Zielonooka Jańcia FIV+ zostaje u kwiatkowej...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 15, 2010 11:15 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Kot reklamowy :P :P :P

Obrazek

Obrazek

Jaśka stłukła mi nietłukące lusterko :evil:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon mar 15, 2010 11:49 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

badziew nie lusterko :twisted: Jańcia sprawdzała jakość towaru :mrgreen: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 15, 2010 13:29 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Jancia :!: Ty się szykuj :arrow: jutro wizytacja :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon mar 15, 2010 14:49 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Agn pisze:Janinko - piękna jesteś.

[W konkursie brzuszkowym mogłabyś zakasować swojego dawnego kompana Liścia, że o innych nie wspomnę. :mrgreen: ]

Jasia cudna :1luvu: ale w konkursie brzuszkowym niekwestionowanym liderem jest mój Lulek :twisted:
Obrazek
Widoku brzuszka jako takiego Wam oszczędzę. Jasia, to przy nim Kate Moss :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 15, 2010 15:26 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Zofia&Sasza pisze:Jasia cudna :1luvu: ale w konkursie brzuszkowym niekwestionowanym liderem jest mój Lulek :twisted:
Obrazek
Widoku brzuszka jako takiego Wam oszczędzę. Jasia, to przy nim Kate Moss :wink:

No rufę ma okazałą :smokin:
Powinien Cię udrapnąć za antyreklamę :twisted:

kwiatkowa

Post » Śro mar 17, 2010 21:39 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Jasia miała robione badania krwi.
Nie jest źle:) Może ciocia pixie coś napisze więcej, bo się lepiej zna...
Nie są to wyniki wzorcowe, ale chyba bardzo martwić się na razie nie trzeba...

kwiatkowa

Post » Śro mar 17, 2010 21:45 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

kwiatkowa pisze:Jasia miała robione badania krwi.
Nie jest źle:) Może ciocia pixie coś napisze więcej, bo się lepiej zna...
Nie są to wyniki wzorcowe, ale chyba bardzo martwić się na razie nie trzeba...

Wrzuć, to se bedziem podziwiać. 8) No i porównywać.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro mar 17, 2010 21:46 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Jasia sliczna jak zawsze :1luvu: te oczy niejednego oczaruja :)
A co do brzusia, nie jest w cale taki duzy :) Troszke cialka kicia ma, ale to dobrze, jest co miziac :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 17, 2010 21:47 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

No do podziwiania mogłyby być lepsze. Wet mówi, co by się nie czepiać, ale zastanawiamy się nad jeszcze jednym badaniem...
Ciocia pixie - napisz co i jak:)

kwiatkowa

Post » Czw mar 18, 2010 14:26 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Oj, dopiero dotarłam do wąta po porannych ekscesach pracowego kompa :evil:
Wyniki wrzucimy jak odbierzemy na piśmie bo ja nie odebrałam a pamięć mam (niestety? na szczęście?) wybiórczą.
Ale mam :roll:
Generalnie jak usłyszałam od MłodejWetki a potem od PanaDoktora telefonicznie - nie ma się do czego przyczepić.
Chociaż akurat JA mam nieco inne zdanie 8)
Mnie się nie bardzo podoba poziom mocznika :arrow: 115 i kreatyniny :arrow: 3 a ponadto ALAT :arrow: 124.
Reszta faktycznie jest OK.
Leukocytów 14 000, hemoglobina 9,5 pozostałych nie pamiętam (limfocyty trochę obniżone i "coś" jeszcze lekko podniesione).
Jak odbierzemy Dokument to wrzucimy wszystko dokładnie.
Z okazji podniesionego ALAT PanDoktor zasugerował zrobienie Jasi rtg, żeby zobaczyć czy serduszko nie powiększone.

