może doprowadzić do śmierci te biedne koty!
Skoro mogą sami to niech pojadą - jesteś w stanie to załatwić?
Brakuje na karmę - a ktoś coś z tym robi? Jakieś ogłoszenia, zbiórki, no nie wiem. Kto tam w ogóle zarządza tym całym przytuliskiem?
Bo my tu sobie możemy gadać i gadać, ale jak nikt nic nie będzie robił to... wiadomo co.
Przy okazji w górę, kotke po dom.
Niko, mogłabyś jej porobic ogłoszenia? Ktoś robił gdziekolwiek?

Myślę że jestem w stanie załatwić taką wizytę u weta.
Wiem że są jakieś zbiórki, ale rzadko. Przytuliskiem zarządza P. Zosia, ona ma na prawdę wielkie serce.
Porobię kici ogłoszenia, nikt jej nie robił wcześniej. Ja robię ogłoszenia wszystkim zwierzakom w przytulisku...

nika28

Post » Pon mar 29, 2010 21:18 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Super, to porób jej ogłoszenia, ja popytam, choc pewnie wiele to nie da. Watek będziemy stale podnosić.
Koniecznie niech pojadą z kotką do weta.
Niech ja dokładnie obejrzy.
Ty nie mogłabyś towarzyszyć u weta? Chodzi o dokładną realcję - co wet powiedział.

magaaaa

Post » Pon mar 29, 2010 22:01 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Dziewczyny - jest ogromna nadzieja i Koci Anioł, który może uratować kicię!!! Niko i Borówko - piszę PW!!!! Błagam - odbierzcie jak najszybciej!!!

joluka

Post » Pon mar 29, 2010 22:04 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

super, czyli mamy konkrety:
- wizyta u weta i diagnoza (gdyby nika28 lub Borówka16 mogły przy tym być, byłoby świetnie)
- ogłoszenia
- podoszenie wątku na bieżąco
- rozgłaszanie wśród znajomych wieści o Chorasce
Testy FIV/FeLV oczywiście mają sens tylko w przypadku zainteresowania jakiegokolwiek DT, natomiast może warto zastanowić się nad testem FIP (nawiązując do postu Magija). Ale tu wet niech oceni. Nie wiem też, jak z wiarygnością takiego testu, bo czytałam gdzieś, że wynik szacuje się na 50% trafności, ale może jest inaczej, nie znam się.
Najważniejsze to wiedzieć, co dolega Chorasce. I jakich leków czy karmy jej potrzeba. Potem będziemy działać dalej :ok:

no i ciekawa jestem tej dobrej wiadomości, jaką joluka wysłała dziewczynom na PW

myślę, że również wynik testów FIV i FeLV Whiskaski powie nam trochę o sytuacji w przytulisku. nika28, koniecznie daj znać, proszę, co wyszło, trzymam kciuki za minusy

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pon mar 29, 2010 22:17 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Nika, Borówka - proszę zadzwońcie do mnie, jak tylko jutro rano wejdziecie na forum - bo chyba dzisiaj już Was tu nie ma...

macie moje telefony na PW

joluka

Post » Pon mar 29, 2010 22:41 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

czekam na kontakt... - oby wszystko udało się dograć - i żebyśmy zdążyli.... :( :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Wto mar 30, 2010 7:15 Re: Chora kotka w przytulisku. DT potrzebny na cito !

Dziewczyny! pobudka!!!!

odezwijcie się proszę - to pilne!!!

joluka

[poprzednia][następna]