Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 21, 2010 22:44 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Z wielkim opoznieniem.......
Ando, pisalam z Pania od Madoxa, niestety Madox nie jest jeszcze kotem bardzo proludzkim a biorac pod uwage,
fakt, ze Pani chciala kota takiego miziastego, poniewaz bylby kotem jedynakiem, doszlysmy do wniosku, ze wybrany
kociak powinien byc kotem bardzo wyluzowanym, skorym do mizianek a jak wiemy, Pani juz dlugo szuka kociaka w
takim wlasnie typie a ja wiem, ze Madox potrzebuje jeszcze troche czasu na ''przystosowanie''....wiec szukamy dalej.

Ostatnie wydarzenia w moim domu spowodowaly, ze niestety wycofuje sie na razie z niesienia pomocy kotom, pomijajac
fakt, ze i tak byla ona bardzo nikla.
Musialam pozegnac, wlasciwie w jednym czasie, moje dwa kochane osobiste koty, ktore zabral mi fip.
Z trzecim rezydentem jest zle, nie wiadomo co mu dolega, byl kotem pobialaczkowym i bylo podejrzenie nawrotu bialaczki,
ale test wyszedl ujemny, wiec szukamy dalej powodu jego zlego samopoczucia. Tymczasowo sie wypalilam i nie potrafie sie
podniesc. Chce sie skupic na tych kotach, ktore mi zostaly.
Wiem na pewno, ze Havanka zostaje juz u mnie, nie wiem, zobacze, co bedzie z Madoxem po kastracji.
Jesli stanie sie bardziej proludzki, to bede starala sie znalezc mu super domek, ale tylko z przynajmniej jednym kotem.
Teraz daje sie juz glaskac, ale tak na spokojnie i z wyczuciem. Pomimo obietnic wczesniejej kastracji, nadal jest
pelnojajeczny, nie znaczy jeszcze...

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pon mar 22, 2010 10:05 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Elfrido, bardzo mi przykro. :(
Zawsze mam w głowie powiedzenie jednej wetki z Lublina - chcesz brać tymczasy - nie powinnas mieć własnych kotów

Elfrido, pozdrawiam i dziekuję, ze jesteś
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie cze 06, 2010 0:45 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Ando...długo mnie było, musiałam sie pozbierac.....ale juz dojrzalam do ''powrotu', nie da sie tak po prostu odejsc, pewne
rzeczy sa silniejsze........
Nie wiem, co bedzie z Madoxem, ale Havana na bank juz u mnie zostaje :wink: , no nie ma takiej drugiej koteczki, jak Ona :wink:
Jest zupelnie wyjatkowa, tylko jej wprowadzanie tymczasow jest troche ''upierdliwe''. Idzie na umor do nowego przybysza, probuje
mu pokazac, ze tutaj jest ok, zeby sie niczego nie bal, ze nikt nie zrobi mu krzywdy.......a jak dostanie z ''liscia'' od zdezorientowanego
swierzynka, to tylko odskakuje, otrzepuje futerko i z uporem maniaka rusza w jego strone od nowa...to kotka niezdzieralna :twisted:
Moj ukochany Dawnik :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Madox sie obrazil na mnie po odjajczeniu...a mialo byc inaczej :twisted: no ale urody nie mozna mu zarzucic, nie boi sie ludzi i nawet sam
przychodzi, zeby Go posmyrac, ale ogolnie to woli byc niedotykalski, taka ozdoba salonu z niego :wink:
Sama nie wiem, co mam robic, bo kocham tego Paskuda i boje sie, ze nowemu domkowi nie wystarczy tylko samo patrzenie na niego :evil: , co
nie zmienia faktu, ze w nowym miejscu moglby sie diametralnie zmienic, choc to wielka niewiadonma.....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

elfrida

Post » Pon cze 07, 2010 9:00 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

O, jak miło :)
Wyrosły kociaste bardzo. Madox to całkiem dorosły kot.
Tak sobie myślę, że może, może Madoksik tez zostanie u Ciebie? :oops: :oops:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon cze 07, 2010 14:28 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Tak, tak, tak! Niech i Madox zostanie :1luvu: On już pewnie tak przywiązany do Ciebie. W ogóle wyrosły już duże kociska. Madox trochę mniej puchaty chyba się zrobił?

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon cze 07, 2010 20:31 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

No chyba jednak zostanie.... jak sobie pomysle o domku, ktory zrobi super wrazenie a potem zaczna sie schody, bo mysleli, ze u nich sie oswoi
i takie tam, to chyba faktycznie szkoda zachodu :wink: a jeden ogon w ta, czy w ta roznicy nie czyni :wink:
Faktycznie, Madoxowi futerko troszke sie przykurczylo, ale ogon ma strasznie puchaty, jakby z pod szczotki dopiero wylazl. Musze
poszukac jakiegos zdjecia a raczej je ustrzelic, bo calego ogona na zadnym nie mam.
Madox chyba jeszcze dorasta, choc wszystkie koty juz przerosl, nawet te najwieksze :wink:

elfrida

Post » Pon cze 07, 2010 20:46 Re: Madox-długowłosyw typie NL i Havanka-czrnulka SZUKAMY DOMKÓW

Ale fajnie :mrgreen: Dla Madoxa to idealny dom. :1luvu: A ogon wiem jaki ma. Moja Klara też ma taki. Każdy na nią szop mówi :D

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia]