+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 17, 2010 11:24 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Brawo Kasiu za fotorelację :ok:
Wszyscy zobaczą jakiego masz ślicznego królewicza :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro mar 17, 2010 11:39 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

mar_tika pisze:No i jak Ramzes czuje się po szczepieniu?

Oj podżyłam podżyłam.
Ramzes po szczepieniu po paru godzinach leżał jak kłoda i nawet nie miał siły oczu otworzyć.
Przestraszyłam się nie na żarty bo trwało to długo 1,5 dnia.
Nie dał się dotknąć- wszystko go bolało nie mial apetytu, nie mógł chodzić. Jak go chcialam napoić to protestował.
Bałam się że nie przetrwa.
Ale dał radę i wczoraj wieczorem - po 2 dniach wykazał oznaki życia i chęć do picia.
tak że juz jest lepiej ale strochu podżyłam.

Natomiast Sheba tak na zmianę - zadekowała się po wanną- co mnie zmartwiło.
Bo miała przygotowane posłanka na szafie i regale, ale coś jaj tam widać nie pasowało.
Martwiłam się bo cały dzień siedziala pod wanną, ma mały apetycik i jeszcze nie kupoliła.
W nocy natomiast wychodzi zwiedza i bawi się piłką i piórkami.
We wtorek wieczorem zaczeła wcześniej wychodzić z pod wanny i chyłkiem przebiegała przez pokój do drugiego.
jak się Ramzes trochę ożywił po tej szczepionce to go zagaduje mraukoli ale on albo ją ofuknie albo nie reaguje.

Zsiśkała mi się też na materac pomimo że kuweta była obok.
Nie karciłam tylko popralam i drugie siuku było w kuwecie.
Juz tez rano nie umykala na mój widok tylko przyczajona obserwowała z pod ławy.
Żeby tylko jeszcze apetycik wrócił to bylo by ok.
A tu wczoraj wypas - makrela wędzona -beeeee
pstrąg na parze - beeeeee.
Ale cierpliwosć, cierpliwość i chyba będzie dobrze.
Zdjęć nie ma bo to błyskawica w przemieszczaniu się a w nocy nie chcę ją straszyć fleszem.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro mar 17, 2010 20:32 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Biszkopcik piekny :1luvu: Tuńce trafił się cudo kawaler :wink:

Czyli Ramolek wrócił do normy cieszę się bardzo :ok:Postaram się w piątek podjechac i cyknąc mu pare fajnych fotek:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw mar 18, 2010 11:21 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Witam.
A ja mam problemy z Shebą.
Dziewczyna co prawda wyszła już spod wanny, nawet leży w pokoju pod oknem, bawi się wstążką i nie ucieka tak panicznie, ale........
Ale nie korzysta z kuwety. Wg mnie robi to złośliwie :evil: .
2 razy nasikała na materac w sypialni pomimo że kuweta stoi obok czysta .
Wieczorem się okazało że nasikała tez na moją pościel :evil: ,
W nocy kopała w doniczce.
Myślałam że zrobiła tam siku, ale nie.
Posprzątałam więc i pozastawiałam ziemię.
Po chwili uslyszałam lekkie kopanie w kuwecie, myślę sukces :D , więc nie wchodziłam zadowolona że wkońcu skorzysta z kuwty.
Wchodzę za chwilę a kobitka sra :evil: na łóżko.
Narazie ma karę i zamknęłam ją w łazience - co nie było łatwe bo teraz to Sheba nie chciała do łazienki i pod wannę (więc jestem nieźle podrapana i wkurzona)
Tak że narazie mam zasikane 2 łóżka, kołdry.
Macie jakieś pomysły
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 18, 2010 12:28 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Z własnego doświadczenia z moją Tunią: może jej żwirek nie odpowiada? Ja długo nie mogłam uwierzyć, że taki fajny żwirek jak Cats Best jej się nie podoba. Teraz ma bentonitowy i żadnych wpadek nie ma. :D

ewaci

Od: Sob wrz 20, 2008 16:32

Post » Czw mar 18, 2010 12:30 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

A jakiego żwirku używasz?
Siedzenie w łazience jej nie zaszkodzi.Niech siedzi zobaczymy gdzie tym razem narobi.Napewno w łazience bedą mniejsze straty niz na mieszkaniu.
Na kociarni nie mieliśmy z nią problemow ,ładnie kuwetowała.Ja myślę że to bardziej stresowe .Dorotka pamietasz podobne problemy były z Pysią i wszystko wróciło do normy.Z Shebą liczę że też wszystko się ułoży

mar_tika

Post » Czw mar 18, 2010 12:50 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

:D
Ostatnio edytowano Pt mar 19, 2010 10:13 przez ewaci, łącznie edytowano 1 raz

ewaci

Od: Sob wrz 20, 2008 16:32

Post » Czw mar 18, 2010 14:15 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Ja uzywam żwirku Kocureks.
Marta on jest podobny do benka zarowno w konsystencji jak i zapachu.
Ramzes bez problemu na niego przeszedł bo to prawie to samo co w Kociej Chatce :(
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 18, 2010 15:22 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Zgadywanka:
Który jest który (Ramzes - Sheba) :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 18, 2010 18:33 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Dorotka a jak było z Pyśką?Chyba też trafiła do niewoli kibelkowiej i załapała co to kuweta :wink: ?

mar_tika

Post » Czw mar 18, 2010 20:40 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

O rety Simbek faktycznie cudny :1luvu: taki biszkopcik dosłownie :1luvu:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 19, 2010 8:15 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

No witamy się z rana.
Niestety postępu brak.
Sheba zamknięta w łazience już dobę a siku ni ma.
Martwię się żeby jakieś komplikacje nie nastąpiłybrzyszkowo jelitowe.
Ogólnie to Sheba podjada trochę i pije, słyszę że zanim wejdę do łazienki to ona zeskakuje z pralki i ucieka pod wannę.
Więc nie siedzi cały czas pod wanną, na co wskazuje też sierść w różnych miejscach i poodbijane łapki w wannie.
Dzisiaj jak Ramzes wszedł ze mną do łazienki to z pod wanny Sheba do niego zagrucholiła, zostawiłam ich i Sheba wyszła do Ramzesa i się ocierała, więc chyba nie jest z nią tak źle- nie jest wycofana tak na maksa.
Zobaczymy jak po dzisiejszym dniu.
Ale nistety wieści dopiero w poniedziałek bo ni mam dostępu do kompa przez wolne :(

A teraz parę zdjęć Sheby jeszcze z przed aresztu łazienkowego :D
Obrazek

Obrazek

I Ramzesik :1luvu:
http://images50.fotosik.pl/274/8301b65153838fd3.jpg

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 05, 2010 19:20 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na link
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt mar 19, 2010 14:37 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Witam :)

Sheba śliczna i ślicznie się błyszczy :D Szkoda tylko, że jest przy niej tyle "szkód"... :roll:
Trzymam kciuki za aklimatyzację :wink:

Natomiast Tuńcia rządzi się na całego 8) Jak śpi to śpi słodko, jak się budzi nie da spać nikomu innemu. I nieważne czy to siesta poobiednia czy 3 nad ranem :wink:

Oto kilka zdjęć tej rozrabiary w różnych sytuacjach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

cieplinka

Od: Wto mar 02, 2010 16:48

Post » Pt mar 19, 2010 15:01 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

O mój gąbeczkowy pożeracz.
Super fotki.
Dzięki :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt mar 19, 2010 15:03 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzes (DT) - Tunia już w DS :o)

Tunia w ds
Sheba na dt

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]