Anik i Antonio już w DS- czekamy na aklimatyzację

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 10:08 Anik i Antonio już w DS- czekamy na aklimatyzację

Fundusze zbieramy na koncie fundacji AFN
z dopiskiem "Ogony u Fiony - dla Aników"

Numer konta:
VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001
Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
Ul. Jagiełły 5/19
14-100 Ostróda

Potrzebne wsparcie finansowe, gdyż doba w hoteliku kosztuje 10 zł za kota. Przy dwóch kotach da to koszt 600 zł miesięcznie. Do tego dojdzie koszt kastracji i testów.

Mile widziane również inne formy pomocy: aukcje Allegro, bazarki itp.

Obrazek

Obrazek

Wątek Kocurka będzie edytowany wraz z tym jak będzie się oswajał i zaprzyjaźniał z ludźmi- wtedy zaczniemy intensywne
poszukiwania ds. Nie chce jednak czekac, może ktoś się w nim zakocha i poczeka niego...nigdy nie wiadomo do którego
forumowego biedaka uśmiechnie się szczęście.
Na razie szukamy dt. z Kimś kto zechciał by oswoic kotka.
Przebywa on w lecznicy na Kaczmarka- jest całkowicie na moim utrzymaniu, a jego oswajaniem zajmują się Panie Dr

Gdyby ktoś był nim zainteresowany mój telefon- 691-374-951, pw na miau
e-mail anex85@wp.pl

Obrazek

Obrazek

Dane Kotka:
wiek- nie całe półtora roku
WYKASTROWANY

reszta będzie się pojawiac wraz z badaniami- póki co to spory silny wytrzymały kocurek, do wychudzonych nie należy:)
ma czyste oczka i nosek- dobrze rokuje, a w jego miocie nie było białaczki ani kociego hiva

Historia kotka:

po 1-Jest to braciszek tego kotka:
ANIKA I (Uwaga !zdjęcia na pierwszej stronie drastyczne): viewtopic.php?f=13&t=91510&start=0.

po 2- wraz ze swoim kolejnym braciszkiem, z którym został na wolności nasz złapany Anik 2 przetrwał 2 mroźne zimy. Tą w którą się urodził i tą która właśnie się skończyła.
Najpierw miałam przyjemnośc obserwowac ich szalone kocięce zabawy
Później mogłam oddychc z ulgą kiedy dzień za dniem przy mrozie - 15 stopni ,
szłam z duszą na ramieniu sprawdzic czy przetrwały i nakarmic je.
Udało im sie, jednak wraz z nadejściem ciepła pojawił sie problem.

Domek kotków to dziura prowadząca do piwnicy-
dziura wykuta w bloku ( nie okienko).
No i właśnie...w bloku lada moment zacznie się remont.
Byłam świadkiem ile robotnicy tygodni ( to nie żart) potrafią pie...yc się z jedną ścianą!!!
jak nie zgadzają sie zostawic choc jednej budki dla ptaków ( co kogo obchodzi przyroda).
Były więc 2 opcje dla tych kociaków.
Jedna że zamurują je żywcem. Druga że uda im sie uciec, ale nie oszukujmy się- koty na wolności trzeciej zimy tym razem bez domku już by nie przetrwały! Postanowiliśmy wraz z Gemem zabrac obu braci.

Niestety złapał się jeden...a co gorsza drugi przepadł-
mam nadzieje że się jeszcze pojawi i edytuję tą wiadomośc, ale póki co nie wraca na noc do siebie.
To dziwne bo zawsze tu był- to ten złapany ( większy) polował, a zaginiony czekał skulony spędzając czas na parapetach ludzi na parterze.

Dlatego póki chociaż ten kocurek ( nie ma jeszcze pewnego imienia) - ten ktory przebywa w lecznicy ,
nie wyjdzie na tym dobrze, dotąd pomoc okaże się chyba anty pomocą...

Proszę wszystkich o zaglądanie, o śledzenie postępów, o pomoc techniczną ( np. banerek- jestem bardzo tępa do takich rzeczy), o wskazanie miejsc gdzie można go ogłosic ( to moja 1 taka akcja), z czasem może pojawi się bazarek, narazie póki jest jeden opłaciłam go z góry za miesiąc.
Obrazek

Oczywiscie rzecz podstawowa dla kota to domek niewychodzący.

Anik jest pieknym kotem- ma śliczne oczka, jest duży i nie wygląda na bezdomnego ( teraz jest przerażony to nie zapozował odpowiednio) ale licze na to że będzie miał powodzenie

Obrazek

bannerek dla Aniczka
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 14:00 przez ania1985, łącznie edytowano 12 razy
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Wto mar 23, 2010 10:51 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Aniu, zaznaczam i kciuki trzymam :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto mar 23, 2010 10:52 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Też będę zaglądać i trzymać kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto mar 23, 2010 10:56 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Dziękuje Dziewczyny
Na pewno Kiciuś się szybciej oswoi jak będzie miał dużo trzymanych za niego kciuków;)
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 11:19 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Zaznaczam i trzymam kciuki za kocurka :ok: :ok: :ok:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto mar 23, 2010 11:59 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Dzięki koko

najnowsze wieści od kotka pewnie popołudniu

tym czasem robie sobie spacery po osiedlu w poszukiwaniu ostatniego biedaka
jeden pan co śmieci sprząta powiedział że widział takiego kota, ze "gdzieś leciał" ale to średnio wiarygodne, bo bylo to 500 metrów koło jego domku wobec czego ruszył by jedzonko....ktoś mu jeszcze coś doniósł oprócz mojego a nic nie znika
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 14:25 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Melduję się na wątku ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto mar 23, 2010 14:51 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

kto jeszcze dołączy śledzic losy Aniczka II?:)
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 16:54 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Najnowsze wieści od Aniczka

Postepy są jakieś bo tak nie drży już ze strachu i nie syczy jak sie do niego podchodzi.
Je i korzysta z kuwetki którą ma w klatce
No cóż w kuwetce też śpi
Pani Dr powiedziała że pod koniec tygodnia zaczną go wypuszczac z klateczki co by było super.
Następne newsy będą dopiero pojutrze.
Jak zacznie wyłazic z klateczki i troche zaufa bierzemy się za zabiegi konieczne.
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 16:55 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Newsy będą wcześniej, bo ja kocura dziś jeszcze odwiedzę ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto mar 23, 2010 18:01 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

pogłaskaj aniczka od cioci ani hehehe;P
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 18:05 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

ania1985 pisze:pogłaskaj aniczka od cioci ani hehehe;P

Ja tylko wyglądam na wariata :twisted:
Coś może w tym jest, ale jednak nie aż tak ;)
Obrazek

Gem

Post » Wto mar 23, 2010 19:28 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

:) Aniczku, pokaż, że wszystkich zadziwisz :ok:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto mar 23, 2010 19:49 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Szukałam Aniczka III znowu- jedzenie z domku nie zjedzone, ale jedzenie z chodnika pod domkiem tak ( stawiałabym bardziej na jakiegoś pieska więc) czyli w tej sprawie zostaje czekac i miec nadzieje ze wroci.

Mam nadzieje ze Anik II bedzie sie dziś zachowywał
Teraz jego kolej żeby się postarał
Potem nasza żeby znalazł domek
.

ania1985

Post » Wto mar 23, 2010 20:03 Re: KIELCE-PięknyKOCUREK szuka dt -niebawem także ds

Banerek dla kotka :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgd24][img]http://www.imagic.pl/files/17685/gem2.gif[/img][/url]

Kciuki za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[następna]