Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 12:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

A od kiedy bylabys w stanie po nia pojechac? Bo mój maz bedzie tamtedy przejezdzal przed 15 i zobaczy chociaz czy kotka jest..

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon mar 15, 2010 13:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dzwoniła przed chwilą do mnie pani z Gdańska Osowy, znalazła koteczkę około 7 miesięczną, szuka jej domu.
Koteczka jest aktualnie u niej, ale pani wyjeżdża w czwartek.
Ja zaraz zrobię koteczce Allegro.

Czy ktoś ją może wziąć na tymczas na kilka dni wyjazdu tej pani od czwartku? Pani ją dowiezie pod wskazany adres.

Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 15, 2010 14:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Angel_ pisze:A od kiedy bylabys w stanie po nia pojechac? Bo mój maz bedzie tamtedy przejezdzal przed 15 i zobaczy chociaz czy kotka jest..

Czekam na tel. od Magi ok.17 wcześniej nie mogę.

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon mar 15, 2010 15:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Nie ma koteczki póki co :(

Angel_

Post » Pon mar 15, 2010 15:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Dzwoniła przed chwilą do mnie pani z Gdańska Osowy, znalazła koteczkę około 7 miesięczną, szuka jej domu.
Koteczka jest aktualnie u niej, ale pani wyjeżdża w czwartek.
Ja zaraz zrobię koteczce Allegro.

Czy ktoś ją może wziąć na tymczas na kilka dni wyjazdu tej pani od czwartku? Pani ją dowiezie pod wskazany adres.

Obrazek
Obrazek

Jest inna.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 15, 2010 15:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:
Jest inna.

Monia , ta koteczka z przystanku miała pojechac na hotelowanie do Kasprzyka tak napisała Sabina lub ewentualnie do Angel_ . Nie wiem co w takiej sytuacji zrobić bo koteczki szylkreci na przystanku nie ma to może w jej miejsce ta kicia z Gdańska trafiłaby do Kasprzyka . Może założyć koteczce z Gdańska wątek o poszukiwanym DT na cito ?

solaris

Post » Pon mar 15, 2010 15:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Czy ktoś wie jak pomóc dzikiej kaczce ze złamaną nóżką ? Można ją złapać podbierakiem ale co dalej ?Weronika dzisiaj taką kaczkę namierzyła przy UM w Rumi i nie wiemy co z tym począć ?

solaris

Post » Pon mar 15, 2010 15:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

solaris pisze:Czy ktoś wie jak pomóc dzikiej kaczce ze złamaną nóżką ? Można ją złapać podbierakiem ale co dalej ?Weronika dzisiaj taką kaczkę namierzyła przy UM w Rumi i nie wiemy co z tym począć ?

Może do zoo zadzwonić???
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon mar 15, 2010 16:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dokładnie Moniko, kotka miała u mnie ewentualnie 'hotelować'.
Maga pojechała niedawno znowu zobaczyc na przystanek.
Jako miejsce dokarmiania, powinna kotka się w nim wkoncu pojawić.. Jeśli nie, oznacza to , że ktoś albo ją zabrał albo.. :?

Angel_

Post » Pon mar 15, 2010 17:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

biamila pisze:
solaris pisze:Czy ktoś wie jak pomóc dzikiej kaczce ze złamaną nóżką ? Można ją złapać podbierakiem ale co dalej ?Weronika dzisiaj taką kaczkę namierzyła przy UM w Rumi i nie wiemy co z tym począć ?

Może do zoo zadzwonić???

Dzięki :) jutro zadzwonię może coś poradzą bo wet powiedział ,że w zoo gwoździują taką nóżkę ale dzikiej kaczki to będą się pewnie obawiać ze względu na choroby .W zoo też rezydują dzikie kaczki to może bidulce pomogą 8)

solaris

Post » Pon mar 15, 2010 17:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ja kiedyś znalazłam potrąconego łabędzia i po wielu telefonach w różne miejsca najbardziej pomocna okazała się straż miejska. Przyjechali bardzo szybko, fachowo złapali i zawieźli do odpowiedniego weta.
Gdyby zawsze tak pracowali.. :D

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pon mar 15, 2010 18:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Sabina, Echtom pisze, że nie może znaleźć na stronie ogłoszenia swojej czarnej kotki.

Ok, już znalazłam :) Btw. dzwonił do mnie pan w sprawie 1 % podatku na PKDT, sądząc zapewne, że jestem z fundacji. Jaki kontakt podawać, gdyby taka sytuacja się powtórzyła?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon mar 15, 2010 18:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

echtom pisze:
mpacz78 pisze:Sabina, Echtom pisze, że nie może znaleźć na stronie ogłoszenia swojej czarnej kotki.

Ok, już znalazłam :) Btw. dzwonił do mnie pan w sprawie 1 % podatku na PKDT, sądząc zapewne, że jestem z fundacji. Jaki kontakt podawać, gdyby taka sytuacja się powtórzyła?

Dane do przelewu,wpłat są na 1 stronie tego wątku lub http://pkdt.wordpress.com/jak-dziala-pkdt/

solaris

Post » Pon mar 15, 2010 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Łapanie czarnej koteczki oblanej chlorem, o której pisałam wczoraj powiodła się. Koteczka jest na Elbląskiej, dr Zaleski się nią zajmie. Bidulka jest śliczna - caa czarna, tylko oczka widać. Pod oczkiem ma ranę, no i strasznie się ślini. Jutro będzie wiadomo co i jak, także napiszę na pewno. No i potrzebny jest DT dla niej, jeśli wszystko będzie z nią ok. Ma być też wysterylizowana po leczeniu - czy ktoś mógłby ją przytrzymać do adopcji? ( zaznaczam że to dzikuska, chociaż w transporterze była bardzo grzeczna ).
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Pon mar 15, 2010 21:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Matyliano pisze:Łapanie czarnej koteczki oblanej chlorem, o której pisałam wczoraj powiodła się. Koteczka jest na Elbląskiej, dr Zaleski się nią zajmie. Bidulka jest śliczna - caa czarna, tylko oczka widać. Pod oczkiem ma ranę, no i strasznie się ślini. Jutro będzie wiadomo co i jak, także napiszę na pewno. No i potrzebny jest DT dla niej, jeśli wszystko będzie z nią ok. Ma być też wysterylizowana po leczeniu - czy ktoś mógłby ją przytrzymać do adopcji? ( zaznaczam że to dzikuska, chociaż w transporterze była bardzo grzeczna ).

Jak dzikuska to raczej chyba kiepsko z adopcją...

Angel_

[poprzednia][następna]