Matejko czekał na miłość 8 lat! Odszedł u boku swojej Dużej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 20, 2010 21:58 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

na razie chyba nijak.. :cry:
dziewczyny które bywają w schronie zadbały o diagnozę, Ja-Ba zadbała o odpowiednią karmę, p.Ania ze schronu dba o to żeby Mati jadł co trzeba i na razie tyle ..
Dom byłby dla niego najlepszą przystanią, ale i tak jest nieźle!
ale może czegoś nie wiem..
dziewczyny?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Sob mar 20, 2010 22:06 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

cynamon i wanilia pisze:
Prążek pisze:może pytać wprost tych co mają nerkowce?

wzięłabym gdybym nie miała tymczasów...
już wiem, że jak wyjdą to wezmę tylko nerkowca

a dlaczego tylko nerkowca?

bo najczęściej nikt już ich nie chce, bo tak po śmierci Prążka sobie obiecałam...
przy tej piątce to wiem że bywało różnie, Maciek częste załamywanie się, kryzys
Kacper jedną noga u Pana Boga był, Franka cały czas świetnie, nawet poprawa, Prążek błyskawicznie został złamany, umarł po dwóch miesiącach... Misio-Patysio po dwóch tygodniach, nie dało się stanu zapalnego zatrzymać...
jedne żyją dłużej inne krócej,
a mam możliwość zabrać kota do pracy ze sobą, jak potrzeba dawania kroplówek
no ale póki mam tymczasy, nie przeskoczę,

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Sob mar 20, 2010 22:11 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Czy ta cała choroba nerek dla kota jest śmiertelna? Na czym to wszystko polega? Ale przecież nerkowce prawie niczym nie różnią się od zdrowych kotów, więc dlaczego Matejko nie może dostać szansy :( :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob mar 20, 2010 22:24 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

w ogóle życie jest śmiertelne :mrgreen: :wink:

ludzi chyba odstrasza to hasło "nerki chore"..
ostatnio mój wet skomentował dobre USG mojego 12 letniego SUKowca - "często lekiem jest po prostu miłość".
A niektórzy tej miłości nawet dla siebie nie mają - co dopiero dla "tylko kota" :cry:
tak więc za Mati i miłość :piwa:

edit: stylistyka
Ostatnio edytowano Śro mar 24, 2010 22:31 przez Rakea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob mar 20, 2010 22:30 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

ja się na nerkowych stanach (i innych chorobach) tak naprawdę nie znam, ale dziewczyny tu pisały, że z Matejką nie jest źle, że wystarczyłyby kroplówki na początek na wypłukanie ocznika (?) i karma nerkowa, którą już dostaje, no i monitorowanie zdrowia, ale w przypadku każdego kota to jest przecież normą... choć pewnie trzeba się bardziej (?) liczyć z możliwością opieki weta, czyli ewentualnymi kosztami.

w tej chwili Matejko ma zapewnioną karmę nerkową na kolejne półtora miesiąca chyba, potem znów trzeba się będzie zrzucić.

najważniejszy jest dom, bo w domu można dopilnować tych kroplówek na wejście. że nie wspomnę o tym, że biedak całe życie spędził w schronie. jak to się stało, nie wiem :(

Ja-Ba wróci to się o jego stan wypyta bo ona ma chyba najsensowniejszy kontakt z panią Anią, która z kolei wie wszystko o kotach konińskich.

dziewczyny, Marta, Karolina i Agata, jest tu na forum ta dziewczyna z krótkimi włosami, którą z kotami kojarzę? nie pamiętam jak ma na imię, ale wiem że codziennie u kotów jest:oops:

Rakea, odstrasza choroba, ale z drugiej strony trzeba o niej pisać, majac nadzieję, ze znajdzie się ktoś taki jak Prążek :1luvu:
ja tez za Matejkę :piwa: ale winem (bylebym sobie nóg kicając o kulach po tym nie połamała :ryk: )

co to SUKowiec?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob mar 20, 2010 22:33 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Prążek, zrobić allegro dla Twoich tymczasów może? :wink:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob mar 20, 2010 22:39 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

cynamon i wanilia pisze:Rakea, odstrasza choroba, ale z drugiej strony trzeba o niej pisać, majac nadzieję, ze znajdzie się ktoś taki jak Prążek :1luvu:
ja tez za Matejkę :piwa: ale winem (bylebym sobie nóg kicając o kulach po tym nie połamała :ryk: )

co to SUKowiec?

