POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 17, 2010 14:33 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

Niech się goi jak na kocie :ok:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Śro mar 17, 2010 14:46 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

:ok:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt mar 19, 2010 1:37 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

okej ;) dzisiaj bylem na kontroli i maniek jest zdrowy :D po kastracji wszystko ladnie sie zagoilo itp itd...musze bardzo pochwalic ta przychodnie na polance :) bardzo mila pani weterynarz wszystko mi wytlumaczyla i na kazde pytanie cierpliwie odpowiadala :) mam jednak pytanie...zauwazylem ze w mcu w ktorym dostal zastrzyk z narkoza kocurek wygryzl sobie siersc w przychodni dowiedzialem sie ze wina lezy po stronie kota...najwidoczniej nie lubi dostawac zastrzykow w kark i dlatego potem drapie :) dostal kocurek jakis zastrzyk zeby go to nie swedzialo no i odkazone to mce zostalo. Jednak nadal nie iwem co zrobic zeby maluszek nie dlubal tam dalej bo siersci wiecej moze stracic...obrecilem mu szyje bandazem i poki co atakuje bandaz czesciej i na "lysy placek'' nie zwraca uwagii jednak boje sie ze jest to tymczasowe rozwiazanie, a ja potrzebuje czegos co na stale co pozwoli odrosnac siersci mańka

msn_88

Od: Wto sty 19, 2010 23:26

Post » Pt mar 19, 2010 10:39 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

msn_88 pisze:zauwazylem ze w mcu w ktorym dostal zastrzyk z narkoza kocurek wygryzl sobie siersc w przychodni dowiedzialem sie ze wina lezy po stronie kota...najwidoczniej nie lubi dostawac zastrzykow w kark

Narkozę dostał w kark?
obrecilem mu szyje bandazem i poki co atakuje bandaz czesciej i na "lysy placek'' nie zwraca uwagii jednak boje sie ze jest to tymczasowe rozwiazanie, a ja potrzebuje czegos co na stale co pozwoli odrosnac siersci mańka

Myślę, że jak odczyn zejdzie to przestanie się interesować tym miejscem i pozwoli sierści odrosnąć. :ok:
Koty mają skłonność do odczynów po zastrzykach podskórnych, dlatego częściej podaje im się leki domięśniowo. Skoro u Twojego pojawił się taki problem, przypominaj o tym wetom przy okazji ewentualnych kolejnych wizyt, żeby uniknąć powtórek.
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt mar 19, 2010 13:37 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

czyli mam nic z tym nie robic i nie zwracac uwagi ze drapie bo przestanie za jakis czas tak? dobrze zrozumialem?

msn_88

Post » Pt mar 19, 2010 14:56 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

msn_88 pisze:czyli mam nic z tym nie robic i nie zwracac uwagi ze drapie bo przestanie za jakis czas tak? dobrze zrozumialem?

Zwracaj uwagę jak najbardziej, żeby nie weszło mu w nawyk. Jeśli teraz będziesz pilnował przez kilka dni, to kociak powinien zapomnieć, że coś tam ma w chwili, kiedy przestanie go drażnić.
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt kwi 02, 2010 20:28 Re: POCZĄTKUJĄCY - prosze o rade

posluchalem twojej rady i pilnowalem go jakis czas i teraz jest spoko;)) juz sie ladnie rana wygoila strupek odpadl i teraz siersc odrasta:)

msn_88

[poprzednia]