Gacek na swoim, Mizia na swoim

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 0:05 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Beata pisze:u mnie miski z suchym tylko na noc :wink: i tylko wtedy, jesli ktores nie musi jesc karmy leczniczej, bo wtedy zamiast calej nocy sa 2 x dziennie suche i koniec
zyja :lol: a Daisy ma juz ponad 8 lat :wink: i jest forumowym niejadkiem...

mialam miski z zegarkiem, sprawdzaly sie do suchego
ale mokrego - puszki czy miesa - balabym sie zostawic na 12 godzin w misce, w sensie ze po 12 godzinach byloby dopiero do jedzenia
no chyba, ze (przykladem z watku BARFowego na ktoryms forum) jedzenie w misce byloby wkladane zamrozone na 100% i w mieszkaniu nie jest zbyt cieplo

Chciałabym bardzo karmić barfrowym jedzeniem, ale u mnie większość stada kocha suche i nie mam siły, żeby ich nauczyć inaczej jeść :oops:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 16, 2010 0:14 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

anna57 pisze: Masz za mało kotów i tyle.

A jaka jest aktualnie jedynie słuszna forumowo ilość kotów na metr kwadratowy mieszkania?
Wiedziałabym, ile muszę jeszcze dobrać. Chętne koty zawsze się znajdą. :mrgreen: Tylko jakby było za dużo, to jeszcze dostanę po łbie. :roll: boję się :strach:

Z automatycznych misek chyba zrezygnuję. I tak mi wystarczy paniki, co się będzie z futrami działo pod moją nieobecność. :( Mam wizję, jak się zagryzają i rozdrapują wzajemnie swoje zwłoki. 8O plus podłoga pokryta pawiami 8O
A Łasikowi chyba profilaktycznie podam steryd, bo przecież pierwszy duży atak będzie oczywiście miał wtedy, gdy mnie nie będzie w zasięgu. I udusi się biedak. :cry:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto mar 16, 2010 0:21 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

filo pisze:

A jaka jest aktualnie jedynie słuszna forumowo ilość kotów na metr kwadratowy mieszkania? :

Jesooo, przeca żartowałam :ryk:
A dlaczego Łasik musi mieć steryd, pewnie nie doczytałam czegoś :oops:

Trzy koty poradzą sobie, wierz mi, nie umrą w czasie, kiedy Ciebie nie będzie :D
Fajnego urlopu życzę :)

anna57

Post » Wto mar 16, 2010 0:58 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

anna57 pisze:
filo pisze:

A jaka jest aktualnie jedynie słuszna forumowo ilość kotów na metr kwadratowy mieszkania? :

Jesooo, przeca żartowałam :ryk:

no nie wiem 8)

anna57 pisze: A dlaczego Łasik musi mieć steryd, pewnie nie doczytałam czegoś :oops:

ma astme

anna57 pisze: Trzy koty poradzą sobie, wierz mi, nie umrą w czasie, kiedy Ciebie nie będzie :D
Fajnego urlopu życzę :)

jeszcze nie jade, dopiro na swieta

koszmrnie sie pisze z jednym kotem na ramieniu a drugim w nogach w lozku :wink:

filo

Post » Wto mar 16, 2010 8:38 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

wcale sie nie dziwie panice z powodu wyjazdu. Ale jak wiadomo jestem panikara i juz.
My wybieramy sie na urlop w sierpniu na dwa tygodnie :strach: :strach: :strach: i juz wiem ,ze bedzie to ciezki urlop dla mnie. Z nerw zejde na zawal.
Zawsze mam wizje ze ktorys z kotow pod moja nieobecnosc bedzie chrowal i co wtedy....

