+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 15:07 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Korciaczki pisze:Tunia w ds
Sheba na dt

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cześć dziewczynki :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob mar 20, 2010 10:09 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Witamy z rana kotki Dorotki.Ciekawe czy Sheba poczyniła jakies postepy w kuwetowaniu :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon mar 22, 2010 17:05 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

No witam.
Co do Sheby to fajna z niej kicia, coraz mniej panicznie reaguje na moja obecnosc.
ógólnie zadekowała się w łazience pod wanną.
Jak jestem w domu to ma otwarte drzwi i chodzi po calym mieszkanku zaczepia Ramzesa albo grucholi do niego.
Sheba więcej się bawi niż Ramzes.
Biga za piłeczką lub inną zabawką.
Niestety z kuwetowaniem nie najlepiej.
Jak jest zamknięta w łazience to wogole nie ma siku.
Tak jak podejżewała Mikuś robi chyba siku do dziurki wanny, raz sprawdzałam i było czuć.
Natomiast wypuszczona na pokoje niestety sikuli na materac.
Postawiłam na nim kuwetę, ale gdzie tam kuweta sobie a kałuża sobie.
Narazie wpadłam na pomysł i rozkładam podkłady takie 60 x 90 i jak nasikoli to wyrzucam podkład.
1 raz zrobiła siku do kuwety wtedy pochwaliłam mocno- dałam smakołyk i...................
I za chwilę nasikane na materac.
Kupki były juz dwie (co drugi dzień) i w kuwecie (oprócz pierwszej wpadki materacowej).
Gdyby nie to sikulenie to Sheba była by cudowna.
Jest śliczna coraz częściej się bawi i jest taka ciekawa i śliczna z wielkimi okrągłymi oczyskami.
Ociera się o wszystko o co się da - :evil: oprócz mnie.
Widać że brakuje jej głasków ale nic na siłe trzeba uszanować dzikość.
Bardzo mi żal jak wychodzę do pracy i muszę ją zmknąć w łazience.
Nie mogę sobie jednak pozwolić na zasikanie pozostałych spań- a materac w zasadzie i tak spisany na straty.
czarujcie proszę za poprawę, bo ja nie wiem co jeszcze można zrobić.

Marta była dzisiaj na sesji zdjęciowej Ramzesa i przy okazji załapała się też Sheba ktora wyszła poobserwować co nowego się dzieje.
Więc czekamy na jakieś fotki :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 22, 2010 17:34 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Wszystkie są piękne!

zeberka4

Od: Nie mar 21, 2010 16:17

Post » Pon mar 22, 2010 17:36 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

KOTKI DOROTKI
*******************************SHEBA I RAMZES*******************************
Obrazek

mar_tika

Post » Pon mar 22, 2010 17:44 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

RAMZES
Obrazek
RAMI w pełnej okazałości
ObrazekObrazekObrazekObrazek
...a kto powiedział że Ramzes to leniwiec?Oto pełna ruchu foto relacja
ObrazekObrazekObrazekObrazek
i oczywiście czas na odpoczynek :wink:
ObrazekObrazek

mar_tika

Post » Pon mar 22, 2010 18:32 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

:ok:
hopsa po domki ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon mar 22, 2010 18:38 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Śliczne zdjątka ci wyszły Marta.
Zwłaszcza Sheby.
Bo na Ramzesa to ja juz się napatrzyłam, a na Shebę cioglę nie mogę :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 22, 2010 18:40 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

ależ się piękna sesyjka pięknym koteczkom trafiła :D Sheba ma ucięte uszko, prawie tak samo jak "nasz" Leoś. Trzymamy kciuki za dalsze oswajanie czarnulki. Nam Gajka też się "wdzięczy", ale tylko na odległość. Rami cudny :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon mar 22, 2010 20:33 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes, Sheba (DT)-zdjęcia str 7

Koteczki są super a Sheba da sobie radę tak jak inne Znajdy i Biedy z Kociej Chatki

trzymam mocno kciuki :ok: :ok:

i za Shebę, :kotek: i za Ramzesa :kitty: :1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pon mar 22, 2010 21:16 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Dorota Wojciechowska pisze:No witam.

Tak jak podejżewała Mikuś robi chyba siku do dziurki wanny, raz sprawdzałam i było czuć.
Narazie wpadłam na pomysł i rozkładam podkłady takie 60 x 90 i jak nasikoli to wyrzucam podkład.
1 raz zrobiła siku do kuwety wtedy pochwaliłam mocno- dałam smakołyk i...................
Kupki były juz dwie (co drugi dzień) i w kuwecie (oprócz pierwszej wpadki materacowej).

Dorotka
a inny zwirek? Masz Benka? probowalas tez feliway ? jest tez karma sucha royala calm, taka z uspokajaczem. moze jej dodawac? Frania tez obszczywa u mojej mamy kąty, nie notorycznie ale zdarza się. Też kłebek nerwów z tego kota byl. Teraz mniej nerwowa ale incydenty z sikaniem sie zdarzają, niestety to nerwowe u kota, sporóbuj moze to co napisałam.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 22, 2010 21:43 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes, Sheba (DT)-zdjęcia str 7

No piękne fotki - cudowne :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto mar 23, 2010 11:40 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:No witam.

Dorotka
a inny zwirek? Masz Benka? probowalas tez feliway ? jest tez karma sucha royala calm, taka z uspokajaczem. moze jej dodawac? Frania tez obszczywa u mojej mamy kąty, nie notorycznie ale zdarza się. Też kłebek nerwów z tego kota byl. Teraz mniej nerwowa ale incydenty z sikaniem sie zdarzają, niestety to nerwowe u kota, sporóbuj moze to co napisałam.

dzięki Ewa za rady.
Spróbuję z tą karmą.
Chociaż Sheba coraz mniej przerażona.
Już nie ucieka na każdy mój ruch po domu a nawet podchodzi do miski jak postawię i odejdę parę kroków.
Wczoraj było siku do kuwety w pokoju, bardzo ja pochwaliłam, i.........................
Dzisisaj zaryzykowalam . Wyszlam do pracy i nie zamykalam jej w łazience.
W duzym pokoju nakryłam tylko narożnika takim dużym brezentem i zobaczymy.
Może Sheba doceni wolność.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto mar 23, 2010 19:40 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes, Sheba (DT)-zdjęcia str 7

Ja dopiero teraz się przywitam ,bo wczesniej nie mialam czasu :? Na pierwszą kotki po domki hopiemy :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]