Kuba i Rosen oraz my - koci "TouchPad" str.89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 27, 2010 8:10 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Cześć i czołem! 8)
Co do syren, to u nas też tak jest - Pumek generalnie drze japę przez całą dobę, bo wiecznie jest głodny, przez co zyskał nawet przydomek Pumosław I Rozdarty :wink:
Natomiast, co do wycia pod drzwiami, taki jest Pucuś :roll: Tylko wpuszczenie do pokoju powoduje totalnie bezsenną noc, bowiem jego ulubioną zabawą jest drapanie pazurkami o szybę :x Kiedy wstaję, żeby interweniować, aparat chowa się po kątach, a po moim powrocie do łóżka, zabawa zaczyna się od początku :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 27, 2010 11:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Czołem! :wink:
Kolejna szalona noc za nami :twisted: Dziś było bieganie. Koty mają opracowane trasy biegowe po domu - tak, żeby pokonać najdłuższą mozliwą odległość w linii względnie prostej. Jak powszechnie wiadomo, kotu rozpędzonemu do prędkości światła trudno pokonuje się zakręty, więc stąd te trasy. I tak biegają: sypialnia-łazienka-sypialnia-kuchnia, czasem zachaczając po drodze o pokój "dzienny", żeby przeskoczyć przez fotel, albo wbiegają na drapak tylko po to, żeby zeskoczyć z drugiej strony. W dzień niech sobie biegają ile dadzą radę, ale bieganie w nocy oznacza ostre hamowanie na łóżku :roll: Teraz koty odsypiają :twisted:
Kuba przechodzi samego siebie. Podczas śniadania nadstawiał brzuszek do głaskania 8O Ktoś go chyba zaczarował... Teraz leży rozciągnięty za moimi plecami. Kochany się zrobił. No prawie kochany, bo przed śniadaniem ukradł ze stołu wędlinę :evil: Zanim się zorientowaliśmy, już kończył konsumpcję pod stołem :wink:
Dojechała Bozita i oczywiście złamałam się - dostały ją i suche też wróciło. Wmawiam sobie, że powinnam zostawić trochę Animondy awarynie, bo może niezbyt smakuje, ale na pewno nie szkodzi. Takie wyjście awaryjne na wypadek rewolucji po zmianie karmy. Tylko, że tą nową karmę już znamy :roll:
Erin - imię "Pumek" mnie urzekło :1luvu: Genialne!
Moje interwencję zawsze kończą się wnioskiem, że Kuba tylko grzecznie myje sobie łapki. Zwykle na miejscu zbrodni pozostaje sam Rosen z bardzo zdziwioną miną :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Nie mar 28, 2010 15:06 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Erin efekty specjalne fascynacji Pucusia muszą być rewelacyjne :mrgreen:

Co do szkodliwych roślin to ja mam delikwentkę regularnie dożywiającą się Skrzydłokwiatem(trujący).Skutki negatywne dla kwiatka są bardziej oczywiste,kota ma się super i pięknieje wprost proporcjonalnie do ilości poszatkowanych liści.Nie wiem jak jest z cebulą ale szczypiorek jest jadalny (to samo rzeżucha) i nie został odchorowany.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Nie mar 28, 2010 16:32 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

:mrgreen: Mmk rozbawione stadko masz. Czosnku sie jeszcze nie dobrali. W tym sensie moge Wam polecic chinski czosnek, ktory nie ma pojedynczych zabkow tylko jest w calosci. Smakuje super i sie po nim tak nie smierdzi. W cenie za to jest tami sam jak ten inny.

Lilly tez nie przestaje drzec pyszczka i caly czas sie zastanawiam co ona by mogla chciec... Po prostu chyba jest strasznie gadatliwa.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie mar 28, 2010 18:42 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

moje Piranie, we dwa koty, zeżarły mi calusieńkiego skrzydłokwiata, miałam nadzieję, że jak odchorują to wiecej nie ruszą...ale nawet czkawki nie mieli chłopcy :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie mar 28, 2010 21:03 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Kuba podgryzał kiedyś dracenę i fikusa. Jak nadgryziony liść wysechł, to go odrywał i się nim bawił. Od kiedy wysiewam trawkę, przestał się interesować roślinami doniczkowymi, teraz bawi się wyrwaną trawką. Rosen nie interesował się roślinami nigdy. Mam trujące rośliny w domu i wiem o tym, ale skoro są poza kocim zainteresowaniem, to niech sobie stoją :wink:
Jutro wstawię nowe zdjęcia.

mmk

Post » Pon mar 29, 2010 8:53 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Sobota minęła nam sennie, pogoda sprzyjała odsypianiu nocnych zabaw.
"Daj nam spokój, nie widzisz, że jesteśmy zmęczeni?"
Obrazek
Obrazek Obrazek

Za to w niedzielę się działo...

mmk

Post » Pon mar 29, 2010 9:13 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

To sa ale fajne lobuzy! Ja juz ani jednego kwiata nie mam, bo wszystkie Emil lubi. Najlepiej paprotke...Dobrze smakuje mu i jest nie trujaca. Moze znowu mu kupie :mrgreen: Ale tez po trujacych nawet wymiotow nie mial. 8O

SecretFire

Post » Pon mar 29, 2010 9:33 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

W niedzielę Tż zamontował kotom półkę, żeby mogły podziwiać świat bez konieczności chodzenia w gości, tak jak tu:
Obrazek

Na razie jest to wersja testowa, już wiemy, że wymaga pewnych poprawek, ale kotom i tak się podoba :wink: Po wprowadzeniu zmian półka zostanie jeszcze obszyta milutkim materiałem, żeby było kotom milutko i mięciutko. Oto wariant testowy - taaadaaam:
Trzeba dokładnie sprawdzić, czy się nadaje, obwąchać z każdej strony...
Obrazek

Wyjrzeć...
Obrazek

Obrazek

Ugyźć...
Obrazek

Ostatecznie koty wyraziły aprobatę :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mmk

Post » Pon mar 29, 2010 9:38 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Brak slow! Cudowna parka znowu dziala...

Zamiast sobie cos fajnego zrobic, to my wszystko dla futrzastych... Ja tez wiecznie na to uwazam, zeby mieli mieciutko pod dupka. :mrgreen: Ale parapety sa nieodstepnione dla kotow. Moje siedza wiecznie na oknie i sie albo wyleguja na sloncu albo po prostu ludzi i ptaki obserwuja.

SecretFire

Post » Pon mar 29, 2010 9:40 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Nie ma to jak dobrze wytresowany personel - ledwo kotek pomyśli a już ma :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 29, 2010 9:42 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

Chyba półka się spodobała, nawet taka niedokończona :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mmk

Post » Pon mar 29, 2010 9:47 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

AYO pisze:Nie ma to jak dobrze wytresowany personel - ledwo kotek pomyśli a już ma :twisted:

Wystarczy tresować codziennie, personel wówczas wie, co ma robić :lol:

My nie mamy parapetów - same okna dachowe, niestety - stąd ten pomysł.

mmk

Post » Pon mar 29, 2010 10:05 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

I jak widac na załączonych obrazkach - bardzo trafiony pomysł :ok:
Widok zasascynowanego czyms nowym kota to cóś niemożliwego jest :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 29, 2010 10:07 Re: Kuba i Rosen oraz my - witamy się!

W wielu mieszkaniach nie ma parapetow albo sa za malutkie. O takiej mozliwosci jak Wy tez juz myslalam na pozniej.

Ja nie na darmo mam w podpisie te przyslowie napisane... :mrgreen:

SecretFire

[poprzednia][następna]