Za duzo mam futer :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 16, 2010 13:34 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Udało mi się obejrzeć tę "plamę" na skórze Balbi - pięknie krótkie futerko. Skóry nie widać. Brakowało mi 3 ręki, żeby dokładniej przeczesać futro i sprawdzić, czy jeszcze są strupki. W każdym razie wygląda to dobrze. :lol:
Najważniejsze, że mała w pierwszej chwili chciała zwiać, ale jak mocniej przytrzymałam, to się uspokoiła, a jak ją puściłam, to zwiała tylko tyle, żeby zaznaczyć, że zwiewa - przeszła z krzesła na parapet (krzesło przystawione do parapetu 8) ) nie zwracając uwagi na to, że siedzi tam Ptyś. :lol:

filo

Post » Wto mar 16, 2010 20:51 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Dziewczynki, siedzicie? To usiądźcie - jestem w domu, potraktowano mnie jak śmiecia. Wychodzi na to, że dopóki torbiel nie zmieni się w raka - luzik, mogę sobie żyć spokojnie. Spędziłam upojny dzień w szpitalu ze skierowaniem NA ZABIEG. Tysiące badań, godziny oczekiwań i ... jestem w punkcie wyjścia - leczenie objawowe + kontrola za miesiąc.
Mam wypis, na którym nawet mam napisane rozmiary mojej Ukochanej Torbieli (3,4X2,9 cm :mrgreen: ), kilometry badań krwi (przy okazji, wyglądam jak rasowy ćpun - pełno siniaków, bo pani popękały moje żyły) i to wszystko psu na budę. Nie ma potrzeby niczego usuwać. Niech sobie będzie "na zdrowie" mój bąbel, nie mam czego szukać w szpitalu.
Reasumując:
1.zadzwoniłam do mojej Mamy (która lata całe pracowała w Izbie Lekarskiej) z prośbą o podanie formułki skargi :mrgreen: ,
2. spotkałam się z moim lekarzem prowadzacym i zg... iłam go przykładnie
3. załatwiłam sobie konsultacje u dwóch innych specjalistów
4. mój TŻ wykazał się pełnią zrozumienia i ... kupił mi wino
5. w związku z tym zamierzam się upić tak bardzo, jak tylko to będzie możliwe. :mrgreen:
6. witajcie z powrotem. :mrgreen: (cieszycie się? cieszcie się, bo jak "zejdę niepomyślnie", już się mną nie nacieszycie)
7. jestem zła jak ...
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto mar 16, 2010 20:53 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Zabers wspolczuje :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto mar 16, 2010 21:13 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Zabers, jedno wino to za mało po czymś takim.
Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że tzw. służbę zdrowia należy omijać szerokim łukiem właśnie ze względu na dobro własnego zdrowia, choćby psychicznego. :x
Dużo lepiej gada mi się z wetami niż z ludzkimi lekarzami. I to lekarze i to. A różnica kolosalna. Tylko k... czemu?

Pocieszę Was. Dzisiaj zawartość w kuwetach wzorcowa. Pawie się nie pojawiły. Czyli dobrze czaiłam wczoraj, że winne żarcie.

filo

Post » Wto mar 16, 2010 21:15 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

zabers pisze:Dziewczynki, siedzicie? To usiądźcie - jestem w domu, potraktowano mnie jak śmiecia. Wychodzi na to, że dopóki torbiel nie zmieni się w raka - luzik, mogę sobie żyć spokojnie. Spędziłam upojny dzień w szpitalu ze skierowaniem NA ZABIEG. Tysiące badań, godziny oczekiwań i ... jestem w punkcie wyjścia - leczenie objawowe + kontrola za miesiąc.
Mam wypis, na którym nawet mam napisane rozmiary mojej Ukochanej Torbieli (3,4X2,9 cm :mrgreen: ), kilometry badań krwi (przy okazji, wyglądam jak rasowy ćpun - pełno siniaków, bo pani popękały moje żyły) i to wszystko psu na budę. Nie ma potrzeby niczego usuwać. Niech sobie będzie "na zdrowie" mój bąbel, nie mam czego szukać w szpitalu.
Reasumując:
1.zadzwoniłam do mojej Mamy (która lata całe pracowała w Izbie Lekarskiej) z prośbą o podanie formułki skargi :mrgreen: ,
2. spotkałam się z moim lekarzem prowadzacym i zg... iłam go przykładnie
3. załatwiłam sobie konsultacje u dwóch innych specjalistów
4. mój TŻ wykazał się pełnią zrozumienia i ... kupił mi wino
5. w związku z tym zamierzam się upić tak bardzo, jak tylko to będzie możliwe. :mrgreen:
6. witajcie z powrotem. :mrgreen: (cieszycie się? cieszcie się, bo jak "zejdę niepomyślnie", już się mną nie nacieszycie)
7. jestem zła jak ...

cieszymy sie:)

i jeszcze raz powtorze Ola, przykro mi. Sama doswiadczylam ostatnio i wiem jak to wnerwia.
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 16, 2010 21:31 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

filo pisze:Zabers, jedno wino to za mało po czymś takim.

