Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2010 7:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

:oops: Nulek idzie, ja nigdzie nie idę :wink:
Nie mam :oops: , zapomniałam zadzwonić w ferworze Nulka :oops: - zadzwonię i napisze maila w weekend. Myślę, że swoją drobną łapeczką wzięła Państwa pod pazur, za ani zipną :twisted: .

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 19, 2010 7:54 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

OK, będę wdzięczna :)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pt mar 19, 2010 8:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

Nuluś chłopaku, to pożegnalne mizianki od ciotki poddasze na nową drogę życia :D

:1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt mar 19, 2010 9:30 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

alix76 pisze:Seidhee,wygrałaś! Chociaż wygląda na to, że kicią się interesuje DS, wiec może znowu wyjdzie opcja Zaocznego Domu Tymczasowego? Byłoby super :mrgreen:

Wiesz, zawsze jest jeszcze ta druga do przejęcia ;)
Albo ten kocurek, o którym mi pisałaś. No wtedy to już ciotki trochę bardziej się nagimnastykują zgadując umaszczenie ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt mar 19, 2010 9:33 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

Mogę przejąć drugą, jak trzeba - o kocurka będę dzwonić do karmicielki i zobaczymy, kiedy się złapie :wink: . A poważnie, to z zapartym tchem czekam na informację :mrgreen:

alix76

Post » Pt mar 19, 2010 10:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

:D
ale się będzie działo... :twisted:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Pt mar 19, 2010 21:49 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

Nulek już w DS!!! Jestem z niego dumna - na nowym miejscu obszedł mieszkanie miaucząc - już się zmartwiłam, że woła kolegów i jest smutny, że ich nie ma - potem zwiedził ciekawe miejsca, typu stół :twisted: , wreszcie ułożył się na kanapie pokrytej białą (jeszcze :twisted: ) narzutą. Po serii baranków i mizianek do mnie i nowej Pani zasnął na poduszce.
Po moim wyjściu nieco się ruszył, ale dał się pogłaskać i śpi na wierzchu :D . Na razie ma warunki cieplarniane, bo jest w domu tylko z Panią. Ma czas poznać nowej miejsce i nowe zapachy, na Święta pozna Maję, Córeczkę.
CDT zbadały pusty transporter z lekką urazą a teraz wyniośle śpią na lodówce. Chyba pójdę w ich ślady ...

alix76

Post » Sob mar 20, 2010 9:30 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek - mamy DS!

SUPER!!! :D

Ja ze wszystkiego na świecie najbardziej lubię relacje z pierwszych chwil w nowym domku... Bo przecie to najważniejsze wydarzenie w życiu kocistego... ech...

Alix :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Sob mar 20, 2010 21:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

Poddasze, zdam relację z poczynań Nulka jutro, bo dziś już odpływam. Wiadomość z ostatniej chwili: mała kicia z lecznicy już u mnie, zwinęła się w kłębuszek i śpi na łóżku a Bandido patrzy zaszokowany (naprychał najpierw, ale nie płacze ani nie gania, to już dobrze). Zaraz dam im porcję sobotniego mokrego, to humory się poprawią.
Mała umaszczona cudnie, jak dama, która poszła na bal w maseczce albo woalce ...

alix76

Post » Nie mar 21, 2010 10:09 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

Ok, po kolei: Nulek pierwszą noc spał z Panią i trochę rozrabiał, od 3 do świtu :twisted: , jadł, był w kuwecie, więc wzorowo. W dzień się bawił z Panią i Jej Tatą, ale ponoć głaskać dał się tylko przy kocim przysmaku :twisted: - chyba próbuje sobie kogoś wychować. Relacji z ostatniej nocy jeszcze nie mam.
Mała Woalka w nocy wmeldowała mi się do łóżka - CDT obraziły się i spały na lodówce :roll: . Bandido tradycyjnie pogonił kilka razy z rozpędu własnego brata :roll: , rano trochę popłakał, naprychał na małą, na brata i na mnie. Przejechał mnie pazurami po twarzy :twisted: jak go przytulałam. Miałam zamiar odizolować Woalkę w kuchni, ale ... ona tak rozkosznie bawi się w pościeli :oops: nie mam sumienia jej zostawić samej, chodzi za mną i się łasi :oops: . Może jakoś się dotrą, Bandido się powoli uspokaja, Woalka teraz padła na środku łóżka wyczerpana mordowaniem długiej myszy. Nawet nie bardzo się boi, jak CDT na nią prychają.
Trochę mnie martwi, że nie je - w nocy piła wodę z poidełka, ale saszetkę dla kociąt ledwo polizała :roll: . Idę na zakupy, chyba kupię trochę łyskacza na rozgrzewkę (i zdobędę punkty na mruczącego kota :oops: ) - jak mała zacznie jeść normalne jedzenie, to resztę dostanie karmicielka :oops:

alix76

Post » Nie mar 21, 2010 11:40 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

FO-TY! FO-TY! :D

A tak na serio to:
Wielgachne mizianki dla Bandido :D Myślę, że taka nagła "podmiana" kocistych jest dla niego łatwiejsza, niż gdyby Woalka pojawiła się po jakimś czasie - przerobiłam to w naszym stadzie :D Znacznie łagodniej stado zareagowało niż jak po przerwie pojawił się "nowy" :)

No i kciuki za Woalkę - oby domek długo nie kazał na siebie czekać :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Nie mar 21, 2010 15:43 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

Taaa jest, foty:
Oto pierwszy kwadrans Woalki wczoraj :twisted: :

Obrazek

Wolaka jest śliczną, mruczącą, łóżkową, kuwetkową, domową kicią - co za @#$%^&* mógł ją wyrzucić. Potwierdza tezę chyba Cioci Poddasze, że naturalnym środowiskiem kota jest łóżko. Pojadła trochę, oczywiście dietetycznej saszetki CDT, ale zawsze. Chętnie ciamka mi palce, ale raczej nie była już na cycu 8O - ząbki ma jak rekin. Sioo w kuwetce, czekamy na resztę. Kupiłam nawet łyskacze, żeby ją zachęcić, ale na razie nie dam - może obejdzie się bez śmieci :roll: . Ślicznie bawiła się myszą i padła:

Obrazek

Jest słodko umaszczona - ma biały śliniaczek, gorsecik, skarpetki i rękawiczki - i pojedyncze białe włoski na czarnym futerku :1luvu:

Obrazek

A to Bandido dla Cioci Poddasze:

Obrazek

alix76

Post » Nie mar 21, 2010 15:46 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

Cudności :love:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie mar 21, 2010 18:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

:1luvu:
śliczności... :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Nie mar 21, 2010 20:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Nulek w DS, Woalka u mnie

Ciociu Poddasze, myślimy o Tobie i Zuzance ...
Woalka właśnie niedawno obudziła się i zaczęła zwiedzać mieszkanie. Wujek Bandido jeszcze na nią prycha, ale z coraz mniejszym przekonaniem. Zidane obserwuje na razie z wysokości lodówki.
A kicia dzielnie poszła na kuwetę - sioo spoko, ale qupal (dobrze, że jest!) dość rzadki i śmierdział bardziej niż obu CDT razem wziętych :roll: . No, ale myślę, że zmiana karmy (i to pewnie niejedna) i stres robi swoje. Zasadniczo oba końce kota działają, a to już dużo na 1 dobę pobytu. Bardzo bym chciała, żeby całe stado zawędrowało do mnie w nocy do łóżka, to niezawodny znak poprawnych stosunków ...

alix76

[poprzednia][następna]