czarna pantera Zuza, ma dom stały :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 10, 2010 23:37 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Nie, nie ma kotów w domu. Miała kiedyś psy, ale teraz przeniosła się do mniejszego mieszkania i uważa, że ma za mało przestrzeni - dlatego wolałaby spokojnego kota do towarzystwa.

Zastanawia się, bo stwierdziła, że woli podjąć tą decyzję świadomie - bo kot to nie buty, które można oddać. A przecież najłatwiej wziąć zwierzaka, a potem go zwrócić... Ona tego nie chce. Ja osobiście pochwalam to co robi - niech myśli te kilka dni dłużej, ale potem niech jej decyzja będzie ostateczna i mądra.

Jessi - nie ma problemu. Jeśli ta osoba się nie zdecyduje,to będziemy ogłaszać kotę DO SKUTKU. Tak jak napisałaś - domek się w końcu znajdzie :)

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Czw mar 11, 2010 2:08 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Zuzia parę minut po Twoim wyjściu wróciła do pokoju, rozłożyła się i kazała się miziać. Nie wiem, może by nakręcić jakiś film, żeby pokazać, że to jednak jest fajny, normalny kot... Albo po prostu Zuzia czeka na kogoś, kogo sama sobie wybierze.

Zuzia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

magnetka

Od: Wto sty 12, 2010 23:10

Post » Czw mar 11, 2010 7:53 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

ale z niej słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam nadzieję że znajdzie fajny domek :ok:
a z tym wybieraniem domku przez koty.... coś w tym jest :wink: :roll:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw mar 11, 2010 8:27 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Agness78 pisze:a z tym wybieraniem domku przez koty.... coś w tym jest :wink: :roll:

Tak, to prawda. No nic, teraz czekamy na decyzję Pani. Dziś powinna do mnie dzwonić. Ehh, agentka z tej Zuzi :P Jeśli ten raz nie wypali, to będziemy szukać dalej :)

Gosia B

Post » Czw mar 11, 2010 9:59 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Gosia B pisze:
Agness78 pisze:a z tym wybieraniem domku przez koty.... coś w tym jest :wink: :roll:

Tak, to prawda. No nic, teraz czekamy na decyzję Pani. Dziś powinna do mnie dzwonić. Ehh, agentka z tej Zuzi :P Jeśli ten raz nie wypali, to będziemy szukać dalej :)

Czarne Zuzie zawsze trafiają w końcu na fajne domki :ok:
To jedna z takich Zuzi, która długo czekała na domek a teraz jest mega szczęśliwa :ok: :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=93034&start=0

i tej Zuzi się uda :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Czw mar 11, 2010 11:33 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

:ok: :ok: :ok: trzymamy z całych sił za Zuzię :!:
Nasz Maniuś jest u nas już 2 miesiące, do nas i do domu juz się przyzwyczail i choć na razie jest łobuz pierwsza klasa to ma zadatki na mega miziaka. Ale nikt z odwiedzających nas osób tak na prawdę Mańka jeszcze nie widział. Jak tylko slyszy jakis obcy glos to od razu go nie ma - z reguły chowa się pod kołdrę na łózku. I to jest młody kociak, nie miał żadnych tragicznych przejść w życiu (mam taka nadzieje) i zawsze miał dom. A i tak chyba boi się że, sama nie wiem, ktoś go od nas zabierze. Także ja się Zuzi nie dziwię że nie pała entuzjazmem na widok obcych ludzi. Na dodatek ludzi faktycznie chcacych ja zabrać. Podejrzewam ze dopiero kilka dni w nowym domku osmieli kotkę. Mimo, że początki bywają trudne (do tej pory pamiętam odsuwanie wszystkich szafek w kuchni bo nam Maniek za nie, a w sumie pod nie, wlazł i za nic nie chciał wyjść), ale trochę cierpliwości i będzie ok :)
Powodzenia malutka :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Czarno-czarni czyli Zuza i Maniuś

Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego zwierzaka...

anthea80

Od: Wto wrz 01, 2009 12:41

Post » Czw mar 11, 2010 16:39 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Pani się odezwała, ale jeszcze poprosiła o chwilę do namysłu.... Czekamy więc cierpliwie i prosimy o dużo kciuków. :roll:

Gosia B

Post » Czw mar 11, 2010 20:22 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Gosia B pisze:Pani się odezwała, ale jeszcze poprosiła o chwilę do namysłu.... Czekamy więc cierpliwie i prosimy o dużo kciuków. :roll:

rooooobi się gorąco......

