Amigo-kot nad koty.Toczeń.Nasz ukochany przyjaciel za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 11:02 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

hydra_pl pisze:Chamstwo proszę dziadostwa!
Uwalił mi się na klatce piersiowej i leży. I grzeje. I waży. I śpi. Ale dlaczego nie obok.

Przytył Amigosek :twisted: :ok: ?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 16, 2010 11:27 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Hydra, ja mam jeszcze jedno pytanie :oops: O te laboratoria. Czemu ten Korczak lepszy od Kopernika?
Ja szukam idealnego labu, w którym będę robić Patce badania, a w każdym coś nie tak jest, fakt w Korczaku nie próbowałam jeszcze. A w Koperniku, źle liczą płytki i coś nie tak mają z normami wapnia. Chciałabym też porządnie morfologię zrobić.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto mar 16, 2010 13:05 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

mokkunia ja nie wiem wcale, czy Korczak jest lepszy od Kopernika. W obu są laboratoria Synevo (Medicover), tylko w Korczaku mniejsze. Ja do Korczaka wiozłam, bo w Korczaku mają "weterynarię". Do rozmazu ręcznego potrzeba podobno osoby, która ma doświadczenie, bo kocie krwinki są inne niż ludzkie, a po zamknięciu części oddziałów musieli coś zrobić (skoro liczba badań szpitalnych zmalała), więc postawili na weterynarię. Ale np. elektrolity robiłam w Koperniku i nie miałam zastrzeżeń co do wyników, chyba badają też koci mocz, rozmazu nie chcieli zrobic i odesłali mnie do Korczaka.
Co do norm, może drukują z ludzką, ważna jest też jednostka, bo różne laby w różnych jednostkach podają. Trzeba szukać, kiedyś np moja lecznica woziła do Biegańskiego, nie wiem czy wciąż wożą, ale wozili na 100% to czego nie mogli zrobić u siebie (w takiej sytuacji ja zabieram krew ze sobą i odwożę do Kopernika bo np jak badania są ze skrzepu robione to jak dojadę do szpitala to już krew jest prawie gotowa i około 30 minut czekam na wyniki).
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Wto mar 16, 2010 13:06 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

ruru pisze:
hydra_pl pisze:Chamstwo proszę dziadostwa!
Uwalił mi się na klatce piersiowej i leży. I grzeje. I waży. I śpi. Ale dlaczego nie obok.

Przytył Amigosek :twisted: :ok: ?

Mam takie wrażenie.

W codofixie który ma założony po zabiegu od szyi do ogonka wygląda jak baleroon :)
Zrobię mu zdjęcia dzisiaj.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Śro mar 17, 2010 14:05 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

co na froncie?:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw mar 18, 2010 16:18 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Dom wariatów. U już. Ja tu w nerwach czekam i się martwię, bo przecież nie wiadomo co i jak.
A kot biega skacze i wariuje, absolutnie nie sprawia wrażenie chorego.
Ech...
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw mar 18, 2010 17:12 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

śmiech to zdrowie
wie Amigosek jak się leczyć :ok: :ok: :ok: :1luvu:
a ty nam tu ciotka nie narzekaj
tylko zdjęciów dawaj :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob mar 20, 2010 6:03 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

hydra_pl pisze:W codofixie który ma założony po zabiegu od szyi do ogonka wygląda jak baleroon :)
Zrobię mu zdjęcia dzisiaj.

Gdzie foty balerona? 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie mar 28, 2010 14:05 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

i jak tam słonko Amigo?

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie mar 28, 2010 15:59 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

no właśnie.
hydra_pl jak wyniki histopatologii?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto kwi 06, 2010 10:16 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Podniosę i też zapytam ... :roll:

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto kwi 06, 2010 10:45 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Amigosiku? :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro kwi 07, 2010 19:50 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Ja też zaglądam i zapytuję - wszystko w porządku u Was?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw kwi 15, 2010 17:35 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

Wyniki są. Potwierdzają rozpoznanie w kierunku tocznia. Nie jest to 100% pewności, ale utrzymujemy leczenie w tym kierunku. Na ten moment Amigo dostaje 2,5 mg Encortonu dziennie.
W ciągu tygodnia będę w lecznicy to przywiozę sobie wydrukowane wyniki i przepiszę.
A poza tym: je, śpi, kupka, sika i mizia sie w normie :)
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Czw kwi 15, 2010 19:49 Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.

toczeń? 8O przecież to się zdarza raz na milion ludzi 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]