Petycja, wrocek, dlaczego - demot str 6. UDAŁO SIĘ :))))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 9:09 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Agn pisze:Kiedy w Toruniu był taki system przetargowy też leżały sterylki dziczków.
W tej chwili miasto asygnuje pewną kwotę na ten cel i przekazuje ją schronisku. Schron we współpracy z TTOZ i Fundacją KOT dokonuje podziału funduszy i w ramach określonej kwoty każdy z tych podmiotów sam wybiera wetów i negocjuje koszty sterylek. To od tych podmiotów zależy, czy zrobią mniej sterylek na przyzwoitym poziomie, czy też po jak najniższych kosztach nie patrząc na jakość zabiegu. I to schronisko rozlicza się z wetami, pozostałe dwa podmioty nie otrzymują funduszy na swoje konto.

Na marginesie dodam, że żaden z tych podmiotów nie wykonuje zabiegów u weta, który swego czasu wygrał przetarg. 8)

Przenoszę z innego wątku.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt mar 19, 2010 11:38 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

I tak by było najlepiej, wyznaczanie paru lecznic, nieznanych opiekunom to niezbyt rozgarniety pomysł
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt mar 19, 2010 14:02 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

mamucik pisze:No właśnie -
W przyszłym zas absolutnie nie mozna dopuscić do przetargu, gdzie jedynym kryterium jest cena - kot to nie kapusta, czy długopis

Mysle,ze to sie nie uda, tak jest w przetargach, ze niestety decyduje najnizsza cena ale, WARUNKI przetargowe mozna postawic wysokie np. ze tylko przychodnie wet lub kliniki( to juz okreslony standart wyposazenia) z dodatkowymi jakims wymogami dla kotow wolnozyjacych np. specjalne klatki humanitarne tzw. dociskowe, rekawice, itd. Udokumentowane doswiadczenie w sterylizacji kotow wolnozyjacych(ilosc wykonanych takich zabiegow, jaka smiertelnosc). Ja bym tez postawila na samą technike wykonywania zabiegu oraz przygotowanie zawodowe(specjalizacja koty i psy,chirurgia itd), takie wymogi warunkow przetargowych. 8) Trzeba to dopracowac i mozna osiągnac duzo.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pt mar 19, 2010 14:20 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

ARKA pisze:
mamucik pisze:No właśnie -
W przyszłym zas absolutnie nie mozna dopuscić do przetargu, gdzie jedynym kryterium jest cena - kot to nie kapusta, czy długopis

Mysle,ze to sie nie uda, tak jest w przetargach, ze niestety decyduje najnizsza cena ale, WARUNKI przetargowe mozna postawic wysokie np. ze tylko przychodnie wet lub kliniki( to juz okreslony standart wyposazenia) z dodatkowymi jakims wymogami dla kotow wolnozyjacych np. specjalne klatki humanitarne tzw. dociskowe, rekawice, itd. Udokumentowane doswiadczenie w sterylizacji kotow wolnozyjacych(ilosc wykonanych takich zabiegow, jaka smiertelnosc). Ja bym tez postawila na samą technike wykonywania zabiegu oraz przygotowanie zawodowe(specjalizacja koty i psy,chirurgia itd), takie wymogi warunkow przetargowych. 8) Trzeba to dopracowac i mozna osiągnac duzo.

Najlepiej by było zejśc z przetargu, czyli wystąpic o mniejszą kasę. Błędem było wejscie w przetarg.Co do przetargu - absolutnie nie moze byc ograniczony, jak w tym wypadku, tylko nieograniczony, jak w przypadku wszelkich przetargów związanych z usługami zdrowotnymi.
Ostatnio edytowano Śro mar 24, 2010 11:42 przez mamucik, łącznie edytowano 2 razy
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pt mar 19, 2010 15:36 Re: Wrocław - bony na sterylki, jest duży problem

mamucik pisze: Co do przetargu - absolutnie nie moze byc ograniczony, jak w tym wypadku, tylko nieograniczony, jak w przypadku wszelkich przetargów związanych z usługami zdrowotnymi./

