Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Anda pisze:Witaj
Dostałam wiadomość i wklejam tu. U mnie jest pies . Może znajdziemy Dt.
Nie wiem jak pomóc.
Czy znasz moze kogos, kto moglby pomoc wolontariuszkom dogomanii z Lublina? Wyciagnely ze schronu mlodziutka i sliczna sunie, wziely ja do domu i miala trafic do hoteliku, gdzie czeka na nia miejsce. Niestety zaczely sie problemy bo u suni weci zdiagnozowali kaszel kenelowy.
Zuzanka kaszle potwornie. Jest nosicielem tego wirusa kaszlu kennelowego, będzie jeszcze zarażać min. 2 tyg.
Kaszel przebiega z zapaleniem górnych dróg oddechowych - pobyt na dworze, np. w schronisku czy hotelu - to dla niej śmierć nawet jeśli będzie brać zastrzyki, bo zagrożone są płuca.
Może:
1. albo dalej być w szpitalu w izolatce z kotami (z psami nie może bo zarazi) - ale to nas zarznie zupelnie, bo koszt póki co z leczeniem - 55 zł doba
2. byc w domu bez psów - takiego nie mamy, wszyscy zapsieni na maksa
3. byc w domu z psami zaszczepionymi co najmniej 2 tyg. wcześniej na kaszel kennelowy - takiego domu nie mamy
Dlatego zwracamy sie z prosba o pomoc na miau, bo z kotami Zuza moze przebywac, z psami - nie.
http://www.dogomania.pl/threads/179697 watek Zuzy na dogomania.pl
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 106 gości