Wawa-małe, piękne, samotne-nowe koty,błagam o DS dla Titani!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 22, 2010 11:24 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Mi też to kiepsko wychodzi, ale staram się :wink:
I to widać, że Adelka sobie radzi z innymi kotami - nie boi się ich, ale też nie naprzykrza :D Ciekawe, co będzie, jak się trochę uspokoi, bo na razie ciągle zestresowana. Tyle strasznych rzeczy ją ostatnio spotkało, te wszystkie przeprowadzki :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon mar 22, 2010 11:29 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

OKI pisze:Mi też to kiepsko wychodzi, ale staram się :wink:
I to widać, że Adelka sobie radzi z innymi kotami - nie boi się ich, ale też nie naprzykrza :D Ciekawe, co będzie, jak się trochę uspokoi, bo na razie ciągle zestresowana. Tyle strasznych rzeczy ją ostatnio spotkało, te wszystkie przeprowadzki :roll:

obstawiam włażenie na kolana i nadstawianie łebka do głaskania... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon mar 22, 2010 11:32 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Marzenia11 pisze:
OKI pisze:Mi też to kiepsko wychodzi, ale staram się :wink:

obstawiam włażenie na kolana i nadstawianie łebka do głaskania... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:

I oby jak najszybciej :ok:
Chociaż wiem, że to może potrwać

OKI

Post » Pon mar 22, 2010 11:37 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

U Nutki trwało to 3,5 miesiąca tzn. jesteśmy na etapie, kiedy przychodzi do mnie na głaskanie. Ale jeszcze się kuli podczas głasków, jeszcze czasami ucieka, zwłaszcza jak się pojawię nieoczekiwanie dla niej bądź za szybko, jeszcze nie wlazi mi na kolana... więc tak naprawdę nie traktuję procesu oswajania za zakończony - i pewnie dlatego nie śpieszy mi się z adopcją mojego dwupaczku... po co mam sobie i im fundowac taki stres i jeszcze ryzykować powrot kotow z adopcji, bo dzikie sa i nie daja się głaskać? Na szczęście robię tak za radą weta i w związku z tym nie martwię sie o swoje zdrowie psychiczne (znaczy się tylko ścisle w tym temacie, bo w innych już legło w gruzach.. :oops: :oops: :lol: :lol: ).

np. dzisiaj miałam mega total schize białaczkową i zadręczałam Aga Ratuszek - na szczęście przeszło, ale do pracy jeszcze nie wyruszyłam.. :oops: :oops: :oops:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon mar 22, 2010 11:48 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Hhmm, ja nie wiem, czy proces oswajania kota można w ogóle uznać za zakończony :lol:
Mysz przychodzi sama na głaskanie, lada moment chyba zacznie się pchać na kolana - ale też wieje, jak coś się dzieje zbyt gwałtownie :roll:
Z Adelką jest o tyle łatwo, że ewidentnie strasznie ciekawska z niej bestia :roll: No i młodsza jest, a to też dużo daje :roll:
Na pewno będzie z niej KOT, ale jaki, to jeszcze trudno powiedzieć :wink:

OKI

Post » Pon mar 22, 2010 23:06 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

za Adelkę :ok: i za domki dla pozostałych kotek i kotów! :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :ok:

Marzenia11

Post » Śro mar 24, 2010 9:10 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Adelka coraz odważniejsza, zaczyna zwracać uwagę na zabawki, a jak nie widzę, to nawet ich używa :wink:
Żeby jeszcze ten zasmarkaniec minął, to będę już całkiem szczęśliwa :roll:

OKI

Post » Śro mar 24, 2010 22:58 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Adelka po prostu musi byc w domu z innymi kotami. U Małgosi cały czas siedziała przerażona, schowana za szafkami. Ożywiała sie dopiero w nocy ale też nie zawsze. Inne koty dodaja jej pewności siebie.

auraa

Od: Wto wrz 16, 2008 16:09

Post » Śro mar 24, 2010 23:18 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

U mnie też większość czasu spędza za sofką lub pod szafą. Wychodzi tak, żebym nie widziała i tylko czasem jej się zdarza przyjść do pokoju, w którym jestem. Inne koty na pewno mają na to wpływ, bo strasznie ciekawska w niej bestia i te wszystkie zapachy ją ciągną :lol: Ale nie próbuje zaczepiać kotów, raczej się trzyma na dystans, a jeśli podchodzi, to bardzo ostrożnie :roll:

OKI

Post » Śro mar 24, 2010 23:39 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Właśnie wyszła :lol:

Nie uwierzycie :ryk: :ryk: :ryk: Sama nie mogę w to uwierzyć :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i tu 8)

OKI

Post » Czw mar 25, 2010 1:18 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

A mówiłam, że te paseczki to kocie szaleństwo? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no i Adelka wiedziała jaki mi zrobic prezent.. :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 1:21 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

auraa pisze:Adelka po prostu musi byc w domu z innymi kotami. U Małgosi cały czas siedziała przerażona, schowana za szafkami. Ożywiała sie dopiero w nocy ale też nie zawsze. Inne koty dodaja jej pewności siebie.

Nie sądzę, żeby brak kotów był przyczyną przerażenia i chowania sie za szafkami u Małgosi. Mysle, że to co się działo u Małgosi dzieje się też i teraz u OKI z tym, że ma łagodny przebieg i inny, gdyż OKI nie dąży za wszelką cenę do głaskania, brania na ręce, patrzenia na Adelę itp. W tym tkwiło niepowodzenie adopcji. Gdyby było inaczej Adelka nie odnalazła by się tak szybko w dt.

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 1:25 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Dzisiaj Goldi pojechała do domu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bardzo prosimy o kciuki za adaptacje koteńki w nowym miejscu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Goldi jest 5 kotkiem wyadoptowanym przez nas w ciągu trzech tygodni. Myślę, że to sukces. Tym bardziej że w przyszłym tygodniu kolejne dwa kocurki jadą na Święta do swoich domów :lol: :lol: :lol: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 8:40 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Wieści z domku Groo - ma na imię Brzoza i jest coraz śmielsza. Niedługo kończy się leczenie oczka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:

Marzenia11

Post » Czw mar 25, 2010 11:07 Re: Wawa-małe, piękne, samotne-Adelka w DT, szukamy DS dla kotów

Dobry z rana :lol:

Drzwi do garderoby potrzebne natychmiast - Adelka właśnie ją zwiedziła maszerując po... drążku na rzeczy wiszące :ryk:
To zdecydowanie kot wysokopienny jest :lol:

OKI

[poprzednia][następna]