Gaja, Morfeusz, Joachim.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 18:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Kocie zapasy :D Oglądamy z mężem jak są :D
Prowodyrem jest zawsze Maurycy, musi sprawdzić od czasu do czasu czy już da radę Estianowi. Niestety nie, może następnym razem? Często to się nie dzieje, ale dzieje :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob mar 20, 2010 18:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Brakuje zdjątek! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 20, 2010 20:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Byłam na bitwie. Zmokłam strasznie, w błocie brodziłam, ciutek zmarzłam, ale było fajnie. Lubie takie przebieranki, szczególnie panowie lubią się bawić, jak wiadomo, oni nigdy nie dorastają :) No ale było warto, lubię takie inscenizacje, lubię patrzeć na stroje z minionych wieków, myślę sobie, jakie życie mieli wtedy ludzie.... :)
Fajnie jest, że są pasjonaci, ci ludzie nie tylko się poprzebierali - znają historię, którą potrafią ciekawie opowiadać, był pokaz musztry zgodnej z regulaminami napoleońskimi, była grochówa (nie wiem, czy wtedy już to gotowali... :roll: ) :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob mar 20, 2010 20:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Ale fajnie! Też bym poszła, bo też lubię , ale nic takiefo u nas nie ma..Jedynie w Pradze oglądaliśmy walkę rycerzy-zaproszenie na wieżę. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 20, 2010 20:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Sihaja pisze:Byłam na bitwie. Zmokłam strasznie, w błocie brodziłam, ciutek zmarzłam, ale było fajnie. Lubie takie przebieranki, szczególnie panowie lubią się bawić, jak wiadomo, oni nigdy nie dorastają :) No ale było warto, lubię takie inscenizacje, lubię patrzeć na stroje z minionych wieków, myślę sobie, jakie życie mieli wtedy ludzie.... :)
Fajnie jest, że są pasjonaci, ci ludzie nie tylko się poprzebierali - znają historię, którą potrafią ciekawie opowiadać, był pokaz musztry zgodnej z regulaminami napoleońskimi, była grochówa (nie wiem, czy wtedy już to gotowali... :roll: ) :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

U nas w niedalekiej Nysie coś takiego jest :wink:
a w Opolu często sa jarmarki rycerskie, i tez są walki , jest co oglądać. Odbywa sie w to skansenie wsi opolskiej, wiec jest sporo miejsca na rozbicie ich obozu. Zwykle to dwudniowe jest :wink:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob mar 20, 2010 20:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

u nas w Kaliszu też są takie "bitwy" oraz "życie w dawnych czasach " - rekonstrukcje w osadzie na Zawodziu. I też pasjonaci historii odgrywają te sceny. Jest też bractwo rycerskie.
Fajny dzień miałaś!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob mar 20, 2010 22:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

U nas to trzydniowe jest, wczoraj się zaczęło, dzisiaj był dzień inscenizacji i w ogóle najwięcej imprez - były nawet wykłady historyczne, można było obejrzeć eksponaty z tej epoki a wieczorem zabawa i pokaz sztucznych ogni. No i było dzisiaj topienie marzanny :) A jutro na strzelnicy zawody w strzelaniu. Tak więc sporo atrakcji, wszystkich nie wymienię.... Szkoda tylko, że pogoda marna - cały czas padało... zmokłam doszczętnie...
A w Nysie też kiedyś byłam :) Na inscenizacji :) Było dużo Czechów, Węgrów i Austriaków. Fajnie też było, tam to chyba w sierpniu, o ile dobrze pamiętam... w każdym razie latem.
W Olsztynie też jest bractwo rycerskie, a pod Grunwaldem zawsze inscenizacja wydarzeń 1410roku. W Malborku też są podobne imprezy, ale to już czasy krzyżaków...
No, dobrej nocki życzę.... Na dobranoc chłopaki śpiące, wprawdzie była to drzemka po porannych zapasach, nacykałam im zdjęć, tak słodko wyglądali.... :) Będę zapodawać po jednym :)
Obrazek

Sihaja

Post » Nie mar 21, 2010 8:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

To czekamy Sihajko! :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 21, 2010 10:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie mar 21, 2010 10:45 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Bry, ale fajna bitwa. U nas tylko w Biskupinie cos takiego sie odbywa ale z czasow troszke wczesniejszych, z poczatkow panstwa polskiego 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie mar 21, 2010 12:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Witam cieplutko :)
Wstyd się przyznać, ale dopiero co zjadłam śniadanie. Obudziłam się wcześniej i postanowiłam poczytać. NO i czytałam, czytałam... patrzę, a to już po jedenastej... no dobra, bardziej przed dwunastą.... Koty wokół mnie spały, od czasu do czasu podsuwając główkę do pogłaskania... i jakoś tak wyszło... No jednak trzeba w końcu kiedyś wstać, tym bardziej, że zaczęło mi burczeć w brzuchu. Oczywiście kotecki nakarmiłam jak tylko się obudziłam :)
Moja piękna Gaja :) W pozie artystycznej :)
Obrazek

Sihaja

Post » Nie mar 21, 2010 12:49 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Ja zaraz będę jeść drugie śniadanie - w pracy. Bo niestety dziś od 10 do 16 siedzę w robocie. Żeby ktoś coś przynajmniej kupował.
A Gajeczka świetnie siedzi - koty są niesamowite z tymi pozami :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Nie mar 21, 2010 15:57 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Gajusia w pozie artystycznej słodziutka! No, to sobie pospalaś Sihajko. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 21, 2010 18:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

Niedzielne leniuchowanie...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 21, 2010 18:12 przez Sihaja, łącznie edytowano 1 raz

Sihaja

Post » Nie mar 21, 2010 18:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim.

:D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]