Niestety, mam genetycznie ograniczone "moce przerobowe" (nie jestem w stanie upić się "na umór", nad czym dziś akurat bardzo boleję), ale dzięki za wsparcie. :ok: :wink:
filo pisze:Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że tzw. służbę zdrowia należy omijać szerokim łukiem właśnie ze względu na dobro własnego zdrowia, choćby psychicznego. :x
Dużo lepiej gada mi się z wetami niż z ludzkimi lekarzami. I to lekarze i to. A różnica kolosalna. Tylko k... czemu?

Zgoda, należy omijać, dopóki nie masz "obcego " w sobie (przy okazji, nie byłam pacjentką ZUS-owską). A co jak masz? Mogę ewentualnie go sobie podhodować w ramach "ukrytych rezerw", albo poprosić Andrzeja o "sterylkę" :ryk: ( i tak chyba byłoby najrozsądniej).

filo pisze:Pocieszę Was. Dzisiaj zawartość w kuwetach wzorcowa. Pawie się nie pojawiły. Czyli dobrze czaiłam wczoraj, że winne żarcie.

I to jest optymistyczna wiadomość!!! (że sobie pozwolę na wykrzyknikowe szaleństwo :wink: )

P.S. Mam doła, ale piję. :wink: Jest zatem realna szansa, że jutro będę miała to w ... głębokim poważaniu. :mrgreen:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto mar 16, 2010 21:31 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

anna57 pisze:Chciałabym bardzo karmić barfrowym jedzeniem, ale u mnie większość stada kocha suche i nie mam siły, żeby ich nauczyć inaczej jeść :oops:

no tak bywa :wink:
u mnie z 3 - dwojka "jada" mokre
jada to dobre okreslenie :roll: :wink: ale surowe jadali dosc chetnie
ja pelna wiedzy (przeczytalam wiele na ten temat) i determinacji zakupilam w pazdzierniku 2009 chyba maszynke do mielenia miesa elektryczna
cud miod maszynka :1luvu:
przygotowalam odpowiednie mieszanki, z mala zawartoscia dodatkow typu suplementy i kosci :lol: miesa wolowego i kurczaczego starczylo w sumie chyba na 40 zestawow :lol: :mrgreen:
coz z tego - polowe w czasie odmrazania zamrazarki, z powodu braku w niej miejsca, wyrzucilam...

koci jedza je niechetnie
ale patrzac wstecz, to juz prawie pol roku - zjadaja coraz wiecej z porcji
ALE! - dostaja mokre (ulubionego Gourmeta lub owez miesko) raz na tydzien/dwa... bo jak czesciej to nawet nie ruszaja...

to mnie tez chyba daleko do BARFa :lol: :lol: :lol:

a na serioserio to bardzo wspolczuje nerwow ostatnich :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto mar 16, 2010 21:33 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Zaczynam przestawać się dziwić, że moja 86-letnia mam uciekła ze szpitala na własną prośbę parę dni temu... :roll:

anna57

Post » Wto mar 16, 2010 21:40 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Ola nie miej dola kochana.
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 16, 2010 21:51 Re: ex-exmitki - automatyczny karmnik dla kota - warto?

Ola przyznaj się! Masz doła bo nie uda się tak łatwo pozbyć tych 5g, a nie tam, że obcego nie ciachnęli! :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A na poważnie to współczuję, ale widocznie tak miało byc. Jeszcze byś trafiła na jakąś strasznie chrapiącą babę i wyszłabyś ze szpitala niewyspana 8O 8)

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

[poprzednia][następna]