Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 21, 2010 22:44 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

luelka pisze:Loa dzisiaj dalej w dobrym humorze - chętnie się bawiła, chociaż preferuje dosyć wyrafinowany sposób pogoni za myszką (...)

Uprasza się o szczegóły :smokin:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie mar 21, 2010 23:33 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Serdecznie witam i pytam, gdzie jest Athena?
Pozdrawiam

Stara Klara

Od: Pon maja 10, 2004 18:59

Post » Nie mar 21, 2010 23:50 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Athena jest tutaj ;)

:ok: za szybki powrót kociastych do formy. Też mnie zaintrygowały zabawy Pomarańczowookiej Ślicznosci 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon mar 22, 2010 7:49 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Cześć Stara Klaro :) Athena jest pod opieką wolontariuszek z drugiej, "tworzącej się", fundacji.

Starchurko, co w ogóle u Pani Teresy słychać?
Obrazek

ryśka

Post » Pon mar 22, 2010 10:54 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon mar 22, 2010 11:12 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

i kolejny bazarek :)

viewtopic.php?f=20&t=109271

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon mar 22, 2010 12:10 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Ziółko, bardzo, bardzo dziękujemy!

A ja chciałabym napisać o Dexterze. Ostatnio miał mieć wizytę adopcyjną, która została jednak odwołana ze względu na pojawienie się u niego grzybicy (wcześniej był już leczony w tym kierunku). Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło - wkrótce po tym dostałam fantastyczną wiadomość. Dexter w połowie kwietnia przeprowadza się aż do Norymbergi! :dance: :dance2: :dance:

Będzie mieszkał razem z młodszą kicią w rodzinie polsko-niemieckiej. Będzie pod troskliwą opieką. Bardzo się cieszę, wiadomo, jak jest z takimi pięknotami jak Dexter. A tutaj wiadomo, że równie ważny jak jego wygląd - będzie jego charakter. Załatwiamy formalności potrzebne do wyjazdu, doleczamy grzyba i przygotowujemy jeszcze zupełnie na spokojnie Dextera do tej długiej podróży :piwa: . :balony:

Nie miałabym jednak nic przeciwko, gdyby któryś z PaJDotków wyprzedził Dexa w drodze do swojego domku 8) , za co bardzo proszę o kciuki :ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon mar 22, 2010 13:04 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

luelka pisze:Ziółko, bardzo, bardzo dziękujemy!

A ja chciałabym napisać o Dexterze. Ostatnio miał mieć wizytę adopcyjną, która została jednak odwołana ze względu na pojawienie się u niego grzybicy (wcześniej był już leczony w tym kierunku). Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło - wkrótce po tym dostałam fantastyczną wiadomość. Dexter w połowie kwietnia przeprowadza się aż do Norymbergi! :dance: :dance2: :dance:

Będzie mieszkał razem z młodszą kicią w rodzinie polsko-niemieckiej. Będzie pod troskliwą opieką. Bardzo się cieszę, wiadomo, jak jest z takimi pięknotami jak Dexter. A tutaj wiadomo, że równie ważny jak jego wygląd - będzie jego charakter. Załatwiamy formalności potrzebne do wyjazdu, doleczamy grzyba i przygotowujemy jeszcze zupełnie na spokojnie Dextera do tej długiej podróży :piwa: . :balony:

Nie miałabym jednak nic przeciwko, gdyby któryś z PaJDotków wyprzedził Dexa w drodze do swojego domku 8) , za co bardzo proszę o kciuki :ok: :ok: :ok:

No to kciuki za wszystkie czekajace Podlotki :ok: :ok: :ok: :P

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon mar 22, 2010 20:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Pajdotek Willi się na mnie obraził śmiertelnie. Przyczyną okropnej obrazy było... obcinanie pazurków. Ten niezwykle przyjazny, czuły kocurek jest też niestety pamiętliwy i nieco strachliwy - za obcinanie pazurów, które było strasznym zamachem na kocie bezpieczeństwo, przez dwa dni nie przychodził do mnie na głaskanie, a na mój widok kładł uszy po sobie i chował się pod fotel...