Ale masz na mysli uslugi zdrowotne dla ludzi?
To w puli pieniedzy schroniskowych jest zarezerwowane i z niej brane jest do przetargu?
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Sob mar 20, 2010 13:37 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

mamucik pisze:Dzięki Aga :D

nie ma za co, cieszę się, że mogę pomóc :)

tak się jeszcze zastanawiam (nie wyśmiejcie mnie proszę, nie znam wrocławskich warunków) - czy schronisko, które z tego co piszecie jest głównym beneficjentem niewykorzystanej kasy, nie mogłoby zorganizować przynajmniej części zabiegów we własnym zakresie- nie wiem, jakie mają zaplecze na terenie samego schroniska, ale pewnie współpracują z jakąś lecznicą w zakresie kastracji swoich podopiecznych. Podniosłabym argument, że im więcej wykastrowanych kotów, tym mniejszy napływ kotów do schronu- a kastracja wychodzi taniej niż utrzymanie "pensjonariusza". Kciuki!

btw. w Warszawie z tego co wiem jest przetarg i jakoś to funckjonuje- chyba tylko w jednej dzielnicy (z 18) wygrała lecznica o kiepskiej opinii. Z tym, że warunki dla lecznic biorących udział w przetargu są dość wyśrubowane (szpitalik etc.).
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob mar 20, 2010 23:33 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Z góry przepraszam za wtrącenie na wątku.... :oops:

Agness78 pisze:Zapraszam na wątek Krysi :oops:
Koteczka, której grozi schronisko jeśli jej nie pomożemy w szukaniu DT/DS :oops: :cry:
viewtopic.php?f=1&t=109219

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon mar 22, 2010 12:02 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Jest petycja :), podaję link
Zgodnie z życzeniem :1luvu: :mrgreen: wysyłam do
1. Ulvhedinn
2. Agness
3. Mruczeńki
4. Gibutkowej
5. Dagmary
6. MaryLux
7. Pucia79
8. Kawon
9. JaEwka
10 Nataszy
11.Pako
12. Kruszyny
13. Thorkatt
14.Mawin
15.Patinette78
16. Mukki
17 Czitki
18. Kluska
19. Barbary322
20.Ewung
21.Kasi od Behemota
22/23 Figaro 52
24 Majki 2222
25 Jessi

Wymieniam dlatego, że gdyby do kogoś nie doszło, to proszę o inf. Jesli macie znajomych, którzy chcieliby także poprzeć, przekażcie adres dalej :1luvu:

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5089

mamucik

Post » Pon mar 22, 2010 12:15 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Już podpisałam petycję na stronie. Oby tylko to coś dało....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon mar 22, 2010 12:16 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

mamucik pisze:Jest petycja :), podaję link
Zgodnie z życzeniem :1luvu: :mrgreen: wysyłam do
1. Ulvhedinn
2. Agness
3. Mruczeńki
4. Gibutkowej
5. Dagmary
6. MaryLux
7. Pucia79
8. Kawon
9. JaEwka
10 Nataszy
11.Pako
12. Kruszyny
13. Thorkatt
14.Mawin
15.Patinette78
16. Mukki
17 Czitki
18. Kluska
19. Barbary322
20.Ewung
21.Kasi od Behemota
22/23 Figaro 52
24 Majki 2222
25 Jessi

Wymieniam dlatego, że gdyby do kogoś nie doszło, to proszę o inf. Jesli macie znajomych, którzy chcieliby także poprzeć, przekażcie adres dalej :1luvu:

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5089

Podpisane

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 22, 2010 13:05 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Dzięki Dziewczyny
Petycje prześle także Straż dla Zwierząt :1luvu:

mamucik

Post » Pon mar 22, 2010 13:08 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

Agness78 pisze:Z góry przepraszam za wtrącenie na wątku.... :oops:

Agness78 pisze:Zapraszam na wątek Krysi :oops:
Koteczka, której grozi schronisko jeśli jej nie pomożemy w szukaniu DT/DS :oops: :cry:
viewtopic.php?f=1&t=109219

Nie ma za co przepraszać :1luvu: :1luvu:

mamucik

Post » Pon mar 22, 2010 13:10 Re: Wrocław, Petycja do UM w zw. z przetargiem na sterylki s.2

:mrgreen: podpisane i wyslane :ok:
krynia08

Post » Pon mar 22, 2010 13:45 Re: Wrocław-Petycja link str4 UWAGA na str. podpisujemy dwa razy

Dziękuję wszystkim :1luvu:

Koleżanka przesłała mi inf, zeby zwrócić uwagę na to, ze na stronie podpisuje się dwa razy, czy inaczej, raz sie podpisuje, potem weryfikuje się się podpis i dopiero wtedy strona wysyła linka na pocztę.
Znajoma, czekała i czekała, aż sprawdziła, o co chodzi :mrgreen:

mamucik

Post » Pon mar 22, 2010 13:53 Re: W-aw Petycja link str4 UWAGA na str. podpisujemy dwa razy :)

Podpisane i zweryfikowane :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]