W charakterze dowcipu nadmienię, iż ma on zamiar wykonać owo rtg Jasi na żywca :|

:ryk: :ryk: :ryk:

O ewentualnych efektach nie omieszkamy napisać... 8)
Być może potrzebna będzie forumowa zbiórka na pokrycie kosztów remontu lecznicy.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw mar 18, 2010 15:22 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

pixie65 pisze:Oj, dopiero dotarłam do wąta po porannych ekscesach pracowego kompa :evil:
Wyniki wrzucimy jak odbierzemy na piśmie bo ja nie odebrałam a pamięć mam (niestety? na szczęście?) wybiórczą.
Ale mam :roll:
Generalnie jak usłyszałam od MłodejWetki a potem od PanaDoktora telefonicznie - nie ma się do czego przyczepić.
Chociaż akurat JA mam nieco inne zdanie 8)
Mnie się nie bardzo podoba poziom mocznika :arrow: 115 i kreatyniny :arrow: 3 a ponadto ALAT :arrow: 124.
Reszta faktycznie jest OK.
Leukocytów 14 000, hemoglobina 9,5 pozostałych nie pamiętam (limfocyty trochę obniżone i "coś" jeszcze lekko podniesione).
Jak odbierzemy Dokument to wrzucimy wszystko dokładnie.
Z okazji podniesionego ALAT PanDoktor zasugerował zrobienie Jasi rtg, żeby zobaczyć czy serduszko nie powiększone.

W charakterze dowcipu nadmienię, iż ma on zamiar wykonać owo rtg Jasi na żywca :|

:ryk: :ryk: :ryk:

O ewentualnych efektach nie omieszkamy napisać... 8)
Być może potrzebna będzie forumowa zbiórka na pokrycie kosztów remontu lecznicy.

Dawaj telefon do niego - podskoczę z paluchową Bibułą na rentgen na żywca (do pobierania krwi trzymały ją 4 osoby :twisted: )
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 18, 2010 15:36 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Raczej na remont pana doktora i asysty :D

A ja mam kota wyjątkowego. Zarówno rentgen jak i usg wszystkich narządów robiliśmy prawie bez trzymanki, co więcej uznał usg za przyjemny masaż i zdecydowanie chciał jeszcze :mrgreen:

No faktycznie przy taaakiej kreatyninie nie ma się do czego doczepić :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw mar 18, 2010 16:58 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

phantasmagori pisze:Raczej na remont pana doktora i asysty :D

Kiedy właśnie nie.
Dobrze napisałam - remont lecznicy :wink:
Jasia ma tę zaletę, że do wymiksowania się z przykrej sytuacji nie używa ani zębów ani pazurów.
Ona po prostu...spitala .
I faktycznie chyba pierwszy raz w życiu mi się zdarzyło, że nie mogłam utrzymać kota :oops:

phantasmagori pisze:A ja mam kota wyjątkowego. Zarówno rentgen jak i usg wszystkich narządów robiliśmy prawie bez trzymanki, co więcej uznał usg za przyjemny masaż i zdecydowanie chciał jeszcze :mrgreen:

Ooooo...to pozazdrościć :lol:

phantasmagori pisze:No faktycznie przy taaakiej kreatyninie nie ma się do czego doczepić :roll:

Hmmm...ja się już nieco przyzwyczaiłam do trochę ponad standardowych wyników i generalnie nie wpadłam w panikę.
Fajnie, gdyby były niższe ale mamy to co mamy i niewiele tutaj da się zrobić. Ciotka Kwiatkowa zasypała mnie mnóstwem artykułów w barbarzyńskim języku, które muszę jakoś zdrążyć.
Pośród nich zadaje się jest jakiś dotyczący nerkowych problemów u FIVków. Poczytamy - zobaczymy.

Zosiu, to jak :?: Numer telefonu słać :?: Na wizytę umawiać :?: :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw mar 18, 2010 19:17 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Jasia nie lubi fotek??? :mrgreen:
Jaś tak zesztywniał, ze spokojnie mógłby leżeć pod maszyną jeszcze kilka godzin :twisted: .
Tylko mój ołowiany fartuszek mógłby zacząc przepuszczać.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw mar 18, 2010 20:03 Re: Zielonooka Jańcia FIV+... Piękna, odpasiona, szuka domu

Anda pisze:Jasia nie lubi fotek??? :mrgreen:

Jeszcześmy nie próbowali. Na razie teoretyzujemy, ewentualnie przeprowadzamy wizualizacje :wink:
Anda pisze:Jaś tak zesztywniał, ze spokojnie mógłby leżeć pod maszyną jeszcze kilka godzin :twisted: .

To mógł być post traumatic stress disorder 8)
Albo inny stupor...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]