Nie muszę chyba pisać, że zrobiłam to bardzo delikatnie i zachowując bardzo duże rezerwy bezpieczeństwa jeżeli chodzi o obcięcie - nic nie miało go prawa zaboleć. Dzisiaj, w związku z ugotowaniem prawdziwej kaczki, Willi na szczęście mi przebaczył :).

Na pewno będzie szukał Człowieka, który będzie wobec niego bardzo delikatny - Willi to cudowny pieszczoch, mruczek wystawiający brzuszek do głaskania. Ale na jego zaufanie trzeba sobie zasłużyć i - jak widać - łatwo je stracić na jakiś czas nawet takim obcinaniem kocich pazurków.

luelka

Post » Wto mar 23, 2010 17:46 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Żeby oddać choć trochę wiosenną, gorącą atmosferę, pozwolę sobie przypomnieć najmłodsze PaJDotki:

Obrazek

Obrazek

luelka

Post » Wto mar 23, 2010 18:22 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

U nas także od jakiegoś czasu wiosennie :)
Jest wygrzewanie się w słońcu i mnóstwo czułości.

Na biurku czułości rodzinne, czyli Mamelka z Dzidką:
Obrazek
Na drapaku czułości czułościowe, czyli Dzidka z Vegasem:
Obrazek
A na podłodze czułości z gryzoniem ;) czyli Spoks:
Obrazek

Muszę przygotować jeszcze czułe, wiosenne zdjęcie Ireneusza ;)

A jak się czują chorowitki dzisiaj?
Obrazek

ryśka

Post » Wto mar 23, 2010 21:01 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

Loa dostała dzisiaj prezent od Grażyny, jej mecenaski :1luvu: Wielki worek RC Intestinala! :D Mam nadzieję, że jutro się, wraz z towarzystwem, ucieszy :) Bardzo lubi karmowe nowinki :mrgreen: A ten szczególnie jej się przyda, skoro mamy do czynienia z wrażliwymi jelitkami.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro mar 24, 2010 15:07 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

A jutro Chase będzie miał odwiedziny - bardzo prosimy o mocne kciuki :kotek: . To cudowny, delikatny kotek, o którego trzeba bardzo dbać - jest szczuplutki, w dzieciństwie był bardzo chorowity, wymaga dużo serca - ale jest przy tym wyjątkowo wdzięczny i łagodny. Ja prywatnie jestem w nim zakochana na zabój, ale kto wie? Może nie tylko ja? Jutro to sprawdzimy.

:flowerkitty:

luelka

Post » Śro mar 24, 2010 17:20 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

luelka pisze:A jutro Chase będzie miał odwiedziny - bardzo prosimy o mocne kciuki :kotek: . To cudowny, delikatny kotek, o którego trzeba bardzo dbać - jest szczuplutki, w dzieciństwie był bardzo chorowity, wymaga dużo serca - ale jest przy tym wyjątkowo wdzięczny i łagodny. Ja prywatnie jestem w nim zakochana na zabój, ale kto wie? Może nie tylko ja? Jutro to sprawdzimy.

:flowerkitty:

Trzymam za Chase'a mocno, mocno :kotek: :kotek: :kotek: I za pierwsza, historyczna adopcje :kotek:

Chiara

Post » Śro mar 24, 2010 17:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem Wanilia,Toffik,Loa,Snake CHORZY:(

ryśka pisze:Muszę przygotować jeszcze czułe, wiosenne zdjęcie Ireneusza ;)

Wyslalam juz mojemu TZ-towi aktualne zdjecie Ireneusza, Ireneusza w dziecinstwie oraz dzikiego Ireneusza w piwnicy. Z pewnoscia ucieszy sie takze z Ireneusza Wiosennego.

Pierwszy raz mam kota wirtualnie, wiec przezywam. I polecam :wink:

Chiara

[poprzednia][następna]