Jagódka prosi o DT/DS, GDAŃSK ! // KICIA W DS JUŻ :))))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 22:44 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Witajcie.
Ja niestety nie wezmę Jagódki, moje koty zwłaszcza Franek bardzo się stresują jak przynosze dorosłe koty. o ile maluszki jako tako tolerują to z doroslymi jest ogromny problem. A teraz mam w ogóle problem z moimi kotami, bo się tluką. Może powodem jest to, ze teraz wychodze do pracy na poł dnia i się nudzą :|
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw mar 25, 2010 23:01 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

:(
moje też sie tłuką, ale to nawet jak wszyscy w domu są, ile kłaków lata po mieszkaniu :P

ditusia89

Od: Pon mar 15, 2010 19:05

Post » Czw mar 25, 2010 23:02 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Wstawiłaś prośbę o DT do tego wątku " Potrzebny dom tymczasowy" ???

Kasix.a

Od: Sob wrz 12, 2009 12:25

Post » Czw mar 25, 2010 23:17 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Tak , właśnie wstawiłam.

ditusia89

Post » Czw mar 25, 2010 23:22 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

To jeszcze jedna szansa, że się coś znajdzie...

A co z PKDT?
Może tam umieścić ogłoszonko?

Kasix.a

Post » Pt mar 26, 2010 1:26 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Przepraszam za off'a, ale może zajrzycie na ten wątek kotów z Lęborka. Jest ich 30 i tylko 2 opiekunki, które oprócz tego mają 20 psów na głowie i chcą wyadoptować wszystkie zwierzaki by w końcu żyć normalnie. Psy na dogomanii mają wspaniałe wsparcie, kotami nikt się nie interesuje:( Nie mam znajomych na miau, nie mogę liczyć na to, że wesprą mnie frekwencją na wątku.
viewtopic.php?f=13&t=109443

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Pt mar 26, 2010 20:45 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Widziałam ją dziś.
Czemu ona utyka?

Bała się, ale podeszła na głaskanie.

Jak ona toleruje inne koty?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt mar 26, 2010 22:28 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

jak utyka ? przecież wszystko było z nią dobrze, choc jakos od poludnia ona spała na górce, na dworze obok stoiska z kwiatkami, i już jej nie widziałam. No dzisiaj miała małe spięcie z jednym kotkiem, ta Pani od kwiatów dokarmia tam jeszcze jednego kota, taki biało czarny śliiiiczny, no ale ten nie daje sie pogłaskac. I mi mówiła ta Pani, że jakoś tak sykneli na siebie, bardziej ten biało czarny na Jadźke. Ale Jadzia w sumie się nie przejęła tylko wlazła do swojej skrzynki i poszła spac. Jak reaguje na inne koty ? ona wychowywała się z dwoma kotami, ze swoją mamą i braciszkiem, no ale niestety, zagineli, nie przyszli pewnego dnia ... i miedzy nimi było dobrze, potem Jadźka była sama, przebywała w sumie tylko wśród ludzi, a w nocy na dworzu nie wiem czy miała stycznośc z innymi kotami ...
Jak była u mnie w domu na jedną noc, to syczała na moją kotke, jak zobaczyła psa, to też wariowała ... nie wiem, może trzeba by było dac jej czas, aż sie zaklimatyzowałaby z innymi kotami.

Jaga już utykała z dwa razy, i zawsze przyczyną było to, że miała poduszeczke skaleczoną, nic dziwnego w tym środowisku, tam są same porozbijane butelki, śmieci ... ciągle tam chodzą pijaki i piją, sikają ;/ dlatego też nie można było wstawic tam dla niej jakiegos domku do spania ;/ ...

ditusia89

Post » Pt mar 26, 2010 22:36 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Tak utykała jakby ją coś łapka bolała, lekko.

Przestraszyła mnie, bo wlazła poniekąd do samochodu- na oponę pod błotnikiem tylnego koła i samochód zaczął ruszać.
Wyskoczyła, potem coś tak kuśtykała...

Biało-czarnego też widziałam.

Wyjeżdżasz na święta?

seja

Post » Pt mar 26, 2010 22:38 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Nie, nie wyjeżdzam.
Jaki to był samochód, zauważyłaś może ? czerwony passat kombi ?

ditusia89

Post » Pt mar 26, 2010 22:42 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

ditusia89 pisze:Nie, nie wyjeżdzam.
Jaki to był samochód, zauważyłaś może ? czerwony passat kombi ?

Pasat albo audi kombi - zbierał panie z kwiatkami.

Ona nie była badana na FIV?

seja

Post » Pt mar 26, 2010 22:43 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

no to jest samochód tej Pani, ona ją od małego wychowywała.
Yyyy, głupio mówic, ale pierwsze słysze co to jest za choroba ?

ditusia89

Post » Pt mar 26, 2010 22:48 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

ditusia89 pisze:no to jest samochód tej Pani, ona ją od małego wychowywała.
Yyyy, głupio mówic, ale pierwsze słysze co to jest za choroba ?

To jest taki koci HIV.

Ta Pani nie szuka jej domu?

seja

Post » Sob mar 27, 2010 13:11 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Oddajcie ja chociaz do schroniska, ona tam nie moze sama zostac skoro tam przychodza jacys pijacy? Zginie skoro nie dostanie przez swieta jesc.Ratujcie ta koteczke zanim nie jest za pozno.W najgoroszym wypadku lepszy juz schron niz takie srodowisko :cry:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob mar 27, 2010 13:30 Re: Jagódka prosi o DT/DS, czy dostanie drugą szanse ? ../GDANSK

Popieram Cindy...tam gdzie jest obecnie nic dobrego jej raczej nie spotka. A w schronie przynajmniej nie potrąci jej żaden samochód i nie zgnębi żaden pijak ani nic.
Oczywiście najlepszym wyjściem byłoby znalezienie DT, ale jak nie ma nikogo chętnego to już i schron od biedy może być.

A pytałaś rodzinę, znajomych, sąsiadów czy by jej nie mogli wziąć na tymczas chociaż na trochę?

Kasix.a

[poprzednia][następna]