» Wto mar 16, 2010 13:05
Re: Amigo - kot nad koty. Czekamy na wyniki histopatologii.
mokkunia ja nie wiem wcale, czy Korczak jest lepszy od Kopernika. W obu są laboratoria Synevo (Medicover), tylko w Korczaku mniejsze. Ja do Korczaka wiozłam, bo w Korczaku mają "weterynarię". Do rozmazu ręcznego potrzeba podobno osoby, która ma doświadczenie, bo kocie krwinki są inne niż ludzkie, a po zamknięciu części oddziałów musieli coś zrobić (skoro liczba badań szpitalnych zmalała), więc postawili na weterynarię. Ale np. elektrolity robiłam w Koperniku i nie miałam zastrzeżeń co do wyników, chyba badają też koci mocz, rozmazu nie chcieli zrobic i odesłali mnie do Korczaka.
Co do norm, może drukują z ludzką, ważna jest też jednostka, bo różne laby w różnych jednostkach podają. Trzeba szukać, kiedyś np moja lecznica woziła do Biegańskiego, nie wiem czy wciąż wożą, ale wozili na 100% to czego nie mogli zrobić u siebie (w takiej sytuacji ja zabieram krew ze sobą i odwożę do Kopernika bo np jak badania są ze skrzepu robione to jak dojadę do szpitala to już krew jest prawie gotowa i około 30 minut czekam na wyniki).
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.Rózne różności.