zgadzam się - absolutnie nie wolno minimalizować choroby - Mati musi mieć śwaidomy dom.
i o taki walczymy. :piwa: też winem ale nie ma takiego emotka
SUK - Syndrom Urologiczny Kotów.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob mar 20, 2010 22:49 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Matejko podpada pod SUKowca? gdzieś jest wątek, żebym rzuciła okiem sobie? :)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Sob mar 20, 2010 22:58 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

cynamon i wanilia pisze:ja się na nerkowych stanach (i innych chorobach) tak naprawdę nie znam, ale dziewczyny tu pisały, że z Matejką nie jest źle, że wystarczyłyby kroplówki na początek na wypłukanie ocznika (?) i karma nerkowa, którą już dostaje, no i monitorowanie zdrowia, ale w przypadku każdego kota to jest przecież normą... choć pewnie trzeba się bardziej (?) liczyć z możliwością opieki weta, czyli ewentualnymi kosztami.
Rakea, odstrasza choroba, ale z drugiej strony trzeba o niej pisać

Przy wynikach Matiego kroplówki, wydaje mi się, nie są potrzebne :ok: :ok:

Co do moich poprzednich wpisów nt. prowadzenia kota z pnn ( i po kontakcie z Doc.), chciałabym wyjaśnić iż:
1) mój Guć był zabrany ze schronu zaraz po zdiagnozowaniu pnn i nikt nie wiedział w którą stronę choróbsko idzie
2) był zabrany w stanie strasznego wychudzenia ze zmianami footrowymi
stąd zaordynowana terapia i częstotliwość wizyt...
A jak osiągnęliśmy w pewnym stopniu stabilność stanu Gucia ....to się przeprowadziliśmy z Warszawy do Łodzi...a to kolejny stres...A jak kot z pnn może zareagiwać na stres.... :roll: wiadomo :( :( Badamy się więc nadal :roll: :wink:

Na szczęscie Guć się odnalazł, jest szczęśliwym kotem.

Kreatnina Gucia 1,7
Mocznik 68

usg ok, nerki są w niezlym stanie

O ile kreatynia stabilna, to mocznik sie waha :roll: :(

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob mar 20, 2010 23:11 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

cynamon i wanilia pisze:Matejko podpada pod SUKowca? gdzieś jest wątek, żebym rzuciła okiem sobie? :)

Cynamon, Mati jest "nerkowcem" nie "SUKowcem".
SUK z tego co wiem dotyczy dolnych dróg moczowych.

A Dulencja właśnie wyjaśniła sprawę "płukanek" - może nie będą niezbędne do życia w przypadku Matiego i tego się trzymamy.
Bo może jak Mati dostanie swojego ludzia, to organizm się podciągnie.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob mar 20, 2010 23:33 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Zmieniony i podmieniony baner Matejki:
Obrazek

Kto jeszcze nie ma, a jest chętny przypiąć
- bardzo proszę skopiować ten kod do podpisu:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_mat1][img]http://tnij.org/_mat1l[/img][/url]

w banerkowie: viewtopic.php?p=5759399#p5759399
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob mar 20, 2010 23:39 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

sękju Graszka - na tym bannerku jest wszystko (niestety oprócz prawdziwego domu :cry: )
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob mar 20, 2010 23:45 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

graszka_gn pisze:Zmieniony i podmieniony baner Matejki:
Obrazek

Kto jeszcze nie ma, a jest chętny przypiąć
- bardzo proszę skopiować ten kod do podpisu:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_mat1][img]http://tnij.org/_mat1l[/img][/url]

w banerkowie: viewtopic.php?p=5759399#p5759399

No teraz już lepiej :D :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie mar 21, 2010 11:11 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Matejko, jak się czujesz koteczku?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 21, 2010 12:21 Re: Nerkowiec Matejko czeka na miłość ponad 8 lat!Kto da szansę?

Rakea pisze:
cynamon i wanilia pisze:Matejko podpada pod SUKowca? gdzieś jest wątek, żebym rzuciła okiem sobie? :)

Cynamon, Mati jest "nerkowcem" nie "SUKowcem".
SUK z tego co wiem dotyczy dolnych dróg moczowych.

A Dulencja właśnie wyjaśniła sprawę "płukanek" - może nie będą niezbędne do życia w przypadku Matiego i tego się trzymamy.
Bo może jak Mati dostanie swojego ludzia, to organizm się podciągnie.

no przecież mówiłam że medyczny tępak jestem :wink:
z tego wszystkiego jeden wniosek:

Matejko jest po prostu pechowym 8-letnim kotem, któremu pobyt w schronie nieco pogorszył stan zdrowia, ale nie tak, by był trudny w obsłudze i jedyne czego tak naprawdę potrzebuje to dom, troskliwa opieka, miłość i... nerkowa karma :)

tak mało i tak dużo :|
schron donosi, ze Matejko ma się dobrze, ma dobry apetyt, bardzo smakują mu saszetki nerkowe, nie miał jeszcze powtórzonych badań.
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

[poprzednia][następna]