Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 7.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 29, 2010 19:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Koka - dzikuska, złapana gryzie, drapie i sika pod siebie, uwielbia niepełnosprawnego Kitka.

Kola - dzikuska.

Jak mogą być dzikuskami kociaki wychowane - wg filmików w necie - od maleńkiego w Twoim domu? 8O
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 29, 2010 19:56 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Amika6 pisze:
dalia pisze:
Cameo pisze:Czy jest sens fundować tym kotom Rollercoastera? niech szukają DS u Mirki. Krzywda im się tam nie dzieje.

a mają gdzies ogloszenia? bez ogloszeń to raczej szansy na dom nie maja prawda?

Mario odpowiedż na pytanie znasz

mirko nie wezmę czarnego persa ze schroniska

edit: redakcja

dalia skoro nie dogadasz się z Mirką i nie chcesz kota ze schroniska, to może pomożesz tej kotce viewtopic.php?f=1&t=108985&p=5795237&hilit=Ma%C5%82e+sprostowanie#p5795237.
CoolCaty szuka dla niej DT (a to chyba z zaufanych rąk)

Amiko6 ja nie jestem domem tymczasowym - czasami robię wyjątki
tylko te dwie szynszyle mogę wziać na tymczas i to jest wlaśnie ten wyjątek
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 29, 2010 19:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

MariaD, kotki miały około 4-5 miesięcy gdy zostały złapane. To nie maluchy tylko są drobne. Coś Ci się pokręciło.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 29, 2010 19:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Mam wrazenie,że ta krucjata,skończyła by sie znacznie szybciej,gdyby Mirka jednak wylądowała pod mostem,czego jej nie życzę
Jakiś niedosyt na forum?
Legnica

Post » Pon mar 29, 2010 20:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:dalia skoro nie dogadasz się z Mirką i nie chcesz kota ze schroniska, to może pomożesz tej kotce viewtopic.php?f=1&t=108985&p=5795237&hilit=Ma%C5%82e+sprostowanie#p5795237.

czyli zbierasz rasowe?

edit : poprawka cytatu, Amika6 wybacz pośpiech
Ostatnio edytowano Pon mar 29, 2010 20:30 przez PearlRain, łącznie edytowano 1 raz

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon mar 29, 2010 20:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Nieee,dalia pośredniczy między DT a DS,dla rasowych i raso podobnych.
Legnica

Post » Pon mar 29, 2010 20:02 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:...czyli zbierasz rasowe?

I pod kolor, czarne nie pasuje. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 29, 2010 20:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:
dalia pisze:
PearlRain pisze:nie mam nic przeciw DS dla persiczek, ale po co im fundować następny DT? dlaczego do Ds nie mogą iść od Mirki, tego nie rozumiem kompletnie

gdzie maja ogłoszenia?

więc jeśli masz dla nich potencjalne DS to dlaczego nie skontaktujesz ich z Mirka, tylko chcesz zafundowac koteczkom następną traumę? a może zbierasz koty rasowe?

juz nie pamiętam na któej stronie mirka wyraziła swoją opinię nt rekomendowania domu przeze mnie ( jakoś tak że ma obawy ze zaakceptowalabym dom i wystawila mu dobra opinię)
jeśli takie jest podejście to żaden dom rekomendowany przez mnie się nie nadaje, jest nieakceptowany z zasady
obecnie jest tak, ze sa jeszcze inne koty szukajace domów,
ludzi kieruje je tam gdzie nastawienie do nich jest pozytywne - czy zostaną zaakceptowani, czy nie, to już odrębna kwestia, przynajmniej nie są skreslani na wejściu
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 29, 2010 20:05 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

tylko te dwie szynszyle mogę wziać na tymczas i to jest wlaśnie ten wyjątek[/quote]
a dla mnie na liście były dwa to też wyjątek :?:
krynia08

Post » Pon mar 29, 2010 20:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:nie mam nic przeciw DS dla persiczek, ale po co im fundować następny DT? dlaczego do Ds nie mogą iść od Mirki, tego nie rozumiem kompletnie

bo prawdopodobnie od Mirki do DS nie pójdą nigdy. Mirka nie chce ich dać Dalii na zasadzie nie, bo nie, a sama domów im nie szuka, ot i tyle :(

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pon mar 29, 2010 20:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

PearlRain pisze:
dalia pisze:
Amika6 pisze:dalia skoro nie dogadasz się z Mirką i nie chcesz kota ze schroniska, to może pomożesz tej kotce viewtopic.php?f=1&t=108985&p=5795237&hilit=Ma%C5%82e+sprostowanie#p5795237.

czyli zbierasz rasowe?

mam już uzbierane - wszystkie 9 które ze mna mieszkają
jeśli pytanie dotyczylo czy pomagam znależc domy kotom rasowym i rasopodobnym to odpowiedż brzmi tak, głównie takim

etid: cytat
Ostatnio edytowano Pon mar 29, 2010 20:37 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

mirka_t pisze:MariaD, kotki miały około 4-5 miesięcy gdy zostały złapane. To nie maluchy tylko są drobne. Coś Ci się pokręciło.
Nawet 4-5 miesięczne kociaki dzikuski można oswoić - są dziesiątki przykładów na forum.

Jeżeli ta lista to są wg Ciebie koty nieadopcyjne (choć niektóre powody są dla mnie dziwne np. "nieciekawa uroda", wynika z tego, ze masz nie 7 sowich kotów a 19 swoich kotów. Przy deklarowanym ograniczeniu do 30 - na tymczasy zostaje 11 miejsc.

mirka_t pisze:Płoszka - bardzo płochliwa, ma problemy z dziąsłami.

Jakiego rodzaju, jak jest leczona?
mirka_t pisze:Capek - miły, choć i ostrożny, miał na języku nadżerkę, która nie zaleczyła się do końca, czasem dokucza mu bardziej i ma problemy z dziąsłami.

Jaka była diagnoza i jak jest leczony?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Dalia znajdziesz chętnych na szynszyle to po prostu skieruj ich do mnie. W czym problem?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 29, 2010 20:09 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

Legnica pisze:Nieee,dalia pośredniczy między DT a DS,dla rasowych i raso podobnych.

kiedys też tymczasowalam, ale ostatnio dwa tymczasy zasiliły grono rezydentów i już nie tymczasuje, poza wyjątkowymi sytuacjami
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 29, 2010 20:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-52 koty-Bydgoszcz.

progect pisze:...bo prawdopodobnie od Mirki do DS nie pójdą nigdy. Mirka nie chce ich dać Dalii na zasadzie nie, bo nie, a sama domów im nie szuka, ot i tyle :(

Nie przerzucam kotów z dt do dt. Nie podoba mi się takie postępowanie. W tej chwili w schronie siedzi zestresowany pers. Ja go nie wezmę a dalia ma go gdzieś, bo dla kota ze schronu miejsca nie ma.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]