50 kotów Joli Dworcowej - pilnie pomoc str. 73!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 14:54 Re: Łódź - szukamy domów dla tymczasów Joli dworcowej

wibryska pisze:a może w tytule można by napisać o Kropce
np.
Łódź-pilnie domy dla tymczasów Joli dworcowej-Kropka na szafie :(

Jolu? :roll:

I raz jeszcze zapytam: co z tym syjamowatym? Poszedł do domu?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro mar 24, 2010 17:16 Re: Łódź - szukamy domów dla tymczasów Joli dworcowej

Podrzucę was koteczki... :kotek:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro mar 24, 2010 21:01 Re: Łódź - szukamy domów dla tymczasów Joli dworcowej

OK, zmienię tytuł :-)
Syjamowaty ciągle jakiś chorowity i w dodatku dzikawy - Jola ma go niby oswoić i wyleczyć, wtedy go wezmą, ale jakby się od razu trafił jakis domek, to moznaby go wydać. Tylko ja nawet zdjęć jego nie mam, żeby mu ogłoszenia zrobic. :(
Jola chyba ciut lepiej, ale tylko ciut - dziś była w moim szpitalu w przychodni, ale się spieszyła (wnuki!) i się nie spotkałyśmy.
Kotki "pogorzelki" Jola chce zaraz łapać na sterylki, tylko nawet przechowac nie mamy gdzie, ja jestem po uszy zakocona, Jola też. Szkoda będzie je wypuścić, bo tam juz te koty nie mają gdzie się podziać, a w dodatku są podobno oswojone. Ale co robic? Nie mamy dla nich miejsca :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 24, 2010 21:23 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Dzis w łapance w okolicy pogorzeliska złapał się jeden kocur, siedzi w klatce w piwnicy Pani Joli i będzie jutro umawiany na kastrację.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 25, 2010 19:53 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Syjamopodobna pojechała wreszcie do domku, a do Joli trafił jej braciszek (albo siostrzyczka), chorowite i dzikawe. Znowu na odchowanie i oswojenie.

Na jutro złapany kocurek ma umówioną sterylkę. Poza tym Jola chce jechać do Ani CC z Kajtkiem (chyba zęby) i tym syjamowatym czymś. Przy okazji dowiemy się - kocurek czy kotka :twisted:
Jola troszkę lepiej, ale biedna jak mysz koscielna, bo leki kosztowały mnóstwo forsy i teraz nie ma za co nakarmic tego stada kotów, które ma pod opieka w domu i poza domem. :( Spróbuję jej trochę pomóc, jak zwykle, ale to pewnie będzie kropla w morzu.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 27, 2010 22:26 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Okazuje się, ze pokręciłam - do domu pojechała siostrzyczka syjamowatego, też syjamowata, ale oswojona. A syjamowaty nadal jest u Joli i wcale jeść nie chce. Jola byla z nim u Ani CC, mały dostał leki, zobaczymy.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon mar 29, 2010 9:09 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

jolabuk5 pisze:Okazuje się, ze pokręciłam - do domu pojechała siostrzyczka syjamowatego, też syjamowata, ale oswojona. A syjamowaty nadal jest u Joli i wcale jeść nie chce. Jola byla z nim u Ani CC, mały dostał leki, zobaczymy.

No to kciuki za syjamka :ok:
I za całokształt ... :|

Szkoda, że Jola nie zadzwoniła, kurczę, podrzuciłabym do lecznicy, przy okazji piekąc dwie pieczenie ;) Nie potrzebuje transportu do CC jeszcze przed świętami ? :P
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Pon mar 29, 2010 11:22 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Myszeńk@ pisze:
jolabuk5 pisze:Okazuje się, ze pokręciłam - do domu pojechała siostrzyczka syjamowatego, też syjamowata, ale oswojona. A syjamowaty nadal jest u Joli i wcale jeść nie chce. Jola byla z nim u Ani CC, mały dostał leki, zobaczymy.

Szkoda, że Jola nie zadzwoniła, kurczę, podrzuciłabym do lecznicy, przy okazji piekąc dwie pieczenie ;) Nie potrzebuje transportu do CC jeszcze przed świętami ? :P

Pewnie będzie potrzebowała, bo mamy jeszcze jedną koteczkę, którą chyba zrobimy u Ani. Dowiem się i napiszę później! Dziękuję! :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon mar 29, 2010 17:44 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Okazuje się, ze Jola chyba juz sobie poradziła, talony ma do Perełki, a z kotami do AniCC będzie jechała za tydzień i za 2 tygodnie.
Ale jakbys Myszeńko była u Ani CC np. jurto, to zadzwoniłabym tam i poprosiła o wypisanie ksiązeczki zdrowia dla Zuzi - i może byś mi podrzuciła? Zuzia była tam sterylizowana, chyba we wrzesniu (sprawdzę na wątku). Oczywiście tylko przy okazji, jakbys była, nie - specjalnie!
Dawniej się tym nie przejmowałam, ale po przygodzie z Lady wole mieć papiery w porzadku, a z poprzedniego dt nie dostałam książeczki.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon mar 29, 2010 22:45 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

jolabuk5 pisze:
Myszeńk@ pisze:

Pewnie będzie potrzebowała, bo mamy jeszcze jedną koteczkę, którą chyba zrobimy u Ani. Dowiem się i napiszę później! Dziękuję! :1luvu:

Myszenko, jestem w ciaglym kontakcie z Jola(dworcowa). Nie przejmuj sie, ze Jola nie zadzwonila, dalysmy rade podwiezc trojke
kociakow do CC, powtorka za okolo 2 tygodnie, ale gdybys chciala pomoc, to jutro przed poludniem Jola bedzie potrzebowala
pomocy w transporcie, skontaktuj sie z nia.
Okolo 18 bedziemy staraly sie zlapac mlode koty na kaliskim, jak uda sie je zlapac, to do 20:30 mamy mozliwosc dowiezienia ich na
sterylki do lecznicy

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Czw kwi 01, 2010 15:08 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Zaglądamy do Was, pozdrawiamy, ostatnio rzadziej bywamy, bo kłopoty.

Witamy jajecznie Obrazek

kristinbb

Post » Czw kwi 01, 2010 15:12 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

elfrida pisze:ale gdybys chciala pomoc, to jutro przed poludniem Jola bedzie potrzebowala
pomocy w transporcie, skontaktuj sie z nia.
Okolo 18 bedziemy staraly sie zlapac mlode koty na kaliskim, jak uda sie je zlapac, to do 20:30 mamy mozliwosc dowiezienia ich na sterylki do lecznicy

Ups, widziałam się z Jolą przedwczoraj, odbierałyśmy dwóch kocich łobuzów z Narutowicza, coś tylko wspominała o dworcowych ... :roll:

Jakby co, po wtorku poświątecznym będę mogła pomóc.
No i dzisiaj jadę pod wieczór do CC ... :)

Kristinbb, spokojnych Świąt ... i kciuki za bezproblemową wiosnę ... :ok:

Myszeńk@

Post » Pt kwi 02, 2010 6:27 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Zaglądamy do Was i podrzucamy :kotek:

kristinbb

Post » Pt kwi 02, 2010 6:28 Re: Łódź-pilnie DS dla tymczasów Jolidworcowej-Kropka na szafie

Myszeńk@ pisze:
Kristinbb, spokojnych Świąt ... i kciuki za bezproblemową wiosnę ... :ok:

Dziękuję :D
Również życzę spokojnych świąt :ok:

kristinbb

[poprzednia][następna]