*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 13:56 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

Anda ja ją będę sterylizowała tylko pani Marta kazała ją doszczepić wcześniej, żeby nie złapała jakiegoś choróbska. Wiec teraz będzie doszczepienie i potem ciach ciach. Już nie tyle chodzi o kasę, co o fakt, żeby nie złapała choroby żadnej. Zwłaszcza, że organizm będzie osłabiony. Zastanawiam się ile musi minąć od szczepienia do ciachnięcia. Z tymi szczepieniami mamy lekkie opóźnienie, ale to przez poprzedniego weta. Tu już nie komentuję, bo byłoby dawno po wszystkim gdybym jemu nie zaufała. :evil:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon mar 08, 2010 15:29 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

od szczepienia do zabiegu powinno minąć 2 tygodnie.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 08, 2010 17:15 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon mar 08, 2010 22:12 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

na syberyjczyka czeka już dom :)
czarny jest niewykastrowany i chłopaki się znaczą nawzajem.
Jest słodki i mówią, że szybko znajdzie dom, a siedzi na takiej wystawie w przedsionku oszklonym.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon mar 08, 2010 22:15 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

Super wieści. :ok: za domek. Oby i do czarnuszka szybko szczęście się uśmiechnęło.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon mar 08, 2010 22:48 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

Anda pisze:Witaj
Dostałam wiadomość i wklejam tu. U mnie jest pies . Może znajdziemy Dt.

Nie wiem jak pomóc.

Czy znasz moze kogos, kto moglby pomoc wolontariuszkom dogomanii z Lublina? Wyciagnely ze schronu mlodziutka i sliczna sunie, wziely ja do domu i miala trafic do hoteliku, gdzie czeka na nia miejsce. Niestety zaczely sie problemy bo u suni weci zdiagnozowali kaszel kenelowy.
Zuzanka kaszle potwornie. Jest nosicielem tego wirusa kaszlu kennelowego, będzie jeszcze zarażać min. 2 tyg.
Kaszel przebiega z zapaleniem górnych dróg oddechowych - pobyt na dworze, np. w schronisku czy hotelu - to dla niej śmierć nawet jeśli będzie brać zastrzyki, bo zagrożone są płuca.
Może:
1. albo dalej być w szpitalu w izolatce z kotami (z psami nie może bo zarazi) - ale to nas zarznie zupelnie, bo koszt póki co z leczeniem - 55 zł doba
2. byc w domu bez psów - takiego nie mamy, wszyscy zapsieni na maksa
3. byc w domu z psami zaszczepionymi co najmniej 2 tyg. wcześniej na kaszel kennelowy - takiego domu nie mamy
Dlatego zwracamy sie z prosba o pomoc na miau, bo z kotami Zuza moze przebywac, z psami - nie.

http://www.dogomania.pl/threads/179697 watek Zuzy na dogomania.pl

Bohaterka wątku wygląda tak: http://img94.imageshack.us/i/dsc7318b.jpg/

Jest cudownym psem, gdyby mogła, nie odklejałaby się od ludzi wcale. Piękny, niewielki pieszczoch - nic, tylko brać ;)

evl

Od: Pon mar 10, 2008 15:29

Post » Czw mar 11, 2010 17:37 Re: *LT*rudy"syberyjczyk"ma DT,Czarny szuka DT

:D :D
Czarny kotecek schronowy ma DOM. Wczoraj wykastrowany, jutro idzie do domu :)
Rydy ma kastrację w poniedziałek i idzie prosto do domu. Jego Pani jeździ codziennie do schronu i próbuje go zagłaskać :twisted:

Anda

Post » Czw mar 11, 2010 18:30 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Ale fajnie. Bardzo się cieszę :D
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Nie mar 14, 2010 13:24 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Samantę można zdjąć z pierwszego postu, kilka(naście) minut temu przestąpiła próg własnego domu 8)

Brunia cały czas szuka, ale chyba na razie przerwę poszukiwania domu, bo poważnie muszę się zastanowić co z nią dalej będzie...

A do czerwca zastrzegam sobie prawo do nie-brania kotów na tymczas i muszę je sobie wbić porządnie do głowy, bo czas zacząć się uczyć... :twisted:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Czw mar 18, 2010 21:08 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

hop hop

Hmmm,... u mnie regularne bójki, koty próbują się zamordować, tzn. zadusić :ryk:
Jozin Bambaryłka paca jak opętana, gonitwy, zaczepki, podgryzanie i napady w kuwecie :mrgreen:
Ogólnie to im towarzystwo służy, Klemens to taka przylepa i chodzi za nami krok w krok, a w lodówce to chyba chciałby zamieszkać hihihi
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Czw mar 18, 2010 22:09 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Zdjęcia będą? :twisted:

Anda

Post » Pt mar 19, 2010 14:19 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Haaaaaaaaaaaaa
Będą, będą - moje koty siedzą RAZEM na parapecie (i wcale ich tam nie upychałam), Klemek co prawda gramoląc się przewrócił głośnik od komputera i obudził Józefinę, która popatrzyła na niego z naganą :lol:
No i właśnie zrobiłam zdjęcia, ale mi się bateria wyczerpała więc ykhm... za jakiś czas będą :roll:

Szczerze to ja trochę w to nie wierzę, że się jednak dogadały, mam takie wrażenie, że Jozinek nie zdaje sobie sprawy, że Klemek to też kot :wink:
A drugie niedowierzanie związane jest z TŻtem, który chodzi i się szczerzy do Klemka ...
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pt mar 19, 2010 16:09 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Poka, Ty nie bądź takim niedowiarkiem. Wiosna idzie, spójrz na świat łaskawiej.
Rzeczy niemożliwe sie zdarzają :twisted: Np moje koty po 6 latach wspólnego zycia dopiero tej zimy razem spały w jednym małym łózeczku 8O 8O
Chciaz ten TŻ szczerzący sie do kota :?: :?: czy ja wiem? :mrgreen:

Anda

Post » Nie mar 21, 2010 18:21 Re: *LT*rudy"syberyjczyk" i Czarny mają swoje DOMY :)

Pamiętacie Adę - kotkę, która weszła Tiger pod nogi w lecie 2009??
Ada, po kastracji aborcyjnej była u mnie i dzięki Olesce znalazła dobry dom.
I otóż dzisiaj odstałam jej zdjęcia od Olesi.

Ada- Lusia ma się świetnie i jej Duża jest bardzo szczęśliwa, że ma kicię :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anda

Post » Nie mar 21, 2010 18:49 Re: *Lubelskie Tymczasy* Spike i Brunia.

Jakie błogie miny :twisted:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

[poprzednia][następna]