Marysia, smutny koniec historii

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2004 11:34

Trzymam w dalszym ciągu mocno :ok: :ok: :ok:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt maja 14, 2004 11:44

to cudownie :D
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Pt maja 14, 2004 11:51

:ok: :ok: :ok:
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Pt maja 14, 2004 12:01

eve69 pisze: kicia z tego wyjdzie :lol:

8)

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt maja 14, 2004 12:10

Wspaniała wiadomosc :D :D :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 14, 2004 12:11

bardzo ucieszyła mnie ta informacja :) bo niedawno u jednej z mioch dziewczynek tez było podejrzenie jakiegos upadku i wstrząsu :( na szczęście - chyba - okazało się, że to zapalenie ucha (gdzies głęboko, w środku). Niech się Marysia zbiera i szybko wraca do kociej formy :)

DOORKA

Od: Wto kwi 27, 2004 10:30

Post » Pt maja 14, 2004 12:58

Bosh, Iwona, ja dopiero teraz przeczytałam... Nie wiem co napisać... To przez co przeszliście.. To straszne :cry: Jestem z Wami...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt maja 14, 2004 13:00

mocno, mocno, mocno :ok:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Pt maja 14, 2004 13:50

Eve, kto to widzial tak dlugo trzymac w tajemnicy takie dobre wiadomosci :twisted: :twisted: :twisted:

No to za Marysie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt maja 14, 2004 13:54

Marysiu tak trzymaj ma byc cooorazzz lepiej!!!!
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pt maja 14, 2004 13:59

Marysiu - dasz radę !!!
Margot, Vasco i Mija
Obrazek

Margot

Od: Śro wrz 10, 2003 16:49

Post » Pt maja 14, 2004 14:30

Uściski i życzenia szybkiego powrotu do formy od braciszka - Korka
Obrazek

sara

Od: Pt lip 18, 2003 20:33

Post » Pt maja 14, 2004 15:03

Swietna wiadomosc!
Ja o tym WIEM ze Marysia z tego wyjdzie. Tylko nie bedzie juz tak jak dawniej... ale zyc bedzie w miare dobrze.
Obrazek

Kubusiowy

Od: Sob lut 07, 2004 13:09

Post » Sob maja 15, 2004 0:00

wczoraj pozno wrociłam z pracy, po pracy po zdjecia do P.Moniki a potem cos szybko przekosic i na 21.00 pojjechalismy do pani Ani - masazystki-bioterapetki. Osoba niezwykla miła, ciepła i zyczliwa. ona nie leczy zwierząt, ale usłyszała o Marysi od Dagi i zaproponowała, zeby sprobowac.
według niej Marysia ma porazony kregosłup w dwoch miejscach, w okolicy tylnych łapek i u nasady czaszki. ale te miejsa juz sie same lecza ('zalewaja sie' jak sie wyraziła pani Ania). to było niesamowite, patrzec jak pani Ani przykłada dłonie do kociego grzbietu i wiedziec jak przestaja sie machac łapki, jak sie uspakajają i leżą nieruchomo, pierwszy raz od 8 dni, jak kot wiotczeje i przestaje sie napinac i wypręzac.
Pod wpłwem jej dotyku tylne łapki zaczęly sie rozciagac razem z całym kegosłupem a pani Ania szptała do kota "prostuj sie prostuj, ty wiesz co dla ciebie dobre" potem kot dostal ataku dreszczy i po tych dreszczach wygladal ja przeciagniety przez wyzymaczke. uciskała punkty na udach i uszkach, stwierdziła, ze za dwa dni bedzie lepiej. powiedziala nam, ze jedna łapka jest juz dobra (tylna) a druga ma kłucia od kregosłupa i kotke boli ta łapka.
Zaleciła nam smarowac Marysie oliwa z oliwek wzdłuz grzbiety i u nasagy głowki, masowac te miejsca i nastepnie silnie nagrzewac. Termoforem albo poduszka, ale co najmniej w temp. 50 st. zeby sie az kot spocił, bo porazenia leczy sie tylko ciepłem.
powiedzielismy, co stwierdził neurolog, ze nic z niej nie będzie, ba ma uszkodzony mozdzek i most, na to kazala nam zakraplac do uszek Marysi wodę utleniona, zeby sie tam w uszkach zagotowalo, bo cieplo przeniknie w głąb mozgu i tez będzie go leczyc.
No i powiedziała, ze trzeba ja zwiotczac, zeby nie bylo uciskow miesni na nerwy.
wiec wczoraj po powrocie nasmarowalismy jej cały grzbiet od łepka po ogonek oliwa z oliwek, do uszek poszła woda utleniona (biedną Marysia pdrzuciło az do sufitu.
A jeszcze kiedy powiedzielismy, ze nie je i jest na kroplowkach, pomasowała jej brzuszek i powiedziała, ze ruszyły jelita i juz bedzie jadła.
Przed wyjazdem do pani Ani wyzelismy Marysie (TZ wycisnał jej mocz). prawie cała dobe nie siusiala. Po powrocie, pieknie sie zsiusiala w nocy.
Włozylismy jej do koszyczka termofor, zeby ja nagrzac dobrze, dostała swoje relanium i zasnęła. Rano dostała smietane kremoke z zoltkiem i zjada ze cztery łyzeczki (pipeta), potem jeszcze Ewa ja karmiła w ciagu dnia i okazalo sie, ze pieknie połyka i blizuje wargi. wieczorem dostala cielecinke z warzywkami Gerbera troche rozrzedzoną wodą.
Dzis wieczorem pojechalysmy do lecznicy pani moniki na lewatywe. przy okazji wyjęto jej weflon i od jutra tylko kropowki pod skore, skoro samam je. Przy okazji zostala naswietlona laserem a do domu wypozyczono nam solux.
U pani Moniki zauwalylysmy, ze oczki pracuja juz normalnie i chyba odzyskuje wzrok. to nie bylo wodzenie oczami ale zrenica zwezala sie i rozszerzała w zaleznosci od tego czy byłam w poluwidzenia.
Wiec chyba zaczęły sie juz dziac dobre rzeczy.
Bardzo chciałam podziekowac wszystkim za wsparcie, pomoc i ciepłe słowa.
Bardzo sie przydały i zadziałały.
Jestesmy pelen wiary i optymizmu.

Iwona

Od: Wto lut 05, 2002 15:55

Post » Sob maja 15, 2004 0:08

Bedzie jeszcze lepiej !!

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

[poprzednia][następna]