TIRAMISU vel Mundek FIV+ma DS!:))))))))))-ODSZEDŁ

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 11, 2010 22:38 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Koconek dla mnie eutanazja jest w przypadku kota śmiertelnie chorego, który cierpi i nie można mu ulżyć w inny sposób. Zabicie kota z FIV, ale funkcjonującego w miarę normalnie jest egzekucją, inaczej "czapa" i takie postępowanie mnie razi.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw mar 11, 2010 22:40 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Agn pisze:Koconek - napisałam, że nikt nie miałby pretensji, gdybyś kota wykastrowała i wypuściła bez testów.

Tak, pewnie załowałabym bardziej gdyby nie fakt, ze dałam szanse na dom kotom, które po fakcie okazały sie byc kotami tak proludzkimi, ze ich dalsza bezdomność w zwiazku z tym również była dla nich zagrozeniem, a jeden z nich ma wspaniały dom. Tiramisu tez miał ta szanse. Duża.
A jesli ktos ma do mnie pretensje to prosze je wyglosic do mnie bezposrednio, a nie za moimi plecami. Pomijajac fakt roszczenia pretensji w sytuacji, w ktorej w zaden sposob nie bylo i nie jest sie bezposrednio strona.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw mar 11, 2010 22:59 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

mirka_t pisze:Koconek dla mnie eutanazja jest w przypadku kota śmiertelnie chorego, który cierpi i nie można mu ulżyć w inny sposób. Zabicie kota z FIV, ale funkcjonującego w miarę normalnie jest egzekucją, inaczej "czapa" i takie postępowanie mnie razi.

masz też jakieś określienie fajne na zabicie kota z niewydolnością nerek ? którego sie nie chciało leczyć?
twoje postepowanie z Dyziem jakos cie nie razilo

edit sądzę ze powinnas sie zając własnymi kotami a nie pouczać innych
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw mar 11, 2010 23:08 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Dalia jesteś nudna. Zapamiętaj raz a dobrze, bo piszę to po raz ostatni. Moi weci nie usypiają kotów, które można leczyć. Odesłałam Cię z Twoimi wątpliwościami do nich. Nie skontaktowałaś się i nadal powtarzasz publicznie bzdury. Następna taka uwaga będzie kwitowana krótko - dalia kłamiesz.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw mar 11, 2010 23:18 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

dalia pisze:Aniu ja ze swojej strony przepraszam i obiecuję już nie dyskutować.

Dla przypomnienia.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw mar 11, 2010 23:24 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Pozwolę sobie być nudna (bo kilka stron wcześniej pisałam dokładnie to samo):
Proponuję spokojnie poczekać do jutra
napdon pisze: Koleją wizytę ma wyznaczoną na piątek.

Przy okazji może się sytuacja nieco wyklaruje
koconek pisze:Będziemy mu robić pełne badanie krwi morfologia+rozmaz+biochemia, ale jeszcze trochę z tym zaczekamy. Będziemy też powtarzać testy.

Sprawa i tak jest wystarczająco smutna i boleśnie pouczająca.

Przy okazji poproszę - zapytajcie znajomych, znajomych znajomych i ... może ktoś
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt mar 12, 2010 1:36 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Jest to wątek kota, który szuka domu.
Myślę, że osoby nie zainteresowane tym nie powinny się w tym wątku wypowiadać..

Spokój proponowałabym...
Moderator powinien wyciąć tutaj te dyskusje, bo one mogą temu kotu szkodzić, nie pomagać.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt mar 12, 2010 8:46 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

koconek pisze:-Pixie
pixie65 pisze:Pączek nie kwalifikował się wtedy ani do eutanazji ani do adopcji do niezakoconego domu. Ponieważ za niego też wzięłam odpowiedzialność mieszkałby z pozostałą czwórką w jednym pokoju.

rozumiem, ze insynuujesz, ze Tiramisu musi zostać przeze mnie lub napdon przygarnięty i nie ma tu znaczenia, czy którakolwiek z nas może mu zapewnić chociażby konieczną opiekę wterynaryjna. Też chciałabym móc tak naginać rzeczywistość do swoich potrzeb....

Źle rozumiesz.
Podałam konkretny przykład z mojego własnego ogródka.
Z mojej praktyki.
W odpowiedzi na konkretne pytanie aga9955:
aga9955 pisze:Czyli rozumiem ,ze Ty Pixie nie izolowalabys kota zarazonego??
Wiedzac o tym ,ze jest pozytywny.

Nie dorabiaj więc sobie ideologii do moich wypowiedzi.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt mar 12, 2010 10:59 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Koconku, ponieważ prośby nie skutkują, napisz do moderatora o wydzielenie nowego wątku z tego, od strony 15.

Nie ukrywam, że aż mnie palce świerzbią, żeby odpowiedzieć na niektóre posty, ale TO WĄTEK TIRAMISU i dobrze by było gdyby takim pozostał.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt mar 12, 2010 11:07 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Bardzo dobry pomysł. Nie zapomnij tylko usnąć linki do źródeł z informacją o FIV, które podałam. Proszę usunąć wszystkie moje posty z tego wątku. Zero informacji o FIV w watku Tiramisu.

No może nie zero iformacji. Pozostaw rewalcje dalia i aga9955 o możliwości zarażenie się poprzez wspólne miski i wylizywanie. A co z komarami. 8O
Ostatnio edytowano Pt mar 12, 2010 11:13 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt mar 12, 2010 11:13 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Mirko, nie udawaj głupszej niż jesteś, wiesz doskonale, że nie chodzi o informacje o FIV, tylko o te idiotyczne przepychanki, które tutaj nie służą niczemu, a w których wiedziesz prym.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt mar 12, 2010 11:15 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Idiotyczne przepychanki zaczęły się od idiotycznych informacji o FIV.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt mar 12, 2010 11:22 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Nie. Idiotyczne przepychanki zaczeły się dużo dawniej. I naprawdę szkoda, że przysłaniają wazne informacje. Dawne niewyjasnione spory (chyba już nie do wyjaśnienia) ulewają się w wielu wątkach, przysłaniając ich temat. Szkoda.
A widać, że ŻADNE argumenty nie przekonają nieprzekonanych, więc po co tracić nerwy i czas?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt mar 12, 2010 11:23 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

casica pisze:Koconku, ponieważ prośby nie skutkują, napisz do moderatora o wydzielenie nowego wątku z tego, od strony 15.

Nie ukrywam, że aż mnie palce świerzbią, żeby odpowiedzieć na niektóre posty, ale TO WĄTEK TIRAMISU i dobrze by było gdyby takim pozostał.

Z racji tego, że wątek zakładała koconek, to mam prośbę podobna do casicy, z tym że podam może `adres` gdzie tego typu dyskusja będzie przynależała merytorycznie:
viewtopic.php?f=1&t=99002
Wątek FIV-kowy.

Tu EOT.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt mar 12, 2010 13:52 Re: TIRAMISU FIV+ DOM lub EUTANAZJA

Agn pisze:
casica pisze:Koconku, ponieważ prośby nie skutkują, napisz do moderatora o wydzielenie nowego wątku z tego, od strony 15.

Z racji tego, że wątek zakładała koconek, to mam prośbę podobna do casicy, z tym że podam może 'adres' gdzie tego typu dyskusja będzie przynależała merytorycznie:
viewtopic.php?f=1&t=99002
Wątek FIV-kowy.

Tu EOT.

Popieram - na tamtym wątku te dyskusje będą bardziej na miejscu...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]