Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 12, 2010 20:58 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

No i jest :D Jedna kicia złapana :) Ale nie ta spod czerwonego bloku, tylko z bloku na rogu ;) Była już w ciąży :| Ale dzięki mojemu wetowi już po sterylce. Został specjalnie po godzinach, bo tak, kicia byłaby ciachana dopiero w poniedziałek. :1luvu: . Ocenił kocinkę na 9 miesięcy. Nie jest agresywna, tylko wypłoszona. Idealnie nadawałaby się do gospodarstwa itp. Do mnie podchodziła, jak pokazywałam jej pasztet ;) Była strasznie wygłodzona i trzęsła się z zimna :cry: Od razu leciała do jedzenia. Gdyby ją tak oswoić, to może jednak bardziej polubiłaby życie w domku niewychodzącym :D Pomyślimy ;) A i ma straszne gluty w nosku :( Słychać, jak oddycha, że ma zawalony nosek :(
Fotki i zaświadczenie wrzucę jutro :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob mar 13, 2010 8:13 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

A ona jest bardzo dzika czy lgnie do ludzi? Jakie są szanse na oswojenie?
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob mar 13, 2010 9:51 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Karena pisze:A ona jest bardzo dzika czy lgnie do ludzi? Jakie są szanse na oswojenie?

Nie jest bardzo dzika. Wet mówił, że do zastrzyku normalnie ją wziął. Nie przejawiała agresji; nie gryzła, nie drapała, nie syczała itp. Była tylko spłoszona i skuliła się, bo nie wiedziała co robić. Jak ją wołałam, żeby podeszła, to widząc pasztet podlatywała i była ode mnie jakieś pół metra. Wydaje mi sie, że szanse są duże ;)
Obrazek

kinia098

Post » Sob mar 13, 2010 16:55 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Wiesz, w razie czego u taty wolny tymczas ;-) Tylko kicia musiałaby być kuwetkowa.
Zresztą trzeba najpierw być pewnym, czy jest szansa na udomowienie, czy woli wolność.
Prosimy o fotki :-)

Karena

Post » Sob mar 13, 2010 19:00 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Poniżej link do mojego wątku, niepotrzebnie go zakładałam, nie wiedziałam, że Darłowskie Futerka już mają swój wątek.

viewtopic.php?f=1&t=108891

:)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Nie mar 14, 2010 3:11 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

kinia098 pisze:No i jest :D Jedna kicia złapana :) Ale nie ta spod czerwonego bloku, tylko z bloku na rogu ;) Była już w ciąży :| Ale dzięki mojemu wetowi już po sterylce. Został specjalnie po godzinach, bo tak, kicia byłaby ciachana dopiero w poniedziałek. :1luvu: . Ocenił kocinkę na 9 miesięcy. Nie jest agresywna, tylko wypłoszona. Idealnie nadawałaby się do gospodarstwa itp. Do mnie podchodziła, jak pokazywałam jej pasztet ;) Była strasznie wygłodzona i trzęsła się z zimna :cry: Od razu leciała do jedzenia. Gdyby ją tak oswoić, to może jednak bardziej polubiłaby życie w domku niewychodzącym :D Pomyślimy ;) A i ma straszne gluty w nosku :( Słychać, jak oddycha, że ma zawalony nosek :(
Fotki i zaświadczenie wrzucę jutro :)

gratuluję, prawdopodobnie uratowałaś jej życie- z rozmów z moimi znajomymi karmiciel/k/ami wynika, że takie młode koteczki często nie przeżywają porodu albo rodzą martwe kociaki, co też nie jest obojętne dla ich organizmu... kciuki za zdrowy nosek i za domek :) może być wychodzący albo gospodarstwo, byle kochający i rozsądny :)

i moc :ok: :ok: :ok: za dalszą część akcji :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie mar 14, 2010 9:11 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Ines_Chorzow pisze:Poniżej link do mojego wątku, niepotrzebnie go zakładałam, nie wiedziałam, że Darłowskie Futerka już mają swój wątek.

viewtopic.php?f=1&t=108891

:)

Na razie zostaw ten wątek.
Kurna, mam trochę do Dąbek :|
Ten syjam albo jakaś domieszka syjama... No cudo...
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 9:12 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Karena pisze:Wiesz, w razie czego u taty wolny tymczas ;-) Tylko kicia musiałaby być kuwetkowa.
Zresztą trzeba najpierw być pewnym, czy jest szansa na udomowienie, czy woli wolność.

Fotosik :evil: :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 9:21 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Karena pisze:Wiesz, w razie czego u taty wolny tymczas ;-) Tylko kicia musiałaby być kuwetkowa.

Dziś zobaczę jak się sprawuje ;) Szkoda mi jej tam wypuszczać :| Będzie tam marzła, chodziła głodna i z resztą nie wiadomo kogo się tam można spodziewać :|
PS: jakie ona ma łapeczki chude... Widać każdą kosteczkę...
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 9:23 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Już wrzucam foty :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kicia dostała robocze imię Burasia :)
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 9:31 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Na zdjęciach może tak nie widać, ale jest z niej chudzinka :(
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 9:42 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Biedna kicia, niedożywiona, pewnie urodziłaby słabe kociaki. Czy ma apetyt? wygląda na fotkach na bardzo zestresowaną.

Karena

Post » Nie mar 14, 2010 9:46 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Karena pisze:Biedna kicia, niedożywiona, pewnie urodziłaby słabe kociaki. Czy ma apetyt? wygląda na fotkach na bardzo zestresowaną.

Tak, jest bardzo zestresowana. Zdjęcia takie kiepskie, bo co chciałam cyknąć fotę, to mi głowę odwracała w drugą stronę... Na razie dostała mało, bo po sterylce. Ale pasztecik chyba wsunęła ;) Zaraz będę szła do niej i próbowała wyciągnąć ;)
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 11:42 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

No i tak:
Kicia- zero agresji, nie drapie, nie gryzie, nie syczy, nie prycha itp. itd. Normalnie ją wyciągnęłam, chociaż troszkę się przeciwstawiała, tzn. zapierała się ;) Próbowała mi uciec z rąk i w tym momencie się wyrywała. Później puściłam ją luzem, niech sobie polata ;) Tak czy siak, musiałam to zrobić, bo strasznie śmierdzi... No i transporter trzeba było umyć. Kici też przydałaby się kąpiel, bo cała mokra jest :| Ale to na pewno nie teraz. Można śmiało ją głaskać. Kiedy już ją chowałam do transportera, to normalnie dała się wziąć na ręce :) Nawet się nie broniła :) Dostała 2 kanapeczki z pasztetem i trochę suchej Purinki, zobaczymy, czy wszama :) No urocza jest :) Jak myślicie; będzie z niej kot? :D Z resztą będą filmiki, to sami ocenicie :)
Obrazek

kinia098

Post » Nie mar 14, 2010 12:37 Re: Darłowo- ogólny wątek darłowskich wolno żyjących.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłby od razu DS, gdyż nie wiadomo jak kicia zareaguje na takie zmiany :| Ale kto zechce takiego wypłoszonego brudaska... :?:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]