kinga w. pisze:Jak jest logiczne jeśli na oko biały kot okazuje się czarnym?
To dlatego, że genetyka bieli u kotów jest fascynująca.
Na początek zdradzę Ci, że białych kotów tak na prawdę..... nie ma

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga w. pisze:Jak jest logiczne jeśli na oko biały kot okazuje się czarnym?
Tosza pisze:Kinga, ostrzegałam przecież, że zajmowanie się dłużej tą sprawą zburzy Twój jako tako uporządkowany świat.
Ja jakiś czas temu czytałam artykuł ( chyba w Kocie,więc teoretycznie dla zwykłych ludzi), o białych kotach, pigmentach , niebieskich oczach itp. Kilka razy go czytałam...
kinga w. pisze:Dobrze rozumiem że jak biały kociak ma plamkę to taki kolor mu się wpisuje i nawet jak ta plamka zniknie to on juz ma "zaszufladkowaną" barwę?
A co jeśli kociak rodzi się bielutki i nie ma plamki zdradzającej jego umaszczenie pod maską?
kinga w. pisze:Avian, dzięki za dwa lata - obawiam się że tyle czasu to ja na to nie poświęcę, ale liznąc wiedzy... Kusi bo interesujące.
kinga w. pisze:Czyli mam białego kota i on ma w papierach że jest biały ale tak naprawdę on nie jest biały i dopiero jak będzie miał dzieci to mogę się dowiedzieć jaki on jest naprawdę, chyba że zrobię mu badania genetyczne? W kwestii dzieci oczywiście trzeba wziąć pod uwagę dodatkowe czynniki w postaci drugiego rodzica, dziadków itd.? No, to zaczynam puszczać parę uszami.![]()
Gdzieś po drodze jeszcze będą geny recesywne... Ops...
IKA 6 pisze:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=878800255
wejdź na te stronę Mój tymczas z Wrocławia to klasyczny rudzielen z rysunkiem TABBY 22 i charakterystycznym rysunkiem motyla na łopatkach![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Savilala, smoki1960 i 67 gości