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw mar 11, 2010 20:43 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

:ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Pt mar 12, 2010 0:24 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

jessi74

Post » Pt mar 12, 2010 8:24 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Ja już się pogubiłam :oops: Zuzia to "moja" działkowa kotka z Kozanowa?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt mar 12, 2010 9:11 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Kruszyna pisze:Ja już się pogubiłam :oops: Zuzia to "moja" działkowa kotka z Kozanowa?

tak, to ta koteńka :) tyle że ona nie działkowa, a wyrzucona z domu, zobacz jak wszystko fajnie poszło, niewiele ponad dwa miesiące, a kotka już po operacji - miała spory kawałek ołowiu w sobie 8O i teraz pilnie szuka ds! bo u magnetki może być jeszcze tylko dwa tygodnie!
ta druga czarna tam została niestety na działkach - mam nadzieję że zdążymy ze sterylką :oops: wszystko w Twoich rekach Kasiu :oops:

jessi74

Post » Pt mar 12, 2010 19:37 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

OK, to już wszystko wiem :) Napisałam "działkowa", bo złapana na działkach :) Do tej pory jestem w szoku po tym ołowiu... Kto mógł zrobić coś takiego? :(

Szykuję się na "odłowienie" tej drugiej kotki :kotek:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt mar 12, 2010 20:19 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Świętujemy :) Zuzia znalazła swój domek :)

Dziś zadzwoniła kolejna Pani, od razu chciała się umawiać na wizytę, bardzo jej zależało. Spotkałyśmy się u Magnetki dziś wieczorem - zakochała się w Zuzi od razu. A i kota jakby mniej apatyczna była. Pani chce koteczkę zabrać do siebie w przyszłym tygodniu - jak Zuzia skończy leczenie ząbków (dostaje jeszcze tabletki przez 5 dni).

Pani to doświadczona kcoiara - sama ma 2 kotki (7-letnią syberyjkę i 1,5 roczną brytyjkę). Przeprowadziła się teraz do domu pod Wrocławiem, ale kotów nie wypuszcza, za to planuje im zbudować wolierę :) Zawsze chciała mieć czarnego kota no i historia Zuzi ją urzekła. Pani ma doświadczenie z kotami-strachulcami, jest nastawiona na długie oswajanie i powolną adaptację. Kota przed nią nie uciekała specjalnie,a to dobry znak.

Wszystko jest na najlepszej drodze do szczęśliwego zakończenia :) Pani jest zdecydowana, tylko chce mieć jeszcze kilka dni na przygotowanie "Zaplecza". Chyba się udało :) W przyszłym tygodniu podpiszemy umowę. Także zdejmuję ogłoszenia Zuzi z allegro i KŻ.

Gosia B

Post » Pt mar 12, 2010 21:54 Re: czarna pantera Zuza, ma dt tylko do marca!potrzeba ogłoszeń

Gosia B pisze:Świętujemy :) Zuzia znalazła swój domek :)

Dziś zadzwoniła kolejna Pani, od razu chciała się umawiać na wizytę, bardzo jej zależało. Spotkałyśmy się u Magnetki dziś wieczorem - zakochała się w Zuzi od razu. A i kota jakby mniej apatyczna była. Pani chce koteczkę zabrać do siebie w przyszłym tygodniu - jak Zuzia skończy leczenie ząbków (dostaje jeszcze tabletki przez 5 dni).

Pani to doświadczona kcoiara - sama ma 2 kotki (7-letnią syberyjkę i 1,5 roczną brytyjkę). Przeprowadziła się teraz do domu pod Wrocławiem, ale kotów nie wypuszcza, za to planuje im zbudować wolierę :) Zawsze chciała mieć czarnego kota no i historia Zuzi ją urzekła. Pani ma doświadczenie z kotami-strachulcami, jest nastawiona na długie oswajanie i powolną adaptację. Kota przed nią nie uciekała specjalnie,a to dobry znak.

Wszystko jest na najlepszej drodze do szczęśliwego zakończenia :) Pani jest zdecydowana, tylko chce mieć jeszcze kilka dni na przygotowanie "Zaplecza". Chyba się udało :) W przyszłym tygodniu podpiszemy umowę. Także zdejmuję ogłoszenia Zuzi z allegro i KŻ.

Baaaardzo podoba mi się opis tego domku! trzymam mocno kciuki aby sie udało!
dzieki dziewczyny :1luvu: :1luvu:

jessi74

[poprzednia][następna]