Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 20:10 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

a co to za cukierka dostał Jaskółek? 8O
gratuluję umycia okien, ja jeszcze nic nie zrobione mam w domu..... :roll:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw mar 25, 2010 20:15 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Jeśli to alergia to dieta powinna pomóc (Iskierce pomogła) ale trzeba sprawdzić co tak naprawdę szkodzi Jaskółkowi (kurczak, kaczka, wołowina...?)

Ja te placki psikałam Dexapolcort'em w spray'u. Tylko jeśli są alergiczne, bo jeśli to grzyb to... przy grzybicy nie wolno stosować żadnych sterydów.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 25, 2010 20:26 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Wet stwierdził, że to nie grzyb jedynie na podstawie oględzin. Cóż innego mogę zrobić? Muszę mu zaufać. Na razie przyjmuję jego wersję i odczulamy.
"Eczekan
cukierek leczniczy
Rp. Deksametazon
Nikotynamid
Pirydoksyny
chlorowodorek DL-metionina"
To jest typowo na alergię.
Wet przestudiował listę leków, jakie były ostatnio podawane Jaskółowi (wszystko wypisałam niedoszłemu DS - przynajmniej się przydaje). Obejrzał go. I tak zadecydował.
Naprawdę nie wiem, co tego cholernika może uczulać. Teraz zmieniam wszystkim karmę na TOTW (wszystki oprócz Kedisia, który jest na RC urinary dla grubasów :twisted: ). Zmiany u Jaskóła pojawiły się przed podaniem nowej karmy. Pierwszy placek który wyłysiał nad oczkiem juz slicznie zarasta. Na szyjce sobie niestety sporo wydrapał.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt mar 26, 2010 10:16 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Ojej, alergia u Jaskóła :( . Mam nadzieję, że uda się ustalić co biedaka uczula i przegonić tę dolegliwość :ok: :ok: :ok:
Uściski dla obu cudnych chłopaków i oczywiście kciuki za najlepsze domki stałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt mar 26, 2010 22:40 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Cameo mi jest niestety bardzo trudno stwierdzić, na co Jaskół jest uczulony :( A to dlatego, że podawałam różne mokre Bozity. Jadł też Orijen, Acanę, teraz mają suche TOTW. Spróbuję to zrobić i podawać przez dłuższy czas jedną określoną karmę/ jeden rodzaj mięska. Oczywiście cały czas "cuksy" odczulające (wg. zaleceń weta).
Pierwsze 2 dawki podawałam rozpuszczone w wodzie ze strzykawki. Kot posklejany i obrażony :evil:
Dzisiejszą wieczorną dawkę rozpuściłam w małej ilości wody i rozbełtałam w mokrym :twisted: Kein Problem :mrgreen:
Sami buczy na koty mimo feliwaya, ale zaczynam go wypuszczać na pokoje - kotulec musi się nieco przyzwyczaić do obecności innych futerek.
Rozmawiałam wczoraj telefonicznie z domem Ryszardy. Cool, gites i wogóle :ok:
A najgorsze jest to, że Cirunia (mojego męża ukochana kicia, nasza pierwoprzygarnięta, mój ukochany nocny termoforek) nie ma już jednego guzka tylko trzy :cry: No masakra, ja już z nią byłam w naszej lecznicy 2 tygodnie temu. Oni patrzą na mnie jak na wariatkę, a ja wiem, że coś nie tak. Jestem umówiona w Kaliszu na niedzielę rano... Nie wybaczę sobie jeśli... :crying:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob mar 27, 2010 23:54 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Kasiu, trzymamy kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie mar 28, 2010 15:33 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Jaskoł nie choruj-wirtualna ciotka prosi :?
Serniczek

Post » Nie mar 28, 2010 15:58 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Ślicznie dziękujemy za kciuki :)
Sytuacja wygląda następująco: Sami jest kocim drechem, więc niestety musi być nadal w samotni :( Jak go wypuszczam to buczy na koty (jedynie Jaskół ma taryfę ulgową :roll: ), potrafi też pacnąć :? Teraz np siedzi mi na kolanach i kocha mnie bezgranicznie. Całuje, przytula, mrunia. No kot ideał :twisted:
Kupy Samusia w miarę, w miarę. Nie chcę przechwalać.
Jaskół ma okresy melinowania się i okresy bycia na maksa upierdliwym kotem :roll: Przewaga tych drugich :D Na razie przestał wydrapywać kudełki na szyjce. Leki podajemy wg zaleceń. I oczywiście kochamy :)
Cały czas mam schizy na punkcie jego oddechu. Chciałam go nawet dziś wziąć do Kalisza do weta, ale na szczęście tego nie zrobilam. Czekałam na wizytę chyba z 1,5 godziny (nie liczę podróży). Kot by się zestresował i pewnie dodatkowo przeziębił, bo w korytarzu co i rusz ktoś zostawiał otwarte na oścież drzwi :(
Cirusia dostała ogłupiacz, miała zrobiobione zdjęcie rentgenowskie. Nic na nim nie było widać. Wet stwierdził, że to mogą być tłuszczaki. Mam obserwować i się nie schizować :roll: Korzystając z okazji ogłupienie po powrocie do domu wykapalam Cirę w nizoralu (zgodnie z zaleceniem weta). Kota na razie dochodzi do siebie.
No i mam nakaz odchudzenie kicuchy.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie mar 28, 2010 16:07 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

no to niezłe wieści, niezłe :D
będą na pewno coraz lepsze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 29, 2010 9:14 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Nieustające kciuki za poprawę zdrówka i domki, oczywiście :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Uściski dla wszystkich koteczków :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon mar 29, 2010 9:52 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

przylazłam do Was :twisted:
ujawniam się!
Dobrze, że te guzki to nic groźnego i oby tak dalej było!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 29, 2010 10:10 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Witamy ujawnioną Ciotkę :mrgreen:
dagmara-olga może stworzymy gang kocich dresów? Ja proponuję Samiego i Cirę :twisted:, Ty wydelegujesz Morfiego...
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon mar 29, 2010 10:25 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Morf jest Strongmanem :twisted:
a jak chodzi o karmy - mi się bardzo dobrze sprawdza
z/d hills - hydrolizowane białko.
oraz hypoallergenic rc.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 29, 2010 21:19 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Dziękujemy Cioci ruru za ogłoszenia Jaskółka :) Dziś prowadzę rozmowy z 2 potencjalnymi domkami :)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon mar 29, 2010 21:26 Re: Sami(tuczymy), Jaskół (leczymy) i Ryszarda już w DS :)

Ale super :D Jaskółek poleci do